A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
dinsdag 28 augustus 2012

Een spontane bijdrage van Jan


Dat is nog eens leuk; er kwam een spontane reactie van Jan. Hij stuurde een stukje voor blogpraat! Het kwam als verrassing en dat terwijl ik er juist over dacht om het hier weer eens over Zweedse blogpraat te hebben.
Ik mag er inmiddels wel vanuit gaan dat de meesten die plannen hadden om naar Zweden te gaan deze zomer, die vakantie er inmiddels wel op hebben zitten.
Daar moeten toch heel leuke belevenissen bij zitten die beslist de moeite waard zijn voor blogpraat.
Dus, heb je iets moois, leuks, ontroerends, onwijs, komisch, adembenemend, dol en dwaas, of wat dat ook te vertellen... we kijken er met z'n allen naar uit.
Het hoeft trouwens niet perse over je vakantie te gaan, het mag ook gaan over Zweden in het algemeen, over dromen om in de toekomst te emigreren of heel andere zaken die je bezig houden. Zonder jullie geen vervolg op blogpraat. Behalve nu dan dus in ieder geval de bijdrage van Jan.
Ga er maar lekker voor zitten, het staat HIER! En wie weet, heb je inspiratie gekregen en klim je nu zelf in de pen!
Jij nogmaals bedankt Jan!
 

5 opmerkingen:

 1. En zo is het maar net! Hoewel ik ook af en toe de Zweden met een kwinkslag onder de loep neem. Doen ze namelijk net zo hard weer bij mij terug namelijk. En mijn huisje? Geen denken aan dat daar een bord TE Koop in de tuin komt te staan. Er hangt ook geen Nederlandse vlag, maar gewoon trots een Zweedse. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een leuke Zweedse blog erbij. Ik vind het wel wat hebben om eerst een hotdog klaar te maken en dan de volgende helpen. Moest wel bij 1 tankstation mijn ID kaart inleveren. Dat was wel even wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt gelijk Jan, mooie bijdrage.

  Laat Zweden toch lekker Zweeds blijven. Dat is tenslotte toch één van de redenen waarom we er naar toe willen?
  Ik zelf vind het juist de kunst om niet te weinig te integreren maar ook zeker niet te veel. We hoeven niet te vergeten dat we in een iets andere cultuur zijn opgegroeid. Een Zweedse vlag is goed, maar er mag gerust een houten klompje onder staan.

  Lagom zullen we maar zeggen.

  Groeten, Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke bijdrage van Jan, helemaal mee eens!
  Ik verwonder me ook vaak over de relaxe instelling in Zweden maar geniet er juist van en bedenk dan dat we in NL daar nog wat van zouden kunnen leren. Ach ja ik merk nu al een groot verschil tussen de randstad (waar ik werkte ) en noord NL platteland waar ik nu woon....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het helemaal met je eens Jan, het is een verademing om, al is het maar voor een paar weken, de haast, stress en alles gaat om efficientie en geldmentaliteit van Nederland achter je te laten. Geef mij maar de relaxte Zweedse manier van leven.

  BeantwoordenVerwijderen