A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
maandag 13 augustus 2012

Mechanica voor Peter...

Tja, en toen reden we dus heel vaak over die grusväg waarover ik sprak in het vorige logje. Steeds zagen we hem staan. Heen, en terug natuurlijk weer. Na een paar keer besloot Peter er maar eens te stoppen en een nader onderzoek te doen.Wauw, het is een oude Volvo T22, een oldtimer. Op het kenteken kun je zien dat er in 1976 voor het laatst wegenbelasting voor is betaald. Wat een mooi front!
Het is gevallen en staat op de grond. Peter  helemaal enthousiast. Hoe zou hij in het bezit kunnen komen van deze tractor?!Bij thuiskomst is hij eerst eens even naar Åke en Wiveka gelopen. Zij hebben immers verderop langs diezelfde grüsväg super oude huizen en bos. Zij wisten niet van wie de tractor is. Åke raadde aan om het aan Lennart te vragen, onze garageman. Peter naar Lennart, die precies wist wat voor Volvo tractor het is, een T22 dus. Nu wil het dat de tractor staat op het terrein van de jachtvereniging van Dorotea (zei Lennart). Vandaar ook de jachthut, die we niet over het hoofd hadden gezien. Hij belde gelijk met iemand van die vereniging, kreeg een naam en telefoonnummer door en schreef het meteen op voor Peter.
Eenmaal thuis belden we het nummer, maar de Telia computerdame vertelde dat het nummer was opgezegd. Toen zoeken op Eniro.se. De naam bleek verkeerd gespeld, er woont wel een man met dezelfde voornaam 'Roger' en zelfde achternaam, maar anders gespeld. De zoon van de man die inmiddels overleden is. Ik belde hem en het was inderdaad zijn tractor, ik hoor het hem nog zeggen:
'Ja, det är min traktor!'
Hij wilde hem wel verkopen en vroeg niet veel.
Maar nu, hoe krijgen we hem daar weg, hij staat met zijn wielen helemaal in de aarde gezakt. Op naar Dorotea bilservice. Die kennen we nog van zo'n drie jaar geleden, toen we zo'n enorme pech hadden met de Ford Transit. Daardoor ook weten we dat hij een heel mooie takelwagen heeft. Komende week wordt daar een nadere afspraak over gemaakt.Gisteren zijn we weer naar de Volvo gegaan. Hem ontdaan van alle vergane rommel die erop en erom lag. Eromheen gemaaid met de bosmaaier. Alles wat los zat (front, deksel voor accu, kratje met slangklemmen en zo) alvast meegenomen. Tja, en toen wilde hij er eindelijk wel eens op zitten!


Nu heeft Peter dus al een quad, een oude arrenslee en nu een Volvo T22 gekregen :-). Nu wordt het eens tijd voor mij. Ik ga weer eens op zoek naar een kano, een kajak wel te verstaan. Goh, wat heb ik een zin om weer eens te gaan peddelen, echt!!! Als ik al die mooie locaties hier zie om dat weer te kunnen gaan doen. Ik vond het vroeger zo leuk, dat ik zelfs plannen heb gehad om met een kajak op vakantie te gaan, maar mijn rechterschouder kreeg toen kuren en ik moest met het kajakken stoppen. Mijn schouder lijkt nu weer o.k., dus ik wil het weer proberen op te bouwen. Hier ligt een mooi meer tegenover  om daar eens mee te beginnen. Maar eerst nog een kajak dus! Zou leuk zijn voor het volgende seizoen. Misschien huur ik er eerst wel een keer een bij de camping hier, eens kijken hoe het gaat...

WAUW!

9 opmerkingen:

 1. Doen! Je hoeft niet direct de wereld rond te peddelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk , zo,n oude tractor. Zou Peter hem aan de praat krijgen, denk je? Hij zit er in ieder geval als een vorst op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, geweldig verhaal, maar ik vermoed wel dat je ook nog een busje olie moet gaan kopen :) Veel plezier ermee, Peter kan misschien met zijn tractor je kanootje naar het meer trekken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super ding die tractor, en wat een karakteristieke berijder zit erop!
  Een mooie foto voor een landbouw magazine ha ha ha.
  Hij wordt zeker ontdekt als model.
  Maar nu eerst een beetje beweging in de tractor zien te krijgen!
  Nu wachten we op een foto van jou in de kajak.
  groetjes,
  Bea en Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Peter met die tractor! Hij weet zo wel wat hij te doen heeft. Ik weet nog wel dat jij die kano had en het zo heerlijk vond. Ik hoop voor je dat het weer zal gaan en dat je schouder meewerkt. Net wat Madcap zegt; je hoeft niet gelijk de wereld over te peddelen!
  Liefs,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. -Peter, er zal in Zweden ook vast wel een tractor vereniging zijn om te helpen het ding aan de praat te krijgen.
  Ik krijg zelf al zin om vette handen te krijgen.

  -Gonny, ik vroeg me al af waarom je het kanoen niet weer op pakte, vanwege je schouder dus.

  groet, Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met één woord, geweldig.
  Knuf Suzan x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja schouderproblemen dat houdt beperkt onze kayakactiviteit ook. Dus voor ons geen Oostzeetochten meer...geen 3 weken op het Inarimeer....wat peddelen in de Weerribben en Wieden is nu voldoende, maar ook heel erg leuk! We nemen onze kayak tegenwoordig zelfs niet meer mee naar het noorden, we gebruiken hem te weinig maar als ik je relaas zo lees, krijg ik onmiddelijk zin te kayakken op een zweeds meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alleen al die vergenoegde toet van hem is (g)oud waard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen