A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!




donderdag 6 mei 2010

GIVEAWAY..........Voordeur..........kleur?

Op de foto van het huis, hier helemaal bovenaan, kun je de voordeur zien. De voordeur is donkerbruin gebeitst. Er zitten 3 stroken groen glas in, verticaal. De voordeur is aan een verfbeurtje toe. Niet omdat hij slecht is, maar omdat hij daar van op zal fleuren. Daarom dit idee............. Alsjeblieft, mailen jullie mij je idee over een kleur voor deze voordeur!!! In de beige-achtige kleur van het huis? Wit, zoals de lijsten van de ramen? Of juist iets knallends?! Stuur me een mailtje met je favoriete kleur en vertel me ook waarom deze kleur je het mooist lijkt. Degene met het voor ons meest aansprekende leukste idee, krijgt van mij uit Zweden een leuk nieuw Zweeds woonblad toegestuurd. Reageren kan tot 15 juni. Je kunt onder dit bericht reageren, maar als je het anoniem wilt kun je me mailen (zie link rechts). Op 15 juni maak ik onze keuze en de "winnaar" van het tijdschrift bekend en publiceer dan de winnende reactie, dus maak er wat leuks van! Succes en alvast bedankt voor je idee, ik kijk er erg naar uit.

Dit tijdschrift misschien (juli nummer) of een andere naar keuze.

p.s. op 12 mei...........misschien verloot ik wel 2 woonbladen, 1 voor het idee, en 1 voor de origineelste grappigste reactie.

16 opmerkingen:

 1. Ja nu val ik door de mand Gonny. Ik volg al heel lang je blog, maar heb nog nooit gereageerd. Nu dan wel met mijn idee over de deur. Ik persoonlijk zou de deur dezelfde kleur doen als het huis. Beige-achtig dus. Lijkt me mooi rustig. Ik ben niet voor "knallend". Het lijkt me erg gaaf een Zweeds woonblad te winnen en wie niet waagt, die niet wint (of zoiets).
  Groetjes van Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Gon
  Wat een leuk idee om dit zo te doen!!
  Niet alleen voor het blad, maar ook leuk voor de vrienden om mee te kunnen denken.
  Ik zelf zou voor een witte deur gaan in de kleur van de raamlijsten.
  De omgeving heeft nl al heel veel mooie natuurlijke kleuren in elk seizoen, vandaar mijn keuze voor wit.
  En ook ivm het groene glas in de deur.
  SUCCES!!
  groetjes,
  Bea Berk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe heel graag mee voor een idee! Wat te denken van groen? Past ook mooi in de natuurtinten en dan is het een geheel met het glas. Veel plezier alvast deze zomer in Zweden. En het lijkt me heel erg leuk een keer zo'n Zweeds woonblad te zien. Wie weet. Lieve groeten van Annelies.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He meiske, Ferdinand en ik willen de deur wel roze komen schilderen of bordeauxrood. Lijkt dat je wat? Maar woodleg kennende zal hij wel gaan voor cognackleurig en hoeft je dus eigenlijk niks te doen, ha, ha. Maar wij komen evengoed wel van de zomer. Wellicht komen we dan met boot naar Trondheim en dan met de auto richting jullie. Na een paar dagen gaan we dan via de Noordkaap en Finland terug. Kunnen we zelf het woonblad uitzoeken als ik in de prijzen val, ha, ha.
  Liefs Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Gonny,

  Ik denk gezien de kleur van de woning en het groene glas in de deur moet je kiezen voor een groene tint dit om de eenvoud erin te houden meer kleuren dan drie word het onrustig ( advies van een kleurspecialist) wij denken aan grachten groen als je wilt kunnen we een RAL kleur nummer opgeven. Hej då Marijke Torpshammar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hejsan Gonny,
  Ben Zwedenfan /Zwedenganger en bezoek regelmatig je blog waar ik van geniet. Een erg leuk idee deze giveaway, ik vind het leuk om mee te toen. Persoonlijk zou ik de deur beige doen zoals het huis en dan evt. glaslatjes misschien wit. Dit lijkt mij rust uitstralen. Donkergroen lijkt me dan erg opdringerig. Ben benieuwd wat je kiest. Veel verfplezier,
  Jolanda uit Lochem

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Gon,
  Ja echt een leuk idee. Ik waag ook een gokje en ga voor wit, net als de ramen. Dus doe mijn naam ook maar in de hoge hoed. Ik zal ook wat vaker proberen een reactie te sturen Gon, beloofd! Heel veel plezier weer in Zweden en een goede reis! Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O.K. Gonny, hier ben ik dan. Het lijkt me heel leuk zo'n Zweeds woonblad. Ik kan wel geen Zweeds lezen, maar ik zal wel smullen van de plaatjes, dat is toch het belangrijkst in een woonblad. Ik ben gek op woonbladen. Ik doe mee dus hier dan ook mijn mening. Beige als het huis zou ik zeggen.
  Succes! Groetjes Magda.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. beste gon en peter.
  zelf zou ik de deur ossebloed rood schilderen,
  staat vooral in het koude jaargetijde erg warm,

  groet;A3&S10.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Gon
  Ons idee voor jullie voordeur zou zijn een warme rode kleur,ten teken van een warm welkom.Wij vinden dat het wel bij jullie past,zijn er gastvrij door heel veel mensen ontvangen. En kunnen zo de mensen of gasten warm binnen halen.
  Hartelijke groeten van Anneke en A3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hej Gon!

  Ik sluit me aan bij Anneke en Anoniem, en zou gaan voor mooi Zweeds rood, ik vind het wat spannender om een accent in afwijkende kleur aan te brengen, en rood is de kleur van Zweedse huizen, de liefde, gastvrijheid en warmte.

  hälsningar till Peter!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Gon en Peter,
  Zag dat ik nog gemakkelijk mee kan doen, dus hierbij mijn smaak; ik zou de deur wit schilderen. Zal wel even duren voor het dekt op die donkere beits. Maar dan lijkt het me chique staan. Ben erg benieuwd naar jullie keuze. Groetjes van Theresia.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hai Gonny & Peter,

  Als eerste dacht ik een groene kleur staat zeker wel mooi. Mooi bij de natuur.
  Toch zou ik voor een rode tint kiezen. Als ik zo kijk naar de foto rechts van het glaskunstwerk, en denk aan de winkel in Alkmaar. Dan lijkt mij een opvallende, warme kleur mij wel leuk. Een beetje Noord-Oost op de waaier... Misschien wordt het zo voor jullie nog moeilijker kiezen... In ieder geval succes met uitzoeken!

  LiefsssSilvia & Marin & Kristian & Rosali

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Gon & Peter,

  Nou hier ben ik dan ook eindelijk met mijn reactie, al vind ik het wel moeilijk want inderdaad de zelfde kleuren van het huis is ook heel mooi en grachten groen ook ivm de groene raampjes maar om een beetje kleur in de omgeving te brengen lijkt mij toch dat Zweedse rood heel mooi staan bij het huis en dan de randjes om de 3 raampjes heen de zelfde kleur wit als de deurpost want dan haal je het groen van de ramen ook meer in het zicht.
  En rood is natuurlijk de kleur van liefde en vriendschap en zo zijn jullie ook.

  Liefs Suzan x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie schrijf ik zelf. Vandaag sprak ik mijn broer via de computer (Skype). Hij wilde de kleur voor de deur nog doorgeven, maar nu had hij me toch aan de lijn. Zijn voorkeur: Zweeds rood. Nou Wim hij staat erop. Was niet echt meer nodig het hier te schrijven omdat je toch geen woonblad hoeft, maar nu weten de anderen dat er nog een stem voor rood is.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het heeft even mogen duren, het is momenteel een gekkenhuis hier, nieuw kantoor, nieuwe compagnon enzovoorts.
  Het magazine is intussen bijna stuk gelezen, weliswaar met wat moeite, want mijn Zweeds is niet zo best :).
  Al lezend kan ik dan weer lekker wegzakken in mijn toekomstdroom om ook een huisje/bedrijfje in Zweden te hebben..
  Heel erg bedankt en tot blogs/ziens en natuurlijk de hartelijke groeten aan Peter.

  BeantwoordenVerwijderen