A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 25 januari 2012

Eindelijk! Een geweldige ervaring rijker.

Het was te verwachten dat we hier een noorderlicht spektakel zouden kunnen gaan zien, maar ja, die bewolking steeds. Vanmiddag (dinsdag) was het zonnig, daar werd ik al heel vrolijk van, hij scheen al geruime tijd in de keuken. Nog een week of twee, dan zitten we buiten voor de gastenstuga op het bankje met warme chocolademelk, in een witte wereld. Maar in de loop van de middag trok het weer helemaal dicht. Ik verwachtte weer geen  noorderlicht te zien. Toen ik om 21.00 uur met de hond uit ging, was het helder geworden, heel helder met veel sterren. Nog geen licht te zien. Toen keek ik om 22.30 uit het raam, vloog naar de kapstok, kleedde me dik aan, want door het heldere weer was het flink kouder geworden en heb een half uur lopen genieten buiten!!! Daarna nam het weer af en als ik nu, net na middernacht, naar buiten kijk is het helemaal groen in het noorden, echt helemaal groen. Ik had vandaag emailcontact met de maker van de filmpjes die ik 21 januari plaatste. Hij stuurde me er nog een en wil nog meer en nog mooiere maken. Hij is ook professioneel fotograaf. Daarom nu nog een keer een filmpje van Jerry Porsbjer en Ronald Vikström (waarvan de tweede helft beduidend anders is dan van de andere twee filmpjes). Om het een beetje te vieren :-).9 opmerkingen:

 1. In Nederland zou het ook te zien zijn deze keer, maar het was gisteravond wel heel erg mistig, dus niets gezien. Op tv zag ik onlangs een film met noorderlicht en dat was prachtig.
  Fijne dag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dit is echt fantastisch dat jullie het hebben gezien! Het moet toch heel speciaal zijn om dit te mogen meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben erg blij voor je, je keek er al zo lang naar uit! Wie weet vanavond nog een keer. Ik hoop het ook ooit nog eens te mogen aanschouwen.
  Liefs,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat enprm leuk dat jullie het eindelijk hebben mogen zien.
  Heb je ook nog foto`s kunnen maken?
  groetjes,
  Bea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel hartelijk gefeliciteerd met deze super mooie ervaring

  hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat doet die rechtse foto over het poollicht op je blog me geweldig denken aan de vrijheid die je enkel kan ervaren in het hoge noorden.

  Ondertussen heb ik al vele sites en artikels gelezen hoe prachtig het moet geweest zijn in bepaalde gebieden in Zweden, Finland, Noorwegen en Rusland.

  Dit zou de krachtigste solarflare geweest zijn sinds 2005 en flirte op de grens van een X klasse eruptie welke tot de grootste wordt gerekend.

  Ik denk dat er heel veel mensen tevreden naar boven hebben kunnen kijken daar in het hoge noorden.

  Wat geweldig mooi kan de natuur toch zijn.

  Om af te ronden:

  I thought I could organize freedom,
  how Scandinavian of me

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb je het eindelijk gezien en beleefd. Mooi man.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk he dat het nu te zien was. Hoef je niet helemaal naar het noorden. Heb je het met de eigen camera ook nog geprobeerd? Soms kan je met simpelere camera's ook nog heel wat fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Bea
  @Vogel
  Nee, ik heb het niet geprobeerd te fotograferen. Ik kon het statief niet zo gauw vinden (waarschijnlijk in NL) en dat heb je wel nodig denk ik. Laatst probeerde ik de volle maan met halo, maar nee, de lens blijft te lang open en dus bewogen. Eerst mijn statief :-)

  BeantwoordenVerwijderen