A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
dinsdag 11 mei 2010

Reizen

Deense brug

Bijna is het zover, donderdag gaan we rijden. We gaan dus met twee auto's. We blijven niet bijelkaar. Peter vertrekt donderdag een paar uurtjes eerder en op een gegeven moment zal ik hem dan wel inhalen. Peter rijdt n.l. met de aanhanger en mag dus niet harder dan 80 - 90 km. p.uur. We slapen weer in Denemarken op Funen bij Pia en Steffen. De volgende dag slapen we weer in Rinkesta bij Helen. Leuk ze allen weer te zien ook. Kreeg net nog een email van Åke en hij gaat morgen weer richting Stockholm, best jammer. Hij schreef ook dat het goed weer gaat worden, zaterdag 21 graden. Daarna een paar dagen 16 graden en dan weer 20. Ik had zelf ook gezien dat het beter weer zou worden. Prettig dus. Kan de grond tenminste een beetje opwarmen. De grond is nog te koud om er wat in te stoppen en de nachten zijn ook nog te koud. Maar we kunnen al wel een stukje grond voorbewerken volgende week. Eerst maar eens de auto's uitpakken en een paar dagen relaxen. Dit is wel zo'n beetje de laatste keer dat we veel spullen meenemen denk ik. Alles staat dan wel zo'n beetje waar we het hebben willen. Hier in Oosterwolde zijn we nu helemaal op orde. Er gaat ook nog een schilderij naar Zweden dat mijn vader heeft gemaakt. Het is eigenlijk niet echt een schilderij, maar wel zoiets. Mijn vader had een hobby en dat was voorstellingen van Anton Pieck op schaal namaken in een groot 3-D schilderij. Dit schilderij is 1,50 x 1,90 meter ongeveer en ca. 25 cm diep. Het heet "De Brabantsche gebakkraam". Er zit ook verlichting in de huisjes en zo. Mijn vader maakte er iedere winter eentje. Deze maakte hij in 2001. Hij is opgehaald door het bedrijf dat ons verhuisd heeft naar Zweden. Als ze een verhuizing in de buurt hebben brengen ze het daarheen en halen wij het daar op. Het kon niet eerder mee omdat alle schilderijen ten toon hingen in het verzorgingshuis waar mijn vader tot zijn overlijden vorig jaar verbleef. Een prachtige herinnering. Er zijn er nog een stuk of 8. Waar die ooit blijven weet ik nog niet. Maar nu eerst zelf maar richting Zweden. Ik meld me wel weer als we in Zweden zijn. Tot dan, enne... ik wil eigenlijk nog veel meer reacties op de "giveaway". Klik klik op het linkje hier rechtsboven en dan op... reacties onder het berichtje over de voordeur. Ik kijk naar je uit.
"Brabantsche Gebakkraam" (Oliebollenkraam) Anton Pieck toen die in het verzorgingshuis (eetzaal) hing.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Gon,

  Mooi dat je de oliebollenkraam mee neemt naar Zweden, in het echt is hij nog veeeel mooier dan op de foto.
  Goeie reis.

  Liefs Suzan x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat is dit prachtig gemaakt door je vader! We weten nog niet wanneer we het meeverhuizen voor je. Maar het komt naar Jämtland hoor. Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Ik kom met toeval op jullie leuke site terecht.
  Het toeval mag zo zijn dat ik ook in periode in Zweden heb gewoond. Ik woonde in Jönköping. Ik liep op mijn 20e stage bij een bouwbedrijf genoemd 'Peab se'Vanuit de MTS bouwkunde uit Groningen had ik dat geregeld. we hebben een schoolgebouw in Vaggeryd verbouwd toen der tijd. Erg leuk en een hele fijne periode en levens ervaring opgedaan. En het zweedse volk...tja die zijn gewoon erg aardig.
  Maar ik kwam voor het beeld wat ik opving van Anton Pieck.Ik ben ondertussen 34 jaar en woon samen met mijn vrouw en dochter in Raalte. Mijn Opa en Oma woonden in Oosterwolde aan de Knolle (fam. Timmer)
  Maar Anton Pieck heb ik altijd al erg leuk gevonden.
  En nu zag ik je foto. Erg leuk om te lezen en te zien.
  Ik kan de link helaas niet openen, mar het kan zijn dat er geen link is hoor. Ik had graag meer foto's willen zien. Het is wel heeel erg mooi gemaakt. U zou mij heel blij maken met foto's als u dit zou willen doen. En misschien heeft u ook nog wel foto's van de andere 7 stuks?
  Met vriendelijke groet
  fam . Dijkstra
  mennodijkstra@outlook.com

  BeantwoordenVerwijderen