A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
maandag 15 juni 2015

Midzomernachten


Klik

Het is nog steeds veel te koud voor de tijd van het jaar en we hebben weinig zon. 
Toen ik gisteravond dan ook rond kwart voor elf uit het keukenraam keek en de zon nog zo mooi op het meer zag schijnen werd ik daar erg vrolijk van. Zou ik dan eindelijk weer eens mooie midzomernacht foto's kunnen maken aan de oever van het meer, zoals ook de serie op mijn fotoblog (klik) een paar jaar geleden? In 2013 en 2014 maakte ik ze ook wel, maar publiceerde ze niet zozeer. Door een enthousiaste reactie laatst besloot ik het dan nog een keer te doen. Maar dan niet meer elke avond rond 00.00 uur ongeacht het weer, maar alleen als het de moeite waard is. Ik zal het dan weer op een nieuwe aparte pagina op de fotoblog zetten voor de liefhebbers. Wordt aan gewerkt.
De foto bovenaan, de 'header', maakte ik ook gisteravond, maar dan een uurtje na de foto vanuit de keuken. Een mooie om het seizoen te openen :-)


 


Eindelijk bloeien de vogelkersen. We hebben meerdere mooie oudere exemplaren verspreid op het erf staan, erg mooi! Vorig jaar bloeiden ze drie weken eerder, maar ja toen was mei extreem warm met temperaturen tot max. 28 graden. Nu is het op de warmste dag in mei 12 graden geweest, dus de natuur loopt nu wel twee weken achter bij gemiddeld.

Bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige bericht over muziek. De reacties op deze blogpost heb ik zojuist nog beantwoord (wel laat, maar ja) en de e-mails zijn ook allemaal beantwoord. Iedereen heel erg bedankt, leuk! 

Er zijn in de laatste berichten wel eens vragen gesteld in reacties die ik nog niet beantwoord heb, maar die wil ik dan behandelen in een blogpost. 

Voor nu dan weer een leuk nummer. Deze keer kies ik er een van de cd Klassiker van Cornelis Vreeswijk. Niet Nederlandstalig, maar in het Zweeds. Per slot van rekening woonde en leefde hij vanaf rond zijn veertiende jaar tot zijn dood in Zweden en werd hier, en is nog steeds, enorm populair.
Ik heb al vaker geschreven over Cornelis. Als je daar belangstelling voor hebt kun je die berichten lezen wanneer je in het zoekvak linksboven Cornelis Vreeswijk invoert.
Hieronder het nummer Somliga går med trasiga skor. Oftewel een nummer over kapotte schoenen :-).Gon

15 opmerkingen:

 1. Mooi hoor de foto's van de midzomernachten, ik hoop dat er nog veel komen die de moeite waard zijn. Ik zal er graag naar kijken.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Gonnie voor dit mooie post, ik ben traag in het bloggen ik denk een pauze te nemen, bent met andere dingen bezig..ik zie wel, groetjes soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste foto's zijn al meteen prachtig! Ik kijk er naar uit meer te zien. Veel plezier met "componeren" . Nu nog even naar Cornelis....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! De nachten lijken op dit moment wel mooier dan de dagen. Het licht is zo bijzonder. Hopelijk volgen er nog meer foto´s want dat betekent dat het weer niet al te beroerd is bij jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi die header hoor!
  Maak maar wat mooie foto's voor ons, kunnen we meegenieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je ons laat mee genieten van de midzomernacht foto's, de eerste is alvast goed gelukt en prachtig! We kijken er naar uit! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helaas nog nooit een echte midzomernacht meegemaakt, maar fijn dat jij ons mee laat kijken middels de prachtige foto's.
  Er was ooit een Cornelis Vreeswijk museum in Stockholm, maar die is een aantal jaren geleden verdwenen, weet jij of die elders gevestigd is?
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Willy
  De collectie zou naar Visans Hus verplaatst worden, het 'Huis van het lied', een muziekmuseum voor de drie verenigingen op Djurgården, tussen Blå Porten en Gröna Lund. Met de drie verenigingen worden bedoeld: Cornelis Vreeswijksällskapet, Taubesällskapet en Bellmansällskapet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Gonny
  Het lijkt me geweldig een midzomernacht mee te maken. Ik verhueg me nu al op je foto's.Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toen ik je blog ontdekte, heb ik heerlijk genoten van je fotoblog en ontdekte ik de midzomernachtfoto's al... En het blijft gewoon schitterend! Heb je niet de neiging om gewoon de hele nacht op te blijven en te kijken?
  Ik hoop het ooit nog eens echt mee te maken en te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb net mijn portie Cornelis Vreeswijk weer gehad na het lezen van het boek 'Er gaat niets boven Zweden' van Gerrit Jan Zwier :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Hans
  Dan moet ik dat ook maar eens gaan lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een reis door Zweden met Nils Holgersson en Carl Linneaus. Heerlijk boek.

   Verwijderen
 13. Hopelijk plaats je nog vele foto's, en klimt de temperatuur nu eens naar echte Zweedse zomerse temperaturen. Jullie hebben vanuit jullie keukenraam trouwens wel een waanzinnig uitzicht! Is het niet een idee om de uitzichten vanuit elk raam te fotograferen?

  Deze van Vreeswijk vind ik een klein beetje depressief, maar misschien word je dat ook wel van kapotte schoenen. ;)

  Kram, Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen