Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

maandag 1 juni 2015

Hieperdepiep, dubbel feest!Lief grijs koppie, het bruine 'masker' is inmiddels bijna weg.

Vandaag is Rushy jarig en is 16 jaar geworden! Groot feest, want wat houd ik veel van haar! Een ontzettend lieve, bescheiden hond. Laatst zei iemand nog: 'Je hebt geen kind aan haar!'
Toen we haar uit het asiel haalden toen ze negen jaar was, had ze wel een vervelend trekje. Bijten naar de mensen hun broekpijpen of schoenen. Ze was mishandeld, geschopt. Wie neemt het haar kwalijk? Wij niet en langzamerhand kreeg ze zoveel vertrouwen dat ze het niet meer deed. Naar mij heeft ze het nooit gedaan, maar wel naar Peter. Hoofdzakelijk naar mannen, maar een enkele keer ook wel naar een vrouw. 
't Viel haar wel eens tegen als ze in Peter zijn beenprothese beet, ha, ha, dat was wel erg hard. We zijn heel blij dat we al zeven jaar plezier van haar mogen hebben en hopen stiekem op nog een paar jaartjes erbij. Ze is nog zo vrolijk en ook weer behoorlijk actiever geworden sinds Sim erbij is gekomen. 

Dubbel feest schreef ik want oh, oh, oh, wat een schande...

Natte oren van het zwemmen.

De datum van de verjaardag van Sim zat nog niet zo in ons hoofd toen we in april tegen elkaar zeiden: 'Op welke dag in april is Sim ook alweer jarig?' Ik ging kijken in haar paspoort, bleek dat ze al jarig was geweest op 7 april! Negen jaar is ze geworden. 
Kijk, ze heeft er geen weet van maar toch hadden we er een hekel aan en het zal niet weer gebeuren hoor Sim! 
Zeven april staat nu in ons geheugen gegrift. En daarom is het vandaag dubbel feest, we vieren ook de verjaardag van Sim.
Sim, met haar trouwe karakter, zo trouw dat ze maanden nodig had om hier helemaal gelukkig te kunnen worden, zo miste ze haar vorige baasjes. Ze is hier sinds eind juli 2014.
Maar dan nu! Ze is nu 100% gelukkig hier, zo fijn om te zien. Sim is een intelligente, aanhankelijke, snelle, grappige hond. Wordt graag aangehaald en houdt erg van autorijden, is nog zeer energiek en speels. Laat zich gemakkelijk kammen en afdrogen als ze nat is (evenals Rushy trouwens).
We hebben zo vaak schik om haar. Gaat haar eigen gangetje en is heel veel met Peter. Dat is nu juist weer zo leuk voor Peter omdat Rushy niet zo naar Peter trekt en maar één baasje heeft en dat ben ik. Waarschijnlijk is ze dus mishandeld door een man. 

En zo zijn we heel blij en gelukkig met onze twee lieverds!

Peter vond dat er taart hoort bij een verjaardag, twee verjaardagen. Tja, als je van lekker houdt moet je van de situatie gebruik maken. 'Kun je niet iets maken met de rabarber?' vroeg hij.
Een tijdje geleden vond ik een recept met rabarber op de site van Groei en bloei en sloeg het op in de computer. Tijd om het eens uit te proberen...


Het is nu de tijd van de rabarber, dus misschien wil je deze heerlijke 'koek' met rabarber ook wel proberen. Je maakt hem op zo'n bakplaat uit de oven, die moet minimaal 2 cm hoog zijn.
Hier komt het recept:

Rabarberkoek van het bakblik
Ingrediënten:
·         600 gram rabarber
·         200 gram suiker
·         250 gram boter
·         1 pakje vanillesuiker
·         5 eieren
·         zout
·         400 gram bloem
·         1 pakje bakpoeder
·         80 gram suiker
·         1 tl kaneel

Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in circa 2 cm grote stukken. Roer de zachte boter met de suiker en vanillesuiker tot een schuimig geheel. Voeg  achter elkaar de eieren toe en een beetje zout. Voeg de bloem bij het bakpoeder en meng het vervolgens door de botermassa. Leg bakpapier op een bakblik en verdeel het deeg erover heen. Leg de stukken rabarber erop. Meng 80 gram suiker met de kaneel en strooi dit over de koek heen. Bak de koek in de voorverwarmde oven bij 175° C in het midden van de oven ca. 40 minuten. 
p.s. Je kunt i.p.v. bloem + bakpoeder ook gewoon 400 gram zelfrijzend bakmeel nemen natuurlijk.


De koek (cake) is echt heel lekker fris, de rabarber heerlijk zacht. Wel veel suiker, maar ja, rabarber is nu eenmaal erg zuur en ach, voor zo'n enkele keer. 
Voor zo'n feestdag als vandaag! J

Een fijne week allemaal!

Gon