Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 12 januari 2013

Erkers Marie Persson

 
 

Erkers Marie Persson is een Zweedse kunstenares geboren in 1954 in Stockholm en woont in Åkerö, Leksand. Ze illustreert elk jaar de "Sverige Almanack" = Zweden kalender met nationale romantische ontwerpen van Zweden.

De site van Sverige almanackan vind je HIER.
Onder de knoppen Erkers Marie en Gallerier vind je meer informatie en afbeeldingen. 

Zelf koop ik wel eens zo'n kalender, maar nu heb ik setjes kaarten met winterse afbeeldingen gekocht. Het zijn glanzende ansichtkaarten. Nu lijkt het me leuk om één zo'n setje van 8 kaarten aan één van m'n volgers te schenken. 'Tja, hoe zal ik dat nu eens aanpakken?' dacht ik. 
Wel, ik bedacht dit...
 


 
Ik maakte bovenstaande foto van een gebruiksvoorwerp in huis (maar je kunt het ook wel buiten gebruiken). Daarna 'knipte' ik een stuk uit de foto en maakte die daarna onscherp. Jullie mogen schrijven wat je denkt wat dit is. Wanneer het te moeilijk blijkt, zal ik een iets minder onscherp exemplaar plaatsen en zo door tot het geraden is. Wanneer er meer goede oplossingen komen, zal ik het setje kaarten verloten. Omdat het spelletje snel afgelopen is wanneer de oplossing in de reacties hieronder wordt gegeven en er dan niet meerdere goede oplossingen kunnen komen (i.v.m. evt. verloting), besloot ik dat het leuker is wanneer je de oplossing mailt. Dan kan er niemand beïnvloed worden. Je kunt klikken op 'Mail me maar' hiernaast in de rechter kolom.
Veel succes!
 

Het setje kaarten (8 stuks)
 
De winter was tot nu toe zeer zacht te noemen hier. Zelfs hier stonden we telkens onder invloed van de vele depressies op de Noordzee, wat vooral in december veel sneeuw gaf en temperaturen die niet ver onder nul lagen. Rond de jaarwisseling zelfs even erboven, wat dan erg vervelend is. 
Maar nu is het koud. Eindelijk koud. Vandaag was het de hele dag zo rond de -23 graden en nu is het -26. Ik bedacht me vanmorgen dat het uitmuntend weer was om de vriezer weer eens te ontdooien.
 


 
Kan niets mee gebeuren zo. In de winter hebben we altijd redelijk veel in de vriezer zitten, ook al wonen we maar twee kilometer van de winkel. Je kunt je dan altijd een poosje redden als het eens wat langere tijd erg glad is, enorm koud of door ziek of zeer. Er zit vis, vlees en groente in. 
Dat voornamelijk, maar ook andere artikelen natuurlijk. Samen met een voorraad meel, gist, gedroogde zuidvruchten, zelfgemaakte jam, vacuüm verpakte kaas en nog veel meer van zulke spullen, kun je het wel een paar weken uithouden. Het is gelukkig nog nooit echt nodig geweest, maar toch blijven we het zo doen. We zorgen dan altijd dat de vriezer aan het einde van de winter weer een beetje leeg gegeten is :-).

Een mooi weekend verder!
God fortsättning!