Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 3 februari 2011

Locatie en meer

De locatie van de film Så som i himmelen (As it is in heaven) is, na m'n oproepje in het vorige logje, bekend. Willy stuurde in een reactie een link naar een weblog waarin gesproken werd over de opnamen. Ik ben het gelijk gaan opzoeken en vond een plaatsje boven Luleå. Nooit had ik gedacht dat het zo noordelijk zou zijn. Het onderste sterretje is nog steeds de plek waar wij ongeveer wonen en je raadt het al...........het bovenste sterretje is het gebied waar de film is opgenomen. Het is vlakbij Boden. Toen ik die plaatsnaam zag gingen er gelijk belletjes bij me rinkelen. Ooit vond ik op het internet een schitterend huis. Helemaal weg was ik ervan. Zo ontzettend mooi, met sauna en alles erin. Stallen erbij. Kortom, ik zag ons er al helemaal zitten. Het lag een stuk westelijk van Boden. Bovendien kostte dit schitterende huis de helft van het huis waar we nu in wonen. Maar na de kaart eens heel goed bestudeerd te hebben, toch maar even deze vraag neergelegd bij de makelaar in Luleå: "Hoe ver en lang is het rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt?" "Twee uur rijden." antwoordde de makelaar. Direct het huis uit ons hoofd gezet. Ik moet er, vooral 's winters, niet aan denken!!!

Even een foto van de bagarstugen (bakkershuisje) nabij de hembygdsgård gemaakt bij daglicht.

Leuk hè?!

Deze foto speciaal gemaakt voor Geert uit België
Geert weet wel waarom :-)
Geert als je op de foto klikt wordt hij vergroot

Ik was met de spark gegaan, maar omdat het de laatste dagen gedooid heeft, hebben ze op alle wegen een soort split gestrooid. Wel goed natuurlijk, maar niet leuk als je met de spark gaat, want die glijdt dan niet lekker. Eén steentje doet hem soms al haperen. Zonde als je net lekker het heuveltje afroetjst.

De rand van de weg met op de achtergrond het riviertje. Een of andere mafkees leegt hier met regelmaat zijn asemmer langs de weg. Als het nu nog alleen as was. Uit onze kachel komt alleen maar as van hout. Kan je bij wijze van spreken zo in je tuin gooien, zit geen andere troep in. Maar deze as zit ook nog vol met sigarettenfilters omdat hij ook zijn asbak er nog maar even bij heeft geleegd. Vanavond heeft het flink gesneeuwd, dus morgen zie ik het gelukkig niet meer liggen.

De schommel in onze tuin (het touw met schommel ligt in de garage). Hij staat vlakbij de gäststuga. Zit er voorlopig niet in, schommelen..........

Hier stonden van de zomer onze aardappels. Zal ook nog wel even duren. Onze aardappels zijn van de week net opgeraakt. Bijna vijf maanden mee gedaan. Toch leuk!