Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 9 juni 2015

Als croissantje en ik samen op pad zijn kunnen we niet zonder muziek!

In mijn vorige bericht schreef ik al dat ik het ook over muziek wilde hebben. Peter en ik hebben een nogal verschillende smaak wat muziek betreft. We kunnen wel naar elkaars muziekkeuze luisteren, althans... meestal, maar niet altijd. 
's Zomers rijd ik veel met croissantje en dan ga ik uit mijn dak met muziek. Genietend van het landschap laat ik veel favoriete nummers voorbijkomen. Ik kan je niet beschrijven hoe onwijs ontspannend dat is en hoe ik van deze combinatie geniet! Ik rijd ook wel eens in complete stilte hoor, op het snorren van de motor na, dat is op z'n tijd ook heerlijk. En in een stad hoeft de muziek ook niet zo hard.
Het rijden is hier zo ontspannen en mooi. Als je niet in een stad hoeft te zijn is het heerlijk rijden. Geen stoplichten, geen drempels, nagenoeg geen rotondes. Gewoon lekker rijden in een vrij constant tempo. Blik op oneindig, dat wel en dat bedoel ik dan letterlijk. Altijd ver vooruit kijken i.v.m. plots overstekend wild. Je wilt geen eland door je voorruit, dat loopt meestal dodelijk af voor de eland (of rendier of ree), maar vaak ook voor de inzittenden van de betreffende auto. 
Ook i.v.m. tegemoetkomende bomenwagens kan het ver vooruit kijken geen kwaad, zij rijden vaak als gekken. Peter en ik zijn in zes jaar al twee keer door het oog van de naald gegaan door zo'n gek. 

Maar ik wilde het over muziek hebben. Muziek is erg persoonlijk. Wat ik helemaal geweldig vind, kun jij wel verafschuwen of maar matig vinden, maar mooi vinden kan natuurlijk ook. De laatste jaren, sinds we in Zweden wonen, ben ik minder goed op de hoogte en dat komt omdat ik de Zweedse radio echt helemaal niks vind!!! 
Kletsen doen ze en muziek draaien maar heel matig, bovendien doorgaans ook helemaal niet m'n smaak. Af en toe ontdek ik dan nog wel eens wat, maar veel minder dan vroeger. 
Nu lijkt het me leuk om deze zomer mijn berichten hier af te sluiten met het plaatsen van een nummer. Een nummer dat ik vaak draai in de auto. Ik verwacht echt niet dat iedereen dat elke keer gaat beluisteren, maar enkelen zullen dat wel doen denk ik zo. Misschien zich herkennen in mijn smaak en denken: 'Hé, als ze dat zo goed vindt, zou ze dat en dat ook wel eens kunnen waarderen, laat ik haar daar eens attent op maken!' 
Nou ja, zoiets dan hé. Wie weet op wat voor mooie cd's ik attent gemaakt ga worden, dat is een beetje mijn idee en hoop. 
Je weet dat je het me altijd kunt mailen, graag zelfs, mijn adres vind je in de rechter kolom.

Momenteel heb ik veertien cd's in de auto liggen. Deze zullen er de hele zomer wel in blijven. Van elke cd zal ik door elkaar heen één, twee of drie nummers plaatsen in willekeurige volgorde, dus net hoe m'n pet staat. Onder dit bericht de eerste. 

De veertien cd's die in m'n auto liggen zijn:

·         Salomon Burke & De Dijk – Hold on tight
·         Snowpatrol – Up to now
·         Tom Odell – Long way down
·         Ulla Pirttijärvi – Máttaráhku askái
·         Jan Douwe Kroeske presents – Americana
·         John Mayall – The turning point
·         Marie Fredriksson – Den ständiga resan
·         Various artists – Earcandy
·         Julio Iglesias – Noche de cuatro lunas
·         Brendan Perry – Ark
·         Damian Rice – 9
·         Cornelis Vreeswijk – Klassiker
·         Randy Newman – Bad love
·         Jan Garbarek - Rites
Salomon Burke & De Dijk met het nummer More beauty.
Is het geen heerlijk nummer voor in de auto?!
En dan heel hard natuurlijk.
Fantastisch!


Gon