A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 5 februari 2011

Kabouters

Er zijn vele soorten kabouters in Zweden,
dit zijn bijvoorbeeld de zgn. kerstkabouters

Hoewel er 9 miljoen Zweden in Zweden wonen is er daarnaast ook nog een omvangrijke populatie kabouters. Kabouters mogen in Zweden niet stemmen, naar school gaan of autorijden. Naar schatting leven er in Zweden zo'n 54 miljoen kabouters. Kabouters die voor hun rechten willen opkomen worden in de gevangenis gegooid. Ook de bekende kabouterleider Paulus de Boskabouter onderging dit lot, maar ontsnapte na een tijdje en vluchtte naar Nederland, waar hij politiek asiel kreeg. Kabouters hebben in de Zweedse gevangenissen een zeer slecht leven, zo'n 48 kabouters per cel, terwijl in andere landen een maximum van 11 kabouters per cel geldt. Kabouters mogen overdag niet in de drukke steden komen, mogen zich niet begeven in musea en bibliotheken en mogen geen alcohol drinken. Ze krijgen vaak de smerigste baantjes en worden daarnaast in gruwelijke rituelen gebruikt. Het is voor Zweedse kabouters verplicht een rode puntmuts te dragen. Er zijn ondergrondse kabouter-bewegingen, zoals de Rode Puntmuts en de gezamenlijke Kabouterliga. Maar op lidmaatschap van een organisatie als deze staat de doodstraf. Lichamen van geëxecuteerde kabouters worden verhard en verkocht als tuindecoratie. Overigens denkt met nu ook de herkomst van de smurfen te weten. Na lang onderzoek heeft men n.l. een nieuwe verklaring ontdekt voor het bestaan van de smurfen. Het zijn waarschijnlijk Zweedse kabouters die de straling opruimden na het ongeluk met de Wit-Russische kerncentrale. Door het eten van de met straling bevuilde grond muteerden deze kabouters tot rare blauwe wezentjes. Dit verklaart meteen ook hun rare kleding, hun muts en schoenen die overblijfselen zijn van hun kleine stralingspakken. (bron: Oncyclopedia)

5 opmerkingen:

 1. Kan je niet een paar kaboutertjes vragen of ze zo nu en dan je sneeuw komen ruimen? Maken ze zich heel nuttig. Nee, dan die smurfen, dat zijn pas helden! ;-)
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn wel heel leuk. Vooral deze van Nyström. Ik heb er een prachtig boek van, het is meer plaatjes kijken, want het is in het Zweeds.
  Kram Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd van "gabouters", zoals mijn Zweedse vriendin Katarina (helaas erg jong overleden)ze noemde en leef dan ook erg met ze mee. Het is echt sneu dat ze in een toch redelijk verlicht land, in zulke omstandigheden moeten overleven. Ik heb dan ook besloten om in het leuke prieeltje dat in onze tuin staat op de Höle, een plekje voor ze in te ruimen... Of zou iok dan problemen krijgen bij het aanvragen van een persoonsnummer?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Ria (HenricaMaria)
  Ja, daar krijg je vast problemen mee, misschien krijg je dan een kabouternummer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gon, ik heb echt in een deuk gelegen om dit verhaal. Ik ga eens verder neuzen in die Oncyclopedia!
  Groetjes Annelies

  BeantwoordenVerwijderen