Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 18 april 2012

De meisjes

Heren, geen kost voor jullie deze keer. Nu eindelijk het berichtje dat ik al diverse malen beloofde, het gaat over de poppen.
In oktober vorig jaar vertelde ik over ons bezoek aan de poppendokter. De meisjes kwamen weer ter sprake in november, maar van het beloofde vervolg kwam het maar niet.

Maar nu zal ik ze dan aan jullie voorstellen. Eerst maar eens een foto van het hele stel. De foto's heb ik natuurlijk in Zweden gemaakt, voor ons vertrek.


En nu dan één voor één...


Dit is Anja, de pop uit mijn jeugd. Ze is een schildpadpop van het Duitse merk Schildkröt. Momenteel is de pop weer als replica te koop, een gelimiteerde uitgave van 2000 stuks. De naam die de fabrikant aan de pop gaf is Inge en ze werd gemaakt vanaf 1936. Ze zag er niet meer uit voor ze naar de poppendokter ging. Een gat en een scheur in haar hoofd, er miste een grote teen en er zat ook een groot gat in haar hiel. De armen en benen hingen er helemaal slap bij, omdat de rek uit het elastiek was. Dat laatste vond de dokter nog de meest vervelende klus, omdat er een gevaarlijke veer in de pop zit, waar de elastieken aan vast zitten. Alle mankementen zijn verholpen, je ziet er niets meer van. Ze kreeg een nieuwe jurk en schoentjes. Ontzettend leuk dat ze weer heel is. Hieronder nog een keer de foto waar mijn moeder, die toen 30 jaar was, op staat met mijn broertje, en ik met Anja.Dit is dus Wiesje :-). Op de foto in het berichtje van 11-11-11 had Wiesje het oude blauwe jurkje aan, dat helemaal gaar was. Wiesje haar hoofd is hersteld, het was plat van boven omdat er iets miste en ze kreeg een geheel nieuwe outfit.


Jet en Guusje. Jet stond met Wiesje op de foto van 11-11-11 en had toen  een rood jurkje aan dat nog gaarder was dan het blauwe jurkje. Eenmaal in Zweden dacht ik dat Jet het blauwe jurkje wel aan kon, maar het is te klein en het is ook heel sneu voor Jet dat zij als enige in een armoedige jurk zit. Het zou leuk zijn als ze ook een nieuwe outfit krijgt. Helaas heb ik de maten van Jet niet bij me, dus kan ik geen nieuwe kleren voor haar kopen bij de poppendokter. Wie weet is er iemand onder jullie die het leuk zou vinden iets voor Jet te breien of te haken. Eenmaal in Zweden kan ik de maat opnemen. Uiteraard wordt dat dan uitgebreid geshowd op deze blog en het hoeft natuurlijk ook niet voor niks. Het was Jet die niet meer kon zien, haar ogen waren in haar hoofd gevallen. Inmiddels is ze dolgelukkig dat ze dat nu weer kan! Guusje kennen jullie nog niet, die zat 11-11-11 niet op de bank. Ik heb haar maar voor Jet gezet, dan zien we de oude kleren van Jet niet zo goed :-).


Alle poppen zijn echt oud, dit is de oudste pop, Puck. Haar kocht ik bij de poppendokter. Ik zag haar zitten en was er gelijk weg van. De foto's komen trouwens wat flets over, misschien omdat de zon toen op de bank scheen. Een vreemde lichtval. De handen, onderarmen en bovenarmen kunnen allemaal onafhankelijk van elkaar draaien.
Tja, en dan heb ik ook nog heel oude beren...