Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

woensdag 9 februari 2011

Foto's trip naar Korskrogen nabij Ljusdal

Wat hebben we het getroffen gisteren. Het had echt niet beter gekund. Het was de hele dag rond nul en stralend weer. Momenteel is het -19 graden, dus tja, dat bedoel ik.
We waren mooi op tijd op pad en dachten er 5 uur over te doen, althans dat hoopten we, de ANWB routeplanner gaf n.l. 6 1/2 uur aan. Dat kon ik me, gezien de afstand, toch niet echt voorstellen. Wel een stuk afgestoken en Sveg zuid-oost laten liggen. De binnenweg bleek net zo goed berijdbaar als de E45. Deze E45 klinkt als een snelweg, maar het is gewoon een tweebaans weg. Boven de lijn Gävle (oostkust) liggen geen snelwegen meer van vier of meer banen. Tenminste, wij hebben ze nog niet gezien. De E45 loopt ook hier voorlangs. We waren in exact vijf uur bij Berry en Henriëtte in Korskrogen! Onderweg heb ik foto's gemaakt om jullie eens een beetje te laten zien wat er zoal aan je voorbij trekt tijdens zo'n autorit. Alle foto's zijn uit de rijdende auto gemaakt, dus daarom ook niet van hoge kwaliteit, je ziet ook steeds de weerschijn van de auto erin, dit komt door het zonnige weer. Maar het gaat om het idee.

We wonen nu eenmaal in een land waar de bosbouw enorm belangrijk is. Je komt zoveel van deze wagens, met dubbele oplegger, tegen. Nog altijd ben ik bang van ze als ze tegemoet komen, dit komt ook nog wel een beetje door die bijna aanrijding in 2008. De foto's zijn veel mooier als je ze vergroot door er op te klikken. Dus als je een mooie ziet......klikklik.Deze is helemaal hoog opgeladen.Mooie kerk recht vooruit en rechts vooraan een bushokje :-)

In het grote rode huis zitten ook Nederlanders met een soort B&B. Dit vertelde een oude man ons toen we een keer over de E45 naar Nederland gingen en wij bij hem een kop koffie dronken. Hij zit n.l. met zijn loppis (en koffie) hier tegenover.Een stralende dag. We waren om 13.00 uur in Korskrogen. Een uurtje daar met een kopje koffie en een praatje, waarover morgen meer. Nabij Östersund tegen het donker kregen we een sneeuwbui, gelukkig maar tien minuten. Om 19.00 uur stonden we hier het schilderij uit te laden, daarna aanhanger even teruggebracht en om 20.00 uur gingen de pizza's hier in de oven. Moet maar een keertje lekker makkelijk.

En zo stralend was het vanmorgen weer toen ik deze foto vanuit de keuken maakte tijdens het koffiedrinken. Wel een stuk kouder, het was toen -12.

Ik heb hieronder eerder op de dag ook al een bericht geplaatst. Als je hem nog niet gezien hebt, scrol even naar beneden dan, vooral als een Scandinavische markt je leuk lijkt.