A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
donderdag 17 januari 2013

Noorwegen en 21 jaar

Het begon op 10 januari j.l. dat er op allerlei blogs foto's verschenen van jonge 21-jarige vrouwen. Het was Balsemien die ermee begon en die dus snel navolging kreeg.


Ik moest eens nadenken en rekenen en zoeken tussen de oude albums.
Wel ik vond een leuke combinatie, n.l. 21 jaar en Scandinavië. Ik was 21 jaar, woonde nog bij mijn ouders en was secretaresse bij een muziekuitgeverij. Het leek me al een hele tijd geweldig om op vakantie te gaan naar Scandinavië. Het was enkele jaren NA deze oliecrisis en dat was de reden dat we in een, voor die tijd, redelijk grote auto reden.
Deze grote auto was n.l., in verband met die oliecrisis die speelde toen wij ons rijbewijs haalden toen we 18 waren, heel goedkoop omdat hij nogal slurpte en de benzine zou op de bon.

Farce Majeure had toen veel succes met het liedje Kiele kiele Koeweit:


Kijk vooral even dit korte filmpje over de crisis en
een  kort stukje van het liedje. Echt heel leuk!

Onze auto was een Simca 1501 spéciale en op de foto zit ik op de klep van de kofferbak.
De foto is genomen in Noorwegen. Zelfs de faktuur van het reisbureau zit nog achterin het album en we (Hans en ik) betaalden voor die reis van twee weken, met overtocht en half pension HIER en HIER zo'n 2.000,-- gulden.
Best wel veel eigenlijk voor die tijd. De biljetten voor de ponten waren ook inbegrepen, je moest nogal wat ponten gebruiken, tolbruggen waren er nog niet. De fjorden waaraan Loen en Balestrand liggen zijn overigens overweldigend mooi! Waar bovenstaande foto is genomen weet ik niet meer, in ieder geval waren we onderweg. De auto is enorm vies op de foto, we reden heel veel op grindwegen (grus).
Ik ben benieuwd of er nog meer lezers volgen met een foto uit de gouwe ouwe tijd op hun blog. En heren, we zijn natuurlijk ook nieuwsgierig naar jullie!

10 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg! Ook dat stukje over de crisis! Ik had dat nog helemaal niet meegekregen, die foto's van 21 jaar. Ik ben getrouwd toen ik 21 was. Ik heb al eerder een trouwfoto op mijn blog gezet..... Ik zal nog eens kijken of ik een leuke foto kan vinden van toen ik 21 was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh is dat leuk. Een avontuur voor 2000Hfl. Dan realiseer je je dat niet alles duurder geworden is.
  Ik ben blij dat ik blogloos gelukkig ben. Ik wil je toch niet een foto van mij in een groen legerpakje aan doen. Of van "zuster" Marlies in d'r eerste autootje een Suzuki coupé GX100 (zo klein dat deze typenaam er niet eens op paste) waarmee we naar Frankrijk reden. De mensen die ons destijds zeiden dat dit levens gevaarlijk was zullen nu achteraf ook wel hun eigen grote auto van toen levens gevaarlijk vinden....
  groetjes Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me niet herinneren dat ik 21 ben geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie inderdaad wel vaker foto's van 21. Kan me er weinig meer van herinneren. Even nagekeken en zat in het stagejaar van de MTS. Niet erg spannend dus. Het jaar erop was spannender. Dus als er een 22 rage is, dan doe ik mee :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @baasbraal
  Je trouwfoto heb ik helaas gemist Janneke en je hebt geen zoekvak op je blog, we wachten dus geduldig op jouw bijdrage van 21 jaar :-).

  @Arnoud, Willem (Madcap) en Hans
  Ja, ja, allemaal smoesjes :-). Wel ik heb nog een heel leuke gastenblog, Zweedse blogpraat heet die gastenblog en daar mogen jullie best je verhaal op kwijt :-). Ook al was je al 22 Hans!
  En oh ja Arnoud, die Suzuki coupé GX100 ken ik nog al te goed, want die vonden wij zo leuk. Maar ja, we waren te lang en vooral Hans paste er echt niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh met 22 wil ik wel gastblogje schrijven. Helaas waren de foto's niet digitaal, dus even door de boeken worstelen.

   Verwijderen
 6. Wat een leuk logje Gonny. Dus je had al lang geleden het gevoel dat je naar Scandinavië wilde! Toen had je nog niet kunnen bedenken dat je er ooit zou gaan wonen denk ik.
  Ik vond het filmpje van de oliecrisis ook leuk om te zien, ook al weet ik er weinig meer van, ik was te jong denk ik.
  Een fijn weekend,
  Marlène

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Gonny,
  Wat een gezellig en leuk blog! Op Marguerite haar blog had ik er al over gelezen!
  Schitterend het filmpje van en over de oliecrisis, `k heb genoten!!! Op je 21e al naar Noorwegen!!! 2000 gulden was best wel veel voor die tijd, denk ik.
  November 1969 werd ik 21, in 1968 getrouwd met Hans, verhuisd naar Arnhem, ik daar werkzaam bij de Raiffeisenbank, Hans studeerde op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (CALO) in Arnhem, we hadden het niet ruim!!! Huurden een etage aan de Rijnkade, wat een belevenis, ik als provinciaaltje uit een klein dorpje in Friesland! jeetje, wat is dat lang geleden!!!
  Groetjes, Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk bericht en leuk idee. Binnenkort zal ik een logje maken. Als ik mij goed herinner maakte ik op m'n 21-ste met mijn Citroën GS een rondje Botnische Golf via Finland en Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig... ook leuk om te zien toen je jonger was...en Noorwegen vind ik een erg mooi land!

  BeantwoordenVerwijderen