A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zondag 13 november 2011

Oproepje... HELP!

Ik wil even jullie hulp inroepen.
Bij het zien van mijn poppen op de bank, moest iemand denken aan een serie, die in het begin van de jaren tachtig op de Nederlandse televisie te zien was. Noch hij en ik, noch twee bekenden die heel veel over Zweden weten, kunnen achter de naam van deze serie komen. Wie weet is er onder de lezers iemand die ons kan helpen. Het speelde in een alleenstaand huis op een Zweeds eiland. In het huis waren vreemde gebeurtenissen aan de gang. Er was onder andere een kamer waar een aantal poppen op een schommelstoel zat. Deze poppen gingen spontaan wenen. Het plot was dat men trachtte de bewoonster gek te maken. Wij wachten in spanning af en voor degene die voor ons het juiste antwoord heeft, heb ik een leuke verrassing. Je kunt hieronder een reactie geven, maar je mag me ook mailen, de link vind je in de rechter kolom. Bij meerdere goede oplossingen verloot ik het presentje. Tijd tot donderdagavond a.s., zodat ik het presentje voor ons vertrek, vrijdag nog op de post kan doen. Tja, ik blijf optimistisch.
Inmiddels hebben we de oplossing ontvangen van Tineke, zie hieronder bij de reacties.


GJN

5 opmerkingen:

 1. Die poppen op jullie bank krijgen nu ineens een heel ander sfeerbeeld, lekker griezelig :)
  Groetjes
  Geert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Gonny,

  De serie die je bedoelt heet:
  Maalstroom(Maelstrom)naar het boek van
  Michael J. Bird en is te verkrijgen op DVD.

  groetjes,
  Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is écht fantastisch. Jaaaaren zoeken we al achter de naam van die serie. Soms gaat het uit je geheugen om dan weer met een flits in je geheugen te schieten en terug vlijtig te gaan zoeken. En nu op nog geen uur tijd wordt de oplossing aangereikt. Ik vind deze situatie een beetje bevremend en passend in de schemerzone toestanden. Zo zie je maar tijd, ruimte en toeval bestaat niet!
  Gaan natuurlijk direct de DVD bestellen! Duizendmaal dank aan jullie beiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Tineke. Beste Tineke, wat fantastisch dat je zo snel met de oplossing komt. Echt heel leuk. Ik meende eerst dat de reactie van een andere Tineke kwam, maar na je emailtje is het me nu duidelijk. Zo je ziet is Geert er erg blij mee en ik ook. We hebben beiden zelfs de DVD al besteld! Ik zal je vanavond een email sturen, ook i.v.m. het presentje.
  Groetjes van Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Gonny, fijn dat het opgelost is, ik heb me suf gezocht, maar wel leuk, want je komt weer van alles tegen. De serie ken ik niet, ik heb even op youtube gekeken.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen