A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 15 april 2015

Deksels, waar is nu die rode dop?Het erf was al aardig schoon vorige week, tenminste de oprit en zo. Zaterdag waren we de hele dag buiten, alleen met een bodywarmer erbij aan. Maar toen bracht zondag weer zo'n 10-15 cm sneeuw, al hadden ze in eerste instantie voorspeld dat het in de vorm van regen zou vallen, wat we inmiddels prefereren. Dan smelt de sneeuw ook sneller.
In het gras ligt nog een flinke laag sneeuw, voor een deel is dit sneeuw die de hele winter door van de oprit het grasveld op geblazen is door Clas met zijn tractor met sneeuwruimer/-blazer.
De auto rijdt inmiddels weer naar zijn plekje over grind i.p.v. over ijs/sneeuw.
De laag sneeuw in het gras is door steeds afwisselend vorst- en dooiperiodes erg ingeklonken en nagenoeg ijs. De onderste 10-20 cm zijn zeker klink klaar ijs. 
Nadat ik deze foto's nam van de week is het wel weer een centimeter of 20 lager geworden.En zulk mooi weer, je wilt van alles doen buiten. Het enige is dat her en der nog sneeuw ligt. Je kunt ook best al veel doen, bijv. hout zagen en kloven, dan ben je daar voor de zomer mee klaar. Maar met dat mooie weer verlang ik er ook zo naar om lekker de was in de zon en de wind te hangen, was is hier buiten altijd met een uur droog! Het zou ook kunnen ware het niet dat ik niet weet waar de voet van de droogmolen zich bevindt. Waar is de rode dop?!! Volgens mijn berekening zou hij toch wel ergens in dit pad over het grasveld kunnen zitten, maar vandaag is dat nagenoeg vrijgekomen en ik zie nog steeds geen rode dop. Nog even geduld hebben. 
We zijn ook niet gewend hier in april te zijn. In deze overgangsperiode waren we al die jaren in april in Nederland. We vierden in feite dus 2x voorjaar. Ik heb er dan ook nooit aan gedacht de plaats van de droogmolenvoet te markeren. Nog even geduld hebben, de laatste twee dagen gaat het heel hard dus...

Het wordt wel tijd, ik verlang nu heel erg naar...Bloemen en groen om het huis. Lekker hele dagen buiten zijn. Als de zomer net zo warm wordt als vorig jaar! Toen leek het wel of we in de Méditerranée woonden bij wijze van spreken.
De zomermaanden overal, maar dan ook overal bloemen kunnen plukken, vooral in juli. In de tuin, in de bermen, overal. Bijv. deze mooie pioenroos met akelei.
Prachtige bloemen in de tuin zoals hier de witte ridderspoor en op de achtergrond een veldje kluwenklokjes (in NL zeer zeldzaam en op de Rode lijst).
Ach, ik droom nog even verder, het komt vanzelf. Vorig jaar was het op 22 mei achtentwintig graden, dus het kan hier zo ineens omslaan! Tweeëntwintig mei, dat is nog maar zo'n vijf weken verder. Voor je het weet loop je in een hemdje, muggen zijn er dan voorlopig nog niet.

Peter heeft ook een bericht op zijn blog geplaatst, dat kun je HIER (klik) lezen.

Ik wil nog even een film, of liever gezegd een anderhalf uur durende documentaire met jullie delen, voor als je interesse hebt natuurlijk. Het gaat over de Sami in Zweeds Lapland, hun leven, hun rendieren. Henrik Andersson uit Gällivare wordt een jaar gevolgd.

Gon
11 opmerkingen:

 1. Zit op mijn telefoon dus een film ga ik niet kijken. Kan niet moet aan de poets. Maar door jou foto's heb ik ook zin in het voorjaar. Overal was het gisteren warm behalve hier. De wind stond verkeerd. Half uur in het zonnetje gezeten met kippenvel op mijn armen. Ben mijn rode dop ook altijd kwijt. De schoenlapper is er overheen gegroeid. Hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ook hier raar weer zaterdag +14 en dan opeens weer 0

  Vandaag waren we opstap, was schitterend weer, maar met veel bewolking tussen door, en opeens een hagel bui, en toen weer een regenbui, en tussen door veeeeeeeeeeeeeeeel zon, dus we hadden de 4jaargetijden vandaag

  Liefs vanuit Zuid Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoop dat je rode dop gauw tevoorschijn komt, dan kun je de was weer buiten hangen. En dat het maar een hele lange mooie zomer wordt (kunnen we er zelf ook nog van genieten) in Zweden (ziet er prachtig uit met al die bloemen. Goed weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, moet wel ff lachen hoor dat je de rode dop niet kan vinden nog.
  Ik hoop voor je dat dat snel komt.

  Wat leuk de film, die ga ik komende week bekijken, lijkt me echt mooi, dank voor het delen!
  Goed weekend!

  Liefs,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop ook dat de sneeuw snel smelt en dat je je rode dop terug hebt! En lekker kunt genieten in het zonnetje! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is de dop intussen al te voorschijn gekomen? Volgend jaar maar een lange stok met een rode vlag in top om de plek te markeren ;-)).
  Al die vrolijke bloemenfoto's zorgen er wel voor, dat het snel zomer mag worden. Nu is de wind nog steeds zo koud..., maar bij ons bloeit de krentenboom bijna!
  Nog even volhouden....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dear Gon!
  I think you have enough and it's time that spring comes to you with sunshine all day and beautiful little flowers ....
  Here it has -0,5 degrees this morning ...too cold but fortunately here the snow has gone.
  Thanks for this beautiful film and thanks for your kind visit on my little blog!
  You are great!
  Hope you and Peter are fine!!!!!
  Happy sunday Gon!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Gonny
  De dop al gevonden. De lente begint bij jullie ook als je maar geduld hebt.
  Groeten bets

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Altijd mooi bij jou ,winter tafereeltjes of groen en in bloei ,altijd mooi ,wat een mooi rustige streek waar je woont , is de rode dop al te voorschijn gekomen ? idd zoals iemand hier boven vermelde ,een stok of vlag of iets doen ,mooie foto's groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Succes met het zoeken van de dop! En misschien heb je hem ondertussen al gevonden!
  En ja, de lente. Zo mooi als alles weer begint te bloeien. En dan ook nog het zonnetje erbij. Ik kan mij voorstellen dat je naar al het mooie verlangt! Zoals die foto van jou. Daar wordt je vrolijk van!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Gonny,
  Ik heb je genomineerd voor de Blogspiratietag.
  Als je het leuk vindt om mee te doen, kijk dan even op mijn blog.
  http://geefeenbeetjeliefdedoor.blogspot.com

  groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen