A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
dinsdag 5 februari 2013

Baraka!

Ik heb cd's van "Dead can dance", oorspronkelijk een Australische band. Ik luister veel minder naar muziek dan vroeger, dus ook naar Dead can dance luister ik niet vaak meer. Ook je smaak verandert.
Ik was altijd erg onder de indruk van de stem van de zangeres; Lisa Gerrard, die ook solo albums maakte.
Vandaag moest ik weer aan haar denken, toen Peter en ik het hadden over Europees vuilnis en chemische troep, die we tranporteren naar derdewereldlanden. Zijn we onze troep lekker kwijt en bekommeren ons niet om de situatie van die mensen daar.
Daar hadden we het dus over en bij het denken aan een vuilnisbelt, moest ik denken aan een clip van de song "Host of seraphim" van Dead can dance en daarbij de zang van Lisa Gerrard. Als ik die clip zie wordt ik altijd erg emotioneel. Vandaag liet ik de clip dus aan Peter zien.
Daarna ging ik zelf nog eens snuffelen op het net en kwam erachter dat de beelden in de clip komen uit de film BARAKA. Ik kende de film niet en vond allereerst de officiële trailer
Even later vond ik op YouTube zelfs de hele film/documentaire van ruim anderhalf uur! 

We klagen wat af in Nederland. En natuurlijk is het voor iedereen enorm waardeloos de nieuwe bedragen van ons inkomen te zien. Momenteel zijn we natuurlijk niet in Nederland, maar ik weet aardig hoe de berichtgevingen hierover de hele dag in allerlei nieuwsberichten, actualtiteitenprogramma's op radio en tv tot in den treure zullen worden herhaald. Uur in uur uit, dag in dag uit.
Natuurlijk ben ik geen heilig boontje en vind ook ik het allemaal helemaal niet zo leuk. Maar als ik dan gekeken heb naar onderstaande clip, besef ik me dat we ons moeten schamen. De beelden in de clip zijn realistische beelden, dus komen niet uit een film met acteurs.
Neem alsjeblieft 7 minuten tijd en kijk eens naar de clip. Wat zijn nu 7 minuten?
Want zeg nu zelf... : Hoezo crisis?!

De hele film met realistisch beelden (heus niet allemaal kommer en kwel, maar juist ook mooi en interessant) kun je HIER bekijken. Echt een aanrader. Zelfs de Japanse aapjes waar ik filmpjes van plaatste op 6 oktober j.l., komen er in voor. Het is dus geen film met acteurs, maar het zijn echte beelden van over de hele wereld. 

Mijn volgende berichtje zal gaan over de slee en Clas!

11 opmerkingen:

 1. Al die namen, films/muziek, ik ken het niet. Ik zal er vanavond even rustig voor gaan zitten.
  Als ik dan slecht slaap geef ik jou de schuld :)
  groet Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfft. Je hebt helemaal gelijk. Aan de andere kant is het wel heel zuur als je heel hard hebt gewerkt in je leven en je als 70 plusser in een tehuis komt te wonen, je eerst je zuurverdiende spaargeld op moet maken. Je mag geen eigen vermogen meer hebben. Ik ben het wel met je eens dat rijkdom een heel relatief begrip is, gezondheid en geluk zijn veel meer waard. Goed dat deze beelden ons ook bereiken.

  Kram Anna Marie. en, mijn telefoon ligt nog gewoon in zijn doosje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anna Marie,
  Ik weet het Anna Marie, het is mijn eigen moeder overkomen! Het scheelt haar 350 euro in de maand!!! Ja, ik weet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Gon
  Goed om ook de andere kant eens te leten zien.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het met Bets eens. We vergeten te vaak dat er zoveel mensen zijn die het veel slechter getroffen hebben. Daar mag je je ogen niet voor sluiten en daarom heb ik het filmpje ook gekeken. De film Baraka ga ik ook zeker bekijken in het weekend.
  Groetjes Lieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Filmpje gezien, indrukwekkende beelden en altijd goed om onze eigen situatie eens met andere ogen te bekijken. Bijzondere muziek overigens, even gegoogeld maar die Lisa Gerrard is nog steeds actief.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook een van de redenen waarom we mijn moeder hebben meegenomen naar Zweden. Wij zullen voor haar zorgen en zo nodig hulp inhuren. Llilstugan is haar laatste eigen huisje, volgepropt met haar eigen spulletjes. Ik weet het, soms kan het niet anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Willem
  Het kon inderdaad echt niet anders. Zielsveel houd ik van mijn moeder, er is hier zelfs een heel leuk huisje op het erf, waar ze in had kunnen wonen, maar ze is te slecht, het kan echt niet. Ik ben dus eigenlijk erg jaloers op jou, niet in de zin van misgunnen natuurlijk, maar ik zou willen dat het hier ook had gekund. Ik hoop dat jullie nog heel lang van Swanita mogen genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hello Gon! I wish you a beautiful weekend! With love, Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Gon,

  Ja wij zijn wel rijk en verwend als je dat met arme mensen vergelijkt.Op reis ook zoveel ellende en armoede gezien.Zelf leefden we toen zonder huis,geen auto en geen stookkosten.Alleen de fiets en onze 8 tassen.Ging ook maar niet voor altijd.Al sinds Eindhoven kennen we de slogan minder is meer.Maar in deze snelle konsumptie maatschappij vaak moeilijk om te zetten.

  Willen en familie bewonderen we dat ze Swanita meenamen naar Zweden.Echt fijn en lief.....

  Groetjes,
  Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gon hello! Could you please make a google translator into your blog? I' m so interested in what you have to tell! Thanks a lot! Happy weekend for you! Geli

  BeantwoordenVerwijderen