A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
donderdag 10 november 2011

Reuzenvlinders, orchideeën, tropische tuinen en dat allemaal om de hoek.Dinsdag had ik afgesproken met Silvia. Ik had haar een half jaar niet gezien. We skypen wel als wij in Zweden zijn, maar als we in Nederland zijn doen Silvia en ik altijd iets leuks samen, zo mogelijk op een locatie ergens tussen ons in. Dit keer werd dat Luttelgeest in de polder (niet zo ver van Emmeloord). Silvia vond het ook wel een leuk idee om naar de Orchideeënhoeve te gaan. Toen ik vroeger nog bij mijn ouders woonde, waren de ouders van de eigenaren van de hoeve onze buren. Mijn vader had een kwekerij, hun vader had een kwekerij. Later zijn ze naar de Noordoostpolder verhuisd, omdat de kwekerij in Aalsmeer te klein was geworden qua oppervlakte. Leuk om eens een kijkje te nemen, ik was wel benieuwd. We waren onder de indruk en hebben erg genoten.

De meeste indruk maakten de vlinders. Het zijn vlinders die voorkomen in Midden-Amerika. Vooral de grote die op de foto op het fruit zitten. Ze zijn wel 10-15 cm. (spanwijdte) en blauw als ze hun vleugels "open doen". Helaas heb ik geen echt scherpe foto kunnen maken, maar op de site van de hoeve is hij goed zichtbaar.
klikklik om de interessante tekst te kunnen lezen

De kwekerij


Er is ook een restaurant en een verkoopafdeling. De foto's zijn niet van hoge kwaliteit. Ik ging helemaal niet met het idee foto's te maken. Gelukkig zat mijn oude kleine toestelletje wel in mijn tas.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Gonny
  Wat leuk is het daar hè, we zijn er ook ooit een keer geweest,maar onvergetelijk.
  Inderdaad de vlinders maakten heel veel indruk op ons, wat een verscheidenheid aan maten en vooral kleuren, heel bijzonder.
  Echt een bezoekje waard!
  groetjes,
  Bea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Gon. Ik Ben dol op vlinders in allele soorten en maten. Ik kan er wel eens heen met mijn kleinkinderen misschien......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke en mooie fotos! De vlinderfotos vind ik persoonlijk het meest bijzondere, vooral die ene met de sinaasappels! Wat moet het heerlijk zijn om daar rond te lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej Gonny, wat een leuke plek voor een afspraak met je vriendin. Ik wil er al heel lang eens naartoe. Dat is in de koude periode natuurlijk een fantastische plek.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik moet er snel eens heen. Raar dat ik er nog nooit geweest ben, ik ben echt vlinderaar en woon er nb dicht bij (in Kraggenburg, ook de NOP). Dank je wel voor de tip!!
  Groet Marijke

  BeantwoordenVerwijderen