Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 1 april 2012

Through the window of my eyes


Een LP van Cuby and the Blizzards

We wilden vandaag even lekker bijkomen van de reis. Peter had wel zin om naar een braderie/markt te gaan. Ik vond het ook wel leuk en op internet had ik er al snel een gevonden in Drouwen - Drenthe. Dus na een lekker rustige zondagmorgen even door het mooie Drentse landschap. Een half uurtje rijden naar Drouwen. Moest niet te ver zijn natuurlijk, genoeg gereden vanuit Zweden de laatste dagen. Het weer was niet geweldig, maar het was droog. Op de markt kocht ik een paar bossen tulpen om even het voorjaar in huis te halen, dat vrolijkt op in huis. De terugweg ging, in tegenstelling tot de heenweg, heerlijk over alleen maar binnenweggetjes, door piepkleine dorpjes. En toen zag ik het, Grolloo! We reden door Grolloo en gelijk moest ik denken aan Cuby.
Toen ik op de middelbare school zat, was er een jongen stapelverliefd op mij, hij zat twee klassen hoger. Hij had een Puch brommer, zo'n blits herenmodel met hoog stuur! Daardoor vond ik hem wel stoer :-). Zelf had ik een Puch Maxi toen ik eenmaal zestien jaar was. Hij had alleen maar voorvering wat niet zo comfortabel reed en ik reed er veel op en hard. Mijn broer, die toen elf of twaalf jaar moet zijn geweest, had hem voor me opgevoerd. Hij was erg technisch en haalde brommers en motoren die het niet deden helemaal uit elkaar om ze vervolgens weer in elkaar te zetten. Hij kreeg ze altijd weer aan de praat, op die jonge leeftijd al.
Maar goed, mijn donkergroene Puch Maxi met enkel voorvering ging 70 km/u en dat reed ik dus ook meestal. Later bedenk je je pas hoe onverantwoordelijk dat was, mijn ouders wisten er niet van. Het nadeel was dat mijn brommer snel versleten was en ik kocht een nieuwe, een beetje oranje-bruin was hij, metallic. Inmiddels waren ze ook met achtervering te koop en dat reed een stuk lekkerder. Deze heb ik niet op laten voeren en vlot ingereden, hij ging 50 km/u (voor de wind :-). Hij ging veel langer mee en later heeft mijn broer hem "op" gereden. Ik heb me altijd afgevraagd waarom de knalpijp aan de linker kant zat, de kant vanwaar de meesten opstappen. Ik heb me er 's zomers (blote benen) eens flink aan verbrand, wat een enorme blaar leverde dat op!


Toen was dit herenmodel erg 'blits', zoals je dat noemde.
Die van hem had een crèmekleurige tank.
Bij dit model zit de knalpijp wel rechts.

Maar even terugkomen op de verliefde jongen bij mij op school met de mooie Puch...
Hij was een groot fan van Cuby and the Blizzards en van John Mayall. Toen zijn ouders op een zondag niet thuis waren, vroeg hij me in huis en bracht deze muziek ten gehore. Ik vond het niks, ik vond het toen echt niet mooi, maar dat zei ik natuurlijk niet.
Toen we een paar jaar geleden het huis van mijn ouders leeg haalden, vond ik nog een doos vol met alles van de middelbare school, boeken, schriften, proefexamens, oude agenda's die, als het jaar om was, drie keer zo dik waren dan bij aanvang van het schooljaar, en... liefdesbrieven van hem. Ik heb ze toen allemaal nog een keer doorgelezen en kwam er toen eigenlijk pas achter hoe hopeloos verliefd hij was en bedacht me dat ik dat helemaal niet echt gezien heb toen. Pas veel later ging ik overigens de muziek van Cuby en John Mayall waarderen en kocht er ook wel cd's van. Somebody will know someday vond ik toen zo'n juweeltje, dus een beetje de rustige nummers :-).
Grolloo dus, de plaatsnaam werd in de geschiedenis wisselend met één of met twee o's aan het eind geschreven. Grolloo waar Cuby (Harry Muskee) en zijn band, waarin destijds ook Herman Brood speelde, altijd repeteerden in een boerderij. Er is ook een Harry Muskee museum. Ik vind het nummer The window of my eyes een van de mooiste. Helaas is Harry Muskee in september 2011 op 70-jarige leeftijd overleden.
Hoe je gedachten toch kunnen gaan tijdens een klein ritje door Drenthe!
Ik bedacht me dat ik nog een foto heb van precies die tijd die gescand is van klassieke zwart-wit foto. Toen was ik al gek op sneeuw (de sneeuwpop was zijn hoofd verloren) en ik had heel lang haar en wat was ik slank, kijk maar...


Gon