A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zondag 30 januari 2011

Zweedse spin

Vandaag ben ik niet zo fit. Een beetje lamlendig dus. Ik ga dus eens een beetje vroeg naar mijn bed en maak me er vanavond een beetje gemakkelijk van af hier. Ik hoorde van de week iets op het nieuws en dat onderwerp borduurt eigenlijk wel mooi verder op mijn logje (:-) van gisteren. Want hoe gruwelijk kan het leven worden? Een levende spin van enkele centimeters (!) groot is na bijna een maand uit het oor van een Zweedse vrouw verwijderd. Ik ben helemaal niet bang voor spinnen, maar laat een spin mijn oor (of welke lichaamsopening dan ook) maar liever niet verkiezen als zijn tijdelijke onderkomen :-)
De ongelukkige vrouw klaagde de laatste tijd over de achteruitgang van haar gehoor en dacht dat om een verstopping door oorsmeer ging. Toen zij een ‘krabbend geluid’ (ja, blijkbaar kan de berichtgeving iedere gruwelijkheid overtreffen) hoorde, besloot de vrouw naar de dokter te gaan om haar oren te laten uitspuiten. Daarbij kwam de nog springlevende spin uit haar oor gespoeld. De zwarte spin is waarschijnlijk in haar oor gekropen toen de vrouw sliep. Het Zweedse roddelblad Expressen meldde woensdag dat ze zich herinnerde vier weken voor haar bezoek aan de arts een spin op haar bed te hebben gezien. Ze woont in de omgeving van Stockholm die vrouw, en ook die spin. Misschien hadden jullie dit bericht zelf ook al gehoord. Zo niet, dan doe ik er vast veel van jullie een plezier mee, vooral twee vriendinnen van mij, Suzan en Silvia bijvoorbeeld. Zij zijn ECHT bang van spinnen. Nou hier komt hij meiden, de spin uit het nieuws:

Sorry, ik kreeg hem er niet kleiner op, anders had ik dat wel voor jullie gedaan, verkleinen bedoel ik.

Zo, dan ga ik me nu lekker naar de badkamer begeven en dan een heerlijk lange nacht afdraaien. Ik hoop dat morgen dan weer de oude ben.

Ik wens alle volgers van mijn blog een heel mooie week toe!

Liefs van

9 opmerkingen:

 1. Dit bericht had ik beter morgenvroeg kunnen lezen. Zal ik straks watjes in mijn oren stoppen en hoe zit dat met de neusgaten?
  Hoe groot waren haar oren? Dat die spin er in paste!
  Mooi verhaal Gonny welterusten en hopelijk geen nachtmerries.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ps Ik hoop dat je morgen weer beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gatver het zal je gebeuren, ik zie gelijk die grote spin in Australie weer voorbij komen ik krijg er gewoon weer helemaal de kriebels van.
  Ik hoop dat je weer wat opgeknapt bent, er heerst hier wel griep (misschien overgewaait) dus misschien heb je daar een beetje last van.
  Sterkte.
  Liefs Suzan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bahhhhhhhhh wat eng
  ik snap dat je daar een foto van durft te maken
  Ik ben echt doods bang voor spinnen
  zelfs voor zon kleine ben ik bang dus wij schreeuwen altijd super hard als we een spin ontdekken
  boudewijn vangt ze altijd in een potje en dan doet hij zon papiertje over het potje en laat hij ze buiten los maar ik ben dan altijd boos want dan kunnen ze weer naar binnen komen
  maarja ze zijn toch nooit terug naar binnen gekomen en ja het is ook wel zielig om ze dood te maken
  waar zat deze spin eigelijk?? zat hij in je kamer of op de slaapkamer?
  bij ons zat er gister een op de badkamer het is een kleintje maar ik schrok me toch wild
  hij heeft hem nog niet weg gehaald want hij zegt je moet je niet zo aanstellen
  nou ja ik ben nu niet meer op de badkamer geweest dus ik hoop dat hij nu weg is!!!!
  veel groetjes van emma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha dat had ik nog niet gehoord Gon...
  beterschap, hoop dat je de ziekte beetje kunt tegenwerken.... griep en magsjukan heerst hier veel.... ik voel me zelf ook beetje moe en belabberd, had vandaag veel willen werken maar krijg neit echt wat gedaan. Beetje duf achter de pc, geloof dat ik me zo maar ff op de bank neerleg...
  beterschap S10

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben niet bang voor spinnen, maar dit verhaal...eeeeiww!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. iehl het zal je maar gebeuren!
  ik ben enorm bang voor spinnen,
  maar gisteren toen ik thuis kwam zag ik op de trap in een hoekje ook een zwarte spin maar ik ging gewoon naar bed toe.
  en toen kwam ik vanmorgen de trap af en zag ik hem weer maar nu helemaal in elkaar.
  kan dit dezelfde spin zijn als deze?

  groetjess

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @anoniem
  Je hoeft niet echt bang te zijn voor spinnen, de spinnen in Nederland doen je niks. Als ik een spin zie en ik wil hem liever buiten, zet ik er een glas overheen en schuif dan voorzichtig een ansichtkaart of iets dergelijks onder het glas met de spin door. Dan houd ik het stevig op elkaar en laat de spin buiten vrij, dan kan hij weer lekker muggen vangen. Jij blij, spin blij en hij kan je echt niks doen.
  Groetjes van Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Via je berichtje in 2013, kwam ik erachter dat ik op namen kon zoeken in de blog...Blon.d.t.td. Wist ik echt niet, dus ff mijn eigen naam ingetypt en jawel, zo kwam ik op deze, die ik destijds nog niet had gelezen..

  Jagggg wat een griezel verhaal!!! Gelukkig ben ik door mijn reis in Thailand minder bang geworden voor al het ongedierte, daar kakkerlakken en nog veel meer griezeligs gezien. Thuis kan ik nu zelfs een gewone spin oppakken! Maar geen huisspin hoor, waar ik jaren geleden nog wel eens super van ben geschrokken en jawel toch ook dood heb moeten maken. Doordat ze zo groot, zwart en harig zijn, heb ik toen echt wel super gegild :-)

  BeantwoordenVerwijderen