A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
dinsdag 15 februari 2011

Verrassing

Dit boekje zat vanmorgen in de brievenbus hier. Gekregen van Willy. Willy schreef erover in dit berichtje op haar weblog. Daar stond ook deze foto van het boekje.

LIEFSTE
ik zoek een woord
een heel nieuw woord
een woord dat niemand kent
ik zoek een woord
dat zeggen wil
dat jij de liefste bent

Willy schreef: "Jij bent de liefste is een boekje met lieve gedichtjes van Hans & Monique Hagen en prachtige bijbehorende illustraties van Marit Törnqvist (van Zweedse afkomst). Het is één van dé favorieten uit mijn verzameling kinderboeken. Leuk voor kinderen, maar ook als ouder of grootouder heerlijk om voor te lezen en samen te genieten van de gedichtjes en illustraties."
Of gewoon voor een gekke vrouw (ik dus) die het nog leuk vindt een kinderboek te kijken en te lezen. Willy zou er één weggeven d.m.v. een giveaway. Helaas won ik die niet. Maar nu heb ik het boekje door haar opgestuurd gekregen! Is dat nu niet leuk?! Erg bedankt Willy!

3 opmerkingen:

 1. Hej Gon, toevallig dat het net op Valentijnsdag in de brievenbus viel. Er staan zulke lieve gedichtjes in.
  De illustratrice Marit woonde de eerste jaren van haar leven in Zweden en is er nog helemaal aan verknocht, ze woont in de zomer in haar huis in Smaland. Ze heeft een aantal boeken van Astrid Lingren geïllustreerd en Junibacken in Stockholm ontworpen. Ze heeft zelf ook een aantal boekjes geschreven.
  Het laatste boekje dat is uitgekomen met illustraties van haar, is http://tjorven.web-log.nl/willy/2010/11/jij-en-ik-en-mijn-rode-fiets.html
  Fijne dag, kram Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou wat leuk! Ik heb hier al jaren een verjaardagskalender van op de toilet hangen, met leuke gedichten erin. De leukste vind ik "Fresia" Gaat als volgt: baby baby tralala, baby baby boem, knijp je neus dicht hopsasa, ik pluk voor jou een bloem. In een vaasje naast je bed, baby baby ba, dan ruik je niet naar babypoep, maar naar een fresia! Geinig hé?!
  Liefs Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Irma,
  Ja, dat is zeker een heel leuk gedichtje!

  BeantwoordenVerwijderen