Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 30 juni 2015

Födelsedag
Afgelopen weekend hadden we heerlijk weer en dat was mede erg leuk omdat ik zondag jarig was. Födelsedag = verjaardag (letterlijk eigenlijk geboortedag). 
Afgelopen vrijdag waren we eindelijk wat planten gaan kopen, het weer nodigde er niet eerder toe uit. We zagen ook wel dat velen er zo over dachten en tijdens de zomermarkt hier, het weekend voor midsommar, bleef de bloemenkoopman die er elk jaar is en een heel brede keus heeft, met veel planten zitten. We kochten hangplanten, zoals bijvoorbeeld die op de foto hierboven. Op de achtergrond een van de bloeiende spirea's die bijna zijn uitgebloeid. 
Ik vulde wat potten en bakken, bijvoorbeeld deze. Herkennen jullie de bak nog? Het is een zeer antieke houten bak die ik vorig jaar op de vuilnisbelt vond. Ook vond ik een soortgelijke bak op internet bij een antiquair, wat die wel niet kostte!!! Maar als ik hem kwijt wil krijg ik nog geen euro, dus maar van genieten Gon dacht ik. HIER (klik) kun je nog lezen wat ik toen vond op de vuilnisbelt. Er is ook een link naar de antiquair en je zult echt helemaal versteld staan van de prijzen!!! 
Eerdaags gaan we weer, wie weet zie ik weer wat leuks, in dat geval laat ik het wel weer zien.

Peter en ik doen niet aan cadeautjes, maar we gaan altijd wel uit eten. Nu gingen we ter ere van m'n verjaardag naar de Thai in Junsele. Heerlijk gegeten. De eigenaar/ober verrast zijn gasten tussendoor nu en dan met een liedje dat hij al serverend zingt. Microfoon en versterkertje bij zich. Vaak liedjes van Elvis en dan geen rock 'n roll natuurlijk :-). 
Geen cadeautjes dus, maar deze keer een uitzondering. Ik kreeg een heel nuttig cadeau waar ik heel blij mee ben. Het nuttige met het aangename verenigd zullen we maar zeggen. Ik kreeg sneeuwmatten voor in Croissantje. 
Ik heb een foto van internet genomen als voorbeeld, ik heb nu geen zin om naar de garage te lopen. Sneeuwmatten zijn rubberen matten met een hoge rand. Een soort bakje dus eigenlijk. Als je dus 's winters met schoenen vol sneeuw in je auto stapt smelt dat onderweg en zou al dat water in je matten gaan zitten. 
Gevolg: een vochtige mat, beslagen ramen en later, als je de auto wegzet een bevroren mat. Nu blijft het water in deze mat staan en als het veel is kiep je hem na aankomst gewoon even leeg buiten. Maar nu 's zomers is het ook heel handig. Vaak grind of gemaaid gras dat hier meekomt in je auto. Niet minuten lang worstelen met je stofzuiger, nee, gewoon even leegkiepen! Ik ben er dus erg blij mee! 
Tot nu toe reed ik 's winters nagenoeg niet in m'n auto, maar wie weet wordt dat wel anders.

Verder op mijn verjaardag bloeiden en bloeien nu nog steeds in de tuin bijvoorbeeld:Zevenster, het staat er nu vol mee tussen de bomen. Zo schattig als ze zijn!Het fluitenkruid bloeit ook eindelijk na het koude voorjaar!De lijsterbessen bloeien nu volop. Toen ik m'n foto zag bedacht ik me hoe mooi deze bloemen eigenlijk zijn. Klik er maar eens op en zie hoe prachtig!Valeriaan.Het schattige rozenkransje, klik maar eens, zo mooi!
Er zijn ook roze, het zijn twee geslachten.De geranium (niet te verwarren met Pelargonium).De aardbeien die elk jaar in potten hangen, een roze en een wit bloeiende plant.De papavertjes doen ook nog steeds hun best als ook de viooltjes en nog veel meer...
Ik zal wel vaker bloemen plaatsen van het moment komende weken.
En in het weekend begon het weer, het neerdalen van het stuifmeel uit de dennen. 
Tja, we wonen nu eenmaal in een gebied met dennen en sparren. Ook PINUS (klik) doet weer vrolijk mee. Toen we vroeger altijd naar Zuid-Frankrijk gingen zaten we in juni (lekker vroeg, nog niet zo heet) bij het huis ook altijd met het stuifmeel van de dennen. Echt alles was bedekt met een laagje geel stof. Zo ook hier. De daken zijn geel, de tuinmeubelen zijn geel en zelfs de strandjes aan de meren zijn geel, alles geel. Elke dag maar weer met de stoffer aan de gang. 
Als er een klein buitje komt ziet je tafel er als hij weer opgedroogd is zo uit:


klik
Ach, het duurt maar een paar weken...


Nu dan voor de liefhebbers weer een muziekje uit Croissantje. Deze keer een nummer van Snow Patrol. Een rockband, Schotland / Noord-Ierland. 
Ik koos dit nummer in de live versie omdat ik vind dat de band zichzelf overstijgt, daar heb ik bewondering voor en ik vind het zó mooi!
Het allermooist met een goede koptelefoon of een goede installatie. 
Rillingen (maar smaken verschillen natuurlijk).

Snow Patrol met Chasing Cars - Live session at the Union Chapel: Ben je ook benieuwd naar de studio versie, klik dan HIER.


Nu wordt het warm weer, in Nederland zelfs heet. Alhoewel het hier ook op gaat lopen tot 30 graden!
Ik ben ook een paar dagen weg en hoop jullie hier later weer te zien bij hopelijk normale temperaturen. 

Tot dan!

Gon