A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zondag 20 januari 2013

Blogpraat, Marlies 21 jaar


Naar aanleiding van mijn vorige berichtje, kwam er iets in gang. Mannen die geen blog hebben en niet kunnen schrijven over "hun 21", of op wiens blog zo'n berichtje niet zo past omdat het een informatieve blog is of een foto blog. Of Marlies, die het n.a.v. de Simca 1501 spéciale in mijn berichtje leuk vond om het verhaal te vertellen over "haar 21 met de Suzuki SC100GX Coupé".

Wel dan is er Blogpraat :-), de gastenblog hier. Blogpraat, er werd wel veel gelezen, maar al een poosje weinig gepraat. 
Maar nu dan de bijdrage van Marlies en "haar 21". Om er te komen klik je HIER.
Wie weet volgen er meer, jij misschien?!

11 opmerkingen:

 1. Wat een leuke herinneringen Marlies :)

  Gonny, Ik geloof met Blogpraat is het net als met gratis krantjes. Je consumeert het als het er is. Als het op is laat je ergens anders je nieuwsgierigheid bevredigen.


  Fijne dag, groet Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Arnoud
  Je hebt helemaal gelijk, als je bedenkt hoeveel dit gelezen wordt (kan ik allemaal zien in de statistieken, waar ze wonen, waar op gezocht wordt, via welke andere blogs ze komen en ik kan je ook zeggen dat het er heel veel zijn) is het eigenlijk niet te begrijpen dat men consumeert, maar verder totaal geen intentie heeft er ook maar iets op te zeggen. Jammer is dat! Met het kerstverhaal was het niet anders. Ik ben me dan ook diep aan het bezinnen of ik er nog wel mee door zal gaan. Ik weet ook van bepaalde bekenden die altijd lezen en nooit, maar dan ook nooit iets zeggen, ook niet per mail. Misschien laat ik Blogpraat en het kerstverhaal dus voortaan maar voor wat het nu is. Met mijn blog heb ik ook vaak in twijfel gestaan, maar ik heb dan altijd gedacht aan wat voor moois mijn blog me ook heeft gebracht. Veel mooie vriendschappen, waaronder bijvoorbeeld met jullie, maar ook met anderen, die nu ongetwijfeld weten dat ik hen bedoel, had ik anders nooit gehad. Dat had ik voor geen goud willen missen en dat is dan ook de beweegreden dat ik met mijn blog "vrolijk" verder ga.
  Liefs voor Marlies en jou,
  Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Gon
  Kan ik wel direct stoppen met mijn blog :-). Ik kom soms boven de 100 pageviews per dag uit. Er weinig dus en het weegt niet op tegen de tijd die je erin steekt. Maakt voor mij erg weinig uit. Ook al consumeert er helemaal niemand meer, dan heb ik er nog steeds plezier aan. Door het opzoeken van de informatie kom je achter veel informatie over de plekken waar we geweest zijn. Ontzettend interessant. Als ik er anderen blij mee kan maken is dat toch mooi meegenomen :-). Door het lezen van veel andere blogs kom je ook achter informatie die ik anders niet gevonden had. Informatie over boeken is een goed voorbeeld. Zonder andere blogs was ik er zelf niet zo snel achter gekomen.

  Ik hoop dat je vrolijk (zonder aanhalingstekens) met je blogs verder gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Hans
  Ja, natuurlijk heb je zelf heel veel plezier aan je blog. Ik moet zelfs zeggen dat ik er niet eens buiten zou kunnen. Maar als er dingen geschreven worden door anderen op Blogpraat en anderen een einde schrijven aan een kerstverhaal, vind ik het echt zo jammer voor hen dat er geen enkele reactie komt. Werkelijk niet leuk. En dan denk je misschien dat de mensen het te druk hebben, ja, dat dacht ik wel eens, maar als ik dan het aantal pageviews ziet dan denk ik; zoveel lezers en niemand neemt de moeite iets te zeggen over het einde kerstverhaal of een bijdrage op Blogpraat. Ik las laatst op een blog en bovenaan stond: Geef alsjeblieft een reactie, want juist reacties maken bloggen zo leuk. En ik zie het vaker op ander blogs. De meesten vinden het jammer dat er zoveel lezen en er zo weinig eens een keer iets zeggen. Natuurlijk hoef je heus niet op elke post te reageren! Maar het stimuleert wel als je reacties krijgt.
  Maar je hebt helemaal gelijk als je zegt dat je er hoe dat ook plezier aan beleeft en dat ben ik wat mijn blog betreft helemaal met je eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Hans
  p.s. ja, denk de aanhalingstekens maar weg hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Gonny,
  Ik ben een van die lurkers.
  Het is geen desinteresse, in mijn geval dan.
  Vaak wordt er geregageerd en dan is wat ik wou zeggen al lang gezegd, of heb ik het idee, dat het er niet toe bijdraagt en zwijg ik. Soms heb ik vragen en denk ik dat die te inpertinent zijn.
  Maar svp niet ophouden, ik geniet, ook van je kerstverhaal enz.
  Ook hetgeen je vertelt over boeken schilders het verruimt mijn blik, wordt afgeleid van mijn (soms) moeilijke omstandigheden, ik ben je dankbaar daarvoor.
  groet Mien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nog een beetje mosterd na de maaltijd:

  @Gon en Hans,
  Gon ik heb je al eens gezegd dat ik de reacties niet voor mezelf of in dit geval voor Marlies wil. Wat dat betreft denk ik net als Hans; Als een ander ook plezier heeft aan wat je zelf leuk vind is dat toch mooi meegenomen.
  Maar jij bent degene die een unieke mogelijk bied tot een meer interactieve Blog en daar doe je heeeeel veel moeite voor en dan is het erg jammer als je er zo aan moet trekken.
  En wat betreft consumeren ben ik zelf geen haar beter. Ook o.a. bij Hans "wip ik weleens langs".
  Juist de hoeveelheid tijd die er in een blog maken gaat zitten, weerhouden me nog steeds van het maken van een eigen blog. Maar wie weet...
  groet en veel blogplezier, Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Arnoud
  Toch moet mij nog van het hart dat het kerstverhaal echt heel veel is gelezen, ook met jullie vervolg eronder. Ik kan dat zien in de statistieken, de kerstverhalen staan immers op een aparte eigen blog. Als er dan na de laatste publicatie op tweede kerstdag dan maar twee (overigens heel leuke) reacties komen, dan denk ik dat men er niets aan gevonden heeft. Anders zouden er wel meer mensen reageren. Dat is toch niet zo gek gedacht? Dan denk ik dat ik het een volgende keer maar niet meer doe. Er is dan geen stimulans. Maar ja, ik heb er zelf wel veel plezier in gehad en zie wel wat ik volgende keer doe :-)
  groetjes van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Mien
  Wat vind ik het leuk dat je "tevoorschijn komt"! Stel je vraag als die bij je opkomt. In de rechterkolom kun je klikken op de foto "Mail me maar". Ik antwoord altijd! Als ik geen contact zou willen had ik mijn e-mailadres daar niet staan. En natuurlijk doen jouw reacties er ook toe!
  Groetjes van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt helemaal gelijk! Ik heb ook vele lezers en het is idd prettig om zo nu en dan een reactie te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen