A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
maandag 12 december 2011

Kerstzegels en kerstverhaal

En, komen jullie al een beetje in kerststemming? Wel, als je deze prachtige Zweedse kerstzegels ziet, zal die stemming allicht nog versterkt worden. Zijn ze niet prachtig?!Voor de postzegel met bestemming buitenland is gekozen voor het thema breien uit verschillende delen van Zweden en voor de zegels voor het binnenland voor kerstbloemen en -planten.Ik heb ze al op meerdere blogs gezien, kortom, velen zijn er nogal enthousiast over en terecht!

Hier is het buiten een sprookje, een mooie laag sneeuw en als het donker is veel verlichting overal. Ik kan jullie verzekeren dat men hier veel meer aan de kerstverlichting binnen en buiten het huis doet dan in Nederland. In huis komt de sfeer er bij ons ook wel in. Alleen nog een kerstboom.
Om jullie nog wat meer in de sfeer te laten komen, heb ik besloten om jullie een eenvoudig oud Zweeds kerstverhaal te laten lezen. Ik publiceer het in zeven korte delen, om de dag, zodat het laatste deel op kerstavond (zaterdag 24 december) te lezen zal zijn. Vandaag de inleiding plus deel één. Je kunt steeds deze link gebruiken: WOLVEN IN DE KERSTNACHT.

Veel leesplezier!

 

8 opmerkingen:

 1. Héél speciaal zijn die postzegels! Het moet nu wel mooi zijn met al die kerstversiering in die sprookjesomgeving. Wat een geweldig idee om dat kerstverhaal in delen te publiceren. Zo blijft het lekker spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Gon! Leuk zo'n Kerstverhaal. Loopt toch wel goed af hé....? Liefs van Ronald en Irma en tot in het voorjaar xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig de postzegels! En je verhaal vind ik helemaal prachtig. Zijn we dit jaar met Kerst toch een beetje in Zweden. P.s. ik bedoelde mijn opmerking over een looprek niet denigrerend ofzo, maar ik vind het zo sneu voor Peter dat hij niet van de sneeuw kan genieten. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anna Marie; Ik heb het ook helemaal niet zo gevoeld Anna Marie, het is niet in me opgekomen om het denigrerend op te vatten. Daar ken ik je goed genoeg voor. Ik ga je zo een mailtje sturen. Tot dan.
  Groetjes Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had de postzegels ook al gezien, mooi zijn ze. Heel anders dan hier.
  Het verhaal bewaar ik voor vanavond, dan heb ik meer tijd.
  Fijne dag, kram

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke postzegels zeg, ja ik zit ook in de kerst sfeer...Alleen mis alleen de sneeuw in NL

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi die onderste zegels, vrolijk ook. Ik vind de kerstzegels hier vaak tegenvallen en ben dol op mooie zegels. Pas nog een helleborus gekocht om ergens in te zetten, wat ik nog moet opmaken met mos, ik hoop dat ik er nog toe kom voor de kerst en amaryllis hebben we hier ook vaak in huis, als bol (of in een kerststuk als bloem)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk die postzegels van breiwerken. Ik hoop dat mijn Zweedse vriendin er een van de sokken opplakt, want ik ben een fanatieke sokkenbreister.

  Leuke blog trouwens.

  Fijne Kerstdagen, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen