A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
vrijdag 31 augustus 2012

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, één...

...nachtvorstje nog geen winter zullen we dan maar denken. Van maandag op dinsdag hadden we al nachtvorst! Zolang we hier wonen nog niet zo belachelijk vroeg meegemaakt. Het was ook maar één nacht, daarna was het 's nachts steeds weer rond de tien graden, maar ja, ik zat wel in over de planten die zouden kunnen bevriezen.

 
Ik hoopte dat het mee zou vallen, want ik wil graag zaden oogsten, vooral van de Oost-Indische kers. Ik heb ze in de eerste helft van mei gezaaid. Eerder kon niet, want toen waren we een maand in NL. Heeft ook niet veel zin ze eerder te zaaien. IJsheiligen, dat hier natuurlijk niet zo heet, is wel een maand later.
Veel geduld moest ik hebben, maar toen gingen ze bloeien in juli om nooit meer op te houden. Zo prachtig!


Er zitten ook al veel zaden in en ik weet dat je die als kappertjes kunt gebruiken als ze nog niet rijp zijn, maar we eten anders ook niet vaak kappertjes, dus ik wil zaden voor volgend jaar! Natuurlijk kan ik ze kopen, maar zelf oogsten is veel leuker. Nu maar duimen dat het weer een poosje duurt voor er een nachtvorstje komt, want het was de volgende ochtend wit. De daken waren wit, het gras en de auto waren wit.
Ik dacht dat ik de Oost-Indische kers wel vaarwel kon zeggen. Maar de grote bakken die her en der tegen muren staan, hebben er geen last van gehad. Dus, wie weet kan ik toch eigen zaden oogsten.
De bloemen kun je trouwens eten, de smaak neigt een beetje naar radijs.
Staat erg mooi ook op en tussen sla/salade.
 

5 opmerkingen:

 1. Wij ook, en mijn vrouw doet ze ook door de sla.... Ik moet eerlijk zeggen, ik eet er nog omheen. Kan er niet aan wennen maar staat wel erg leuk.
  Gonny, ik ben inmiddels door je hele blog heen, alles toch gelezen. Nu tijd om je berichten verder te volgen. Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik las dat het vanochtend in het oosten van het land ook net onder nul is geweest. Ook wel erg vroeg voor hier!
  Leuk je oost-indische kers te zien... :-)
  't is helemaal niet erg om maar korte tijd zo'n mooie bloemenpracht te hebben aan de oost-indische kers, dan blijft het ieder jaar tenminste bijzonder...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn ze mooi, wat een kleur.
  We hopen dat de echte nachtvorst nog even op zich laat wachten, zodat je toch nog de zaadjes kunt oogsten.
  Marlies en Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nachtvorst? Jeetje. Dan heeft Ben toch nog gelijk gekregen. Hier in Nederland zit ik met een trui aan in een herfstig zonnetje. Hopelijk blijft de nachtvorst nu weer even uit en kun je volgend jaar weer van je eigen zaad zaaien!
  Kram Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen