A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 2 november 2011

Rushy is er alweer klaar voor!

Dit staat ons weer te wachten, maar nu
ligt er nog geen sneeuw in Jämtland.

Vandaag is Rushy naar de dierenarts geweest. Wij zijn meegegaan, leek een goed idee. We zijn weer naar het oude vertrouwde adres in Noord-Holland gegaan, en wel in Schagen. Daar hoef ik niets te zeggen, het hele paspoort van Rushy wordt weer op en top ingevuld met alle stempeltjes en er wordt niets over het hoofd gezien. Hier moet ik het allemaal voorkauwen. Ook krijgen we dan alvast de pillen (wormenkuur) mee die ze binnen 10 dagen voor vertrek verplicht moet hebben. Het stempeltje ervan staat nu al in haar paspoort. En..........dan ook nog minstens de helft goedkoper dan hier. Oftewel, als je je brandstof eraf trekt, kan je nog een leuk dagje uit doen ook. Kennissen bezoeken, wat lekkers eten en zelfs nog een leuk truitje kopen. Hier mocht ik niet alvast de pillen (wormenkuur) mee, want ik kon ze wel eens niet geven. Duur grapje dan, want het kostte een extra consult van dertig euro (excl. de kuur)! Nee, daar trap ik niet meer in. Uiteraard geef ik de wormenkuur. In Schagen is het echt een fijn adres. Rushy is er ook helemaal op haar gemak. Ik heb al wel eerder geschreven over haar en dat ze best niet altijd even gemakkelijk is bij andere mensen en honden. Bij de dierenarts is ze zo voorbeeldig! Alles mag hij doen. Nagels knippen, in haar oren kijken, haar gebit bekijken. Dat is ook vandaag allemaal gebeurd. Daarbij nog een Rabiës inenting (die was bijna verlopen), en de jaarlijkse cocktail. En de wormenkuur niet te vergeten.  Rushy is er klaar voor, alleen weet ze het nog niet. In Zweden is het ook veel te zacht weer voor de tijd van het jaar. De temperaturen komen zelfs in Hoting nog niet of nauwelijks onder nul. Mag van mij nog een week of drie zo blijven, tot we er zijn.

5 opmerkingen:

 1. Haha, wat een verhaal! Geweldig dat Rushy er weer klaar voor is om naar het hoge noorden te vertrekken, lekker gezond om in de eindeloze bossen op verkenning te gaan naar alle mooie kleuren en geuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was je verdorie dicht bij! Ik hoop voor jullie dat de sneeuw inderdaad nog heel even wegblijft, zodat jullie met droge wegen kunnen rijden. Maar als jullie dan veilig en knus in het hoge noorden zitten ga ik hier de sneeuwdans doen hoor. Schaatsen staan in het vet en sneeuwschoenen gekocht. Geniet nog even van het zachte herfstweer in Nederland en dan straks een echte winter in Zweden! Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gon, Ik hoop wel dat er eind december sneeuw ligt want dan kom ik weer naar zweden.

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej lieve Els! Fijn dat je dan alweer komt! Leuk! Ja joh, dan zal er heus wel sneeuw liggen!
  Alhoewel Yvonne ons vorig jaar vertelde dat ze ook sporadisch wel eens een groene kerst hebben.
  Hoe gaat het met je vader? Ik hoop van goed.
  Liefs van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal ze ook weer naar huis verlangen.
  Kram,

  BeantwoordenVerwijderen