A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
maandag 1 juni 2015

Hieperdepiep, dubbel feest!Lief grijs koppie, het bruine 'masker' is inmiddels bijna weg.

Vandaag is Rushy jarig en is 16 jaar geworden! Groot feest, want wat houd ik veel van haar! Een ontzettend lieve, bescheiden hond. Laatst zei iemand nog: 'Je hebt geen kind aan haar!'
Toen we haar uit het asiel haalden toen ze negen jaar was, had ze wel een vervelend trekje. Bijten naar de mensen hun broekpijpen of schoenen. Ze was mishandeld, geschopt. Wie neemt het haar kwalijk? Wij niet en langzamerhand kreeg ze zoveel vertrouwen dat ze het niet meer deed. Naar mij heeft ze het nooit gedaan, maar wel naar Peter. Hoofdzakelijk naar mannen, maar een enkele keer ook wel naar een vrouw. 
't Viel haar wel eens tegen als ze in Peter zijn beenprothese beet, ha, ha, dat was wel erg hard. We zijn heel blij dat we al zeven jaar plezier van haar mogen hebben en hopen stiekem op nog een paar jaartjes erbij. Ze is nog zo vrolijk en ook weer behoorlijk actiever geworden sinds Sim erbij is gekomen. 

Dubbel feest schreef ik want oh, oh, oh, wat een schande...

Natte oren van het zwemmen.

De datum van de verjaardag van Sim zat nog niet zo in ons hoofd toen we in april tegen elkaar zeiden: 'Op welke dag in april is Sim ook alweer jarig?' Ik ging kijken in haar paspoort, bleek dat ze al jarig was geweest op 7 april! Negen jaar is ze geworden. 
Kijk, ze heeft er geen weet van maar toch hadden we er een hekel aan en het zal niet weer gebeuren hoor Sim! 
Zeven april staat nu in ons geheugen gegrift. En daarom is het vandaag dubbel feest, we vieren ook de verjaardag van Sim.
Sim, met haar trouwe karakter, zo trouw dat ze maanden nodig had om hier helemaal gelukkig te kunnen worden, zo miste ze haar vorige baasjes. Ze is hier sinds eind juli 2014.
Maar dan nu! Ze is nu 100% gelukkig hier, zo fijn om te zien. Sim is een intelligente, aanhankelijke, snelle, grappige hond. Wordt graag aangehaald en houdt erg van autorijden, is nog zeer energiek en speels. Laat zich gemakkelijk kammen en afdrogen als ze nat is (evenals Rushy trouwens).
We hebben zo vaak schik om haar. Gaat haar eigen gangetje en is heel veel met Peter. Dat is nu juist weer zo leuk voor Peter omdat Rushy niet zo naar Peter trekt en maar één baasje heeft en dat ben ik. Waarschijnlijk is ze dus mishandeld door een man. 

En zo zijn we heel blij en gelukkig met onze twee lieverds!

Peter vond dat er taart hoort bij een verjaardag, twee verjaardagen. Tja, als je van lekker houdt moet je van de situatie gebruik maken. 'Kun je niet iets maken met de rabarber?' vroeg hij.
Een tijdje geleden vond ik een recept met rabarber op de site van Groei en bloei en sloeg het op in de computer. Tijd om het eens uit te proberen...


Het is nu de tijd van de rabarber, dus misschien wil je deze heerlijke 'koek' met rabarber ook wel proberen. Je maakt hem op zo'n bakplaat uit de oven, die moet minimaal 2 cm hoog zijn.
Hier komt het recept:

Rabarberkoek van het bakblik
Ingrediënten:
·         600 gram rabarber
·         200 gram suiker
·         250 gram boter
·         1 pakje vanillesuiker
·         5 eieren
·         zout
·         400 gram bloem
·         1 pakje bakpoeder
·         80 gram suiker
·         1 tl kaneel

Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in circa 2 cm grote stukken. Roer de zachte boter met de suiker en vanillesuiker tot een schuimig geheel. Voeg  achter elkaar de eieren toe en een beetje zout. Voeg de bloem bij het bakpoeder en meng het vervolgens door de botermassa. Leg bakpapier op een bakblik en verdeel het deeg erover heen. Leg de stukken rabarber erop. Meng 80 gram suiker met de kaneel en strooi dit over de koek heen. Bak de koek in de voorverwarmde oven bij 175° C in het midden van de oven ca. 40 minuten. 
p.s. Je kunt i.p.v. bloem + bakpoeder ook gewoon 400 gram zelfrijzend bakmeel nemen natuurlijk.


De koek (cake) is echt heel lekker fris, de rabarber heerlijk zacht. Wel veel suiker, maar ja, rabarber is nu eenmaal erg zuur en ach, voor zo'n enkele keer. 
Voor zo'n feestdag als vandaag! J

Een fijne week allemaal!

Gon

16 opmerkingen:

 1. Natuurlijk hindert dat niets op zo'n speciale dag! Die moet gevierd worden met taart...
  Heel hartelijke felicitaties voor de beide jarigen, die het nu zo fijn hebben getroffen.
  Een hele mooie dag met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Gonny,

  Gefeliciteerd met die lieverds! 🎉 🎈
  Dat is zeker een feest waard. Krijgen zij ook iets lekkers? Als ik het had geweten had ik je mijn recept voor hondenkoekjes gemaild, zal ik nog wel doen want ze zijn heerlijk (voor de honden dan he 😉) en het is leuk om ze te maken.
  Ikzelf ben dol op rabarber dus ga ik binnenkort jouw recept proberen.
  Fijne dag,

  Kram, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog veel fijne jaren met die twee lieverds.
  Ik ga snel de taart proberen, ben dol op rabarber.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Morgen Gonny, je rabarber taart opgeslagen, lijkt me wel wat voor komend weekend.
  Mooi he je dieren, ik geniet ook zo van mijn (puberende) zwarte kater, heel blij met hem, erg speels, soms zeer aanhankelijk, mijn vriendje.mien

  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat heb je altijd een leuke post Connie, zoals je las ben ik de laatste tijd veel zie,( ik leg het in Gods handen) ik wil graag ook leuke blogjes posten en jij bent zeker een inspiratie voor mij, wij hadden 2 hondjes maar door mijn astma moesten we KATJA EN LADY, ergens bij bekende mensen brengen, en zijn inmiddels dood, maar hondjes kunnen meer liefde geven dan mensen, zo voelt het soms...trouwe viervoeters, lieve beestkes, ik volg je ook op Fb ,...maar doe niet veel aan...Ik wens jullie nog een fijne week, hier is hitte golf voorspeld.....straks naar de huisarts voor ontstekings remmen, anders blijft ik me kapot hoesten....komt goed...groetjes...lieve dame....loves from arnhem

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met Rushy en Sim! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met de beide kanjers!
  Het recept ga ik zeker een keer uitproberen, lekker.
  groetjes, Bea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wel gefeliciteerd met de 16e verjaardag van dit hondenbeestje. Een hele leeftijd!
  Wat krijgt zij voor extra's vandaag?
  Prettige dag,
  Liefs en groetjes,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd met die twee lieverds van jullie! En dat der nog maar heel veel jaren bij mogen komen. De taart ziet er heerlijk uit! Wat vonden de feestvarkens ervan? ;-))) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er goed uit die rabarbertaart. Maar is dit al rabarber van dit jaar? Hier is het nog niet zover dat we de rabarber kunnen trekken. Het blijft maar koud. Brrr...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met jullie beide woeffies!! (Dikke knuffel voor ze)
  Jullie hebben groot gelijk, bij een feestje hoort iets lekkers. Mij lijkt de rabarbertaart/koek erg lekker, maar hier thuis ben ik de enige die rabarber lust, helaas. Maar misschien probeer ik het toch eens. Fijne dag!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, feestje gemist zie ik!
  Alsnog gefeliciteerd met Rushy en Sim hoor. Wat een leeftijd heeft Rushy al.
  Onze Ziva is in mei 9 geworden dus net zo jong als Sim. ;-)

  De taart ziet er heerlijk uit overigens!

  Knuffel voor Rushy en Sim hoor, niet vergeten hè?!

  Liefs,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve meiden, van harte gefeliciteerd en dat jullie mogen genieten van alle lekkers die zijn opgestuurd. Hoezo goede timing ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. happy puuuuuuuuuuuuuuuuuuurrdays van Simba, voor Rushy en Sim
  Groetjes uit Zweden en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 15. GEFELICITEERD en nog GEFELICITEERD!!!
  De rabarberkoek ziet er lekker uit!
  En jezelf verwennen (met een beetje extra suiker) moet ook kunnen!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De rabarberkoek is echt heerlijk, ik heb hem vanmiddag gemaakt!
  We hebben in onze Zweedse tuin een enorme rabarberplant staan en niet alleen wij maar de buren genieten er ook van. Ik heb nu al rabarberjam (6 potjes), rabarberardbeientaart, rabarberaardbeiensiroop, rabarberlimo en rabarberpaj gemaakt en nu dus ook jouw recept. Het enige is wij krijgen hem niet op zoveel is het.
  Kan je hem ook invriezen of wordt dat "pap" bij het ontdooien?

  BeantwoordenVerwijderen