Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 17 januari 2013

Noorwegen en 21 jaar

Het begon op 10 januari j.l. dat er op allerlei blogs foto's verschenen van jonge 21-jarige vrouwen. Het was Balsemien die ermee begon en die dus snel navolging kreeg.


Ik moest eens nadenken en rekenen en zoeken tussen de oude albums.
Wel ik vond een leuke combinatie, n.l. 21 jaar en Scandinavië. Ik was 21 jaar, woonde nog bij mijn ouders en was secretaresse bij een muziekuitgeverij. Het leek me al een hele tijd geweldig om op vakantie te gaan naar Scandinavië. Het was enkele jaren NA deze oliecrisis en dat was de reden dat we in een, voor die tijd, redelijk grote auto reden.
Deze grote auto was n.l., in verband met die oliecrisis die speelde toen wij ons rijbewijs haalden toen we 18 waren, heel goedkoop omdat hij nogal slurpte en de benzine zou op de bon.

Farce Majeure had toen veel succes met het liedje Kiele kiele Koeweit:


Kijk vooral even dit korte filmpje over de crisis en
een  kort stukje van het liedje. Echt heel leuk!

Onze auto was een Simca 1501 spéciale en op de foto zit ik op de klep van de kofferbak.
De foto is genomen in Noorwegen. Zelfs de faktuur van het reisbureau zit nog achterin het album en we (Hans en ik) betaalden voor die reis van twee weken, met overtocht en half pension HIER en HIER zo'n 2.000,-- gulden.
Best wel veel eigenlijk voor die tijd. De biljetten voor de ponten waren ook inbegrepen, je moest nogal wat ponten gebruiken, tolbruggen waren er nog niet. De fjorden waaraan Loen en Balestrand liggen zijn overigens overweldigend mooi! Waar bovenstaande foto is genomen weet ik niet meer, in ieder geval waren we onderweg. De auto is enorm vies op de foto, we reden heel veel op grindwegen (grus).
Ik ben benieuwd of er nog meer lezers volgen met een foto uit de gouwe ouwe tijd op hun blog. En heren, we zijn natuurlijk ook nieuwsgierig naar jullie!