A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 31 december 2011

Oudejaarsavond

Zo, we zijn aan kant en we zijn er klaar voor om het oude jaar uit te luiden. Omdat we hier geen oliebollen kunnen kopen, zijn we zelf aan de slag gegaan. Ik had het werkelijk nog nooit gedaan. Schande! Het was nooit nodig, omdat mijn vader ze altijd bakte. En veel te veel bakte hij altijd. In het voorjaar kregen we dan nog oliebollen uit de vriezer mee, omdat ze toch echt nodig op moesten. Misschien bakte hij er wel 150 of 200. En met zovelen waren we niet. Maar mijn vader leeft niet meer en hier in Zweden kun je nu eenmaal geen oliebollen kopen. Ik heb een recept van Smulweb.nl gehaald en de rozijnen hebben we vervangen door boerenjongens, een heel goed idee van Peter. Wauw, lekker!!! Peter heeft ze gebakken, in de werkplaats achter, dus geen stank in huis. Ontzettend lekker zijn ze dus. Nooit verwacht dat ze zo lekker zouden worden. Je hebt er niet eens veel poedersuiker op nodig. Volgend jaar weer! Toen Peter aan het bakken was, heb ik een tonijnsalade en een huzarensalade (kleintjes hoor!) gemaakt en een beetje bowl. We hebben een mooie film op dvd en verheugen ons op deze rustige oudejaarsavond. Morgen start het nieuwe jaar met sneeuw, zo rond 05.00 uur vannacht begint het te sneeuwen. Dat schijnt dan onafgebroken door te gaan tot dinsdagavond. Bijna drie dagen dus. Ze verwachten hier zo'n 35 cm. Dan kunnen we de calorieën er weer afwerken. Met mijmeren ben ik klaar. Ik heb een collage gemaakt van een kleine greep uit de honderden en honderden foto's die ik maakte dit jaar. Als je naar beneden bent gescrold, kom je mijn laatste stukje tekst van dit jaar tegen...


Ik wil jullie allemaal bedanken voor al die bezoekjes aan mijn blog. De 'pageviews' per dag maken dat ik er zoveel plezier in blijf houden. Er zijn reacties en e-mails geweest van bekenden, maar er zijn ook reacties geweest van mensen zonder een of ander account. Mensen die ik niet persoonlijk ken en die 'anoniem' reageren. Ze zetten wel hun naam eronder, maar ik kan ze niet antwoorden. Dat vind ik soms heel jammer. Als het je leuk lijkt wanneer ik eens iets zal terugzeggen, kun je me altijd mailen (rechter kolom). Ik wil iedereen hier, bekend of onbekend een heel gezellige jaarwisseling wensen en alvast een heel mooi en gezond 2012! Tot in het nieuwe jaar.
p.s. Wanneer je het recept voor deze ontzettend lekkere oliebollen wilt hebben... ik zou zeggen 'mail me maar!'

9 opmerkingen:

 1. Hallo Gon, en Peter natuurlijk. Een heel gezellige avond, aan het eten zal het niet liggen begrijp ik. Ja Gon, wil je me dat recept van die oliebollen mailen? Graag! Ik spreek je gauw via Skype. Een goed begin van het nieuwe jaar alvast.
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan de oliebollen bijna ruiken! De fotocollage is heel bijzonder. Wat een geweldige momenten met vele mooie avonturen! De beste wensen voor 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Geert, en heb je de spoorbrug naar het vikingeneiland ook gezien tussen de foto's? En rechtsonder is een van de eekhoorns hier voor het huis, alleen komt e.e.a. niet altijd duidelijk over omdat de foto's zo nogal klein zijn. Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gon en Peter,

  Ik wens jullie een heel gezellig, gelukkig en gezond 2012 toe.
  Wat heb je een mooi foto collage gemaakt van een deel van je mooie foto's die je maakt.
  Jullie zullen nu bijna wel aan sneeuw ruimen toe zijn.
  Fijn weekend nog.
  Liefs Suzan x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Peter en Gonny
  We willen jullie en alle lezers van dit blog een heel gezond en gelukkig nieuwjaar wensen.
  Bea en Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De beste wensen voor jullie. En 35cm sneeuw!! Ik ben jaloers ;)
  Ik vind het leuk dat ik een paar maanden geleden bij toeval je blog ontdekte en lees elke keer met veel plezier je verhalen.
  Ik heb geen account, zal mij daar als computerkneus toch eens in verdiepen zodat het niet meer anoniem hoeft. Fijne dag en geniet van de schoonheid van de witte wereld om jullie heen.

  Groetjes Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Peet en Gon, wij wensen jullie ook een heel fijn gelukkig gezond 2012 toe. We maken er weer wat moois van ! :-) kus S10 en de groeten van Lars Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onze zelfgebakken oliebollen waren ook heerlijk :-) In de stal bij opa en oma met een hollands biertje erbij, heerlijk! Een gelukkig 2012 Peter en Gonny. Liefs Natje, Paul en Hanny. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Peter en Gonny,
  De beste wensen voor het nieuwe jaar. Bedankt voor al je berichten van het afgelopen jaar, waar ik weer van genoten heb.
  Hartelijke groet,
  Petra uit Huizen

  BeantwoordenVerwijderen