Vandaag heb ik alvast koekjes gebakken voor komend weekend. Stemmige koekjes, ha, ha, sneeuwballen! Had ik het over sneeuwbollen in het vorige bericht, nu krijgen jullie het recept van deze sneeuwballen. Mocht je dus thuiskomen van een lekkere wandeling tijdens je kerstvakantie en de amandel- en vanillemelk maken, kan ik me voorstellen dat deze sneeuwballen daar goed bij smaken. Wij hebben vanmiddag in ieder geval al voorgeproefd.
Dit heb je nodig voor ca. 40 stuks:
250 gr roomboter
125 gr witte suiker
1 eetlepel vanillesuiker
1 ei
350 gr gezeefde bloem
snufje zout
150 gr gehakte walnoten
poedersuiker
Dan doe je het zo:
- Verwarm de oven tot 175° C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Meng de boter, suiker, vanillesuiker en het ei luchtig, je kunt de boter even zacht maken in de magnetron. Voeg dan bloem en zout toe. Goed mengen. Roer dan de walnoten er door. Vorm op je handen balletjes van twee aan drie centimeter doorsnee.
- Plaats ze ongeveer twee centimeter uit elkaar op het bakpapier en bak ze gedurende 20 - 25 minuten of gewoon tot ze lichtbruin zijn. Laat ze ca. een kwartier afkoelen op een rooster en rol ze daarna door de poedersuiker.
1 opmerking:
Wat een leuke koekjes, die ga ik deze kerstvakantie met mijn zoontje maken want ze zien er heerlijk uit.
Fijne feestdagen!
Groetjes Isabelle
Een reactie posten