A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
maandag 16 april 2012

Vikingen deel 3...is er nog niet gekomen. Ik beloofde dit half/half na mijn logjes Vikingen deel 1 en Vikingen deel 2. Als je in het zoekveldje hier rechts het woord vikingen typt, krijg je heel wat berichtjes van mij in beeld. Ik ben dan ook heel erg geïnteresseerd in de Vikingen en de tijd waarin ze leefden. Eva attendeerde mij laatst op een grote overzichtstentoonstelling over de Vikingen, die deze zomer te zien is in het Drents Museum in Assen. Wauw, die wil ik UITERAARD bezoeken! Het is hier bijna om de hoek, hooguit een klein half uurtje rijden. De tentoonstelling is van 1 mei tot en met 28 oktober a.s. Ons bezoek zal wel in de herfst zijn, omdat we ons nu, voor vertrek naar Zweden, echt geen tijd gunnen. Jammer is dat wel, maar wat in het vat zit...

Omdat dit nu eenmaal een blog is waar meestal mensen op komen die in Zweden geïnteresseerd zijn (buiten familie en vrienden om), zijn er onder jullie misschien ook wel die interesse hebben in deze grote tentoonstelling. Daarom dan ook dit berichtje. Hier  ga je naar de website van het Drents Museum in Assen. Als je eenmaal op die pagina bent, kun je rechts bovenin ook nog klikken op een video. Ik ben heel benieuwd naar ervaringen, dus mocht je gaan dan stel het erg op prijs als je me een mailtje stuurt met jouw beleving! Hiervoor kun je in de rechter kolom klikken op 'Mail me maar'. Alvast bedankt daarvoor. Wie weet een leuk verhaaltje van jou voor Blogpraat, of gewoon zo maar voor mij persoonlijk.

6 opmerkingen:

 1. Hallo Gonny,
  Bedankt voor deze tip! Ik weet iemand die ik hier een groot plezier mee zal doen. Misschien maak ik er wel een verjaardagscadeau van voor mijn beste vriendin. Samen naar deze tentoonstelling te gaan lijkt me erg leuk en interessant.
  Sorry dat ik nu pas eens reageer, ik lees al heel lang met veel plezier bij je.
  Groetjes van Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En natuurlijk had ik die al gezien haha. We gaan er zeer zeker heen. Dit weekend is trouwens ook de Scandinavië markt in Schokland. Gaan we ook naar toe. Ik laat je zeker weten hoe het was in Assen. Kijken wat er te zien valt over de Swedish pagans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej Hans,
  Vorig jaar zijn we naar de Scandinavië markt op Schokland geweest. Dan heb je hem ook wel gezien. Het museum op Schokland is ook leuk, daar vind je ook nog dingen uit de ijstijd.
  Veel plezier daar!
  Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We gaan zeker heen en laten je weten hoe het was. Bij ons in Granna ligt in het museum een zwaard van de vikingen. Opgevist door vissers uit het Vattern. Kippevel kreeg ik daarvan. Je wil een kreeft vangen met je kooi en je haalt een vikingschat naar boven. Echt geweldig. De rest van het museum stelt niet zo heel veel voor, hoewel we er wel al een paar keer zijn geweest, maar de kinderen rennen van hot naar her (kinderactiviteiten in het museum langs). Dus dan kan ik niet zo rustig kijken. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Anna Marie,
  Van deze tentoonstelling verwacht ik wel veel. Alles komt uit een museum in Stockholm. Ik vind het trouwens leuk en bijzonder dat jouw kinderen zo graag naar musea gaan! Veel plezier alvast in Assen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hej Gonny,

  Nee vorig jaar niet geweest naar Schokland. Zie wel wat het wordt. Assen is wel leuk. Zijn we ook nog nooit geweest. Wat een cultuurbarbaren he :-)

  BeantwoordenVerwijderen