A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 21 maart 2012

Starry starry night


Soms val je van het een in het ander. Zo keek ik vanavond uit het raam en zag de sterren. 'Alweer zo'n mooie starry starry night.' dacht ik. En direkt daarna vroeg ik me af van wie dat mooie nummer ook alweer was. Het was zeker een lied uit mijn jeugd. Dan hebben wij dat natuurlijk zo gevonden tegenwoordig met ons internet, jawel, het is van Don McLean! Gelijk even luisteren dan. Goh, mooi nummer en dan ook nog Starry night geschilderd door Vincent van Gogh in 1889, want het nummer is een eerbetoon aan Vincent van Gogh. Een starry night in Frankrijk natuurlijk, niet in Zweden :-). Tijdens het snuffelen kwam ik ook nog iets interactiefs tegen. Toegepast op dit schilderij van van Gogh. Gaaf om te zien! Dat wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Je kunt het HIER zien. Veel plezier!

 

9 opmerkingen:

 1. Wat vreemd, ik was toevallig gisteren ook naar de sterrenhemel aan het kijken. Maar met dit nummer wordt het extra krachtig. Heb er van genoten. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom vanavond even terug, voor het filmpje en muziekje, geeft meer sfeer bij de sterrenhemel. Het is hier nu weer een prachtige lentedag.
  Fijne dag, kram

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed nummer! En het interactieve filmpje helemaal te gek!
  Knap toch, dat ze dat kunnen!
  Als oude Vincent dit gezien had! Ha,ha!


  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ja: wat is de sterrenhemel mooi hè, hier... Zoveel sterren, als je goed gaat kijken, ontdek je er steeds meer. Ik kende het liedje wel, maar wist niet dat het over Vincent ging....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Janneke (baasbraal)
  Inderdaad is de sterrenhemel geweldig hier, dat komt omdat hier geen lichtvervuiling is. Ongelooflijk veel kun je er zien. Ik wist ook niet dat het liedje over Vincent ging, maar daar kwam ik gaandeweg dus achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit prachtige lied doet mij nog meer verlangen naar ons zomerhuis op het eiland Replot, gelegen voor Vaasa in de Kvarken. Ik geniet overigens heel erg van je bijzonder goed geschreven verhalen. Groet,
  Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Jos,
  Bedankt voor je complimentje en natuurlijk ben ik even gaan zoeken waar het eiland Replot ligt! Ligging spreekt me erg aan en ik kan me goed voorstellen dat je er naar uitkijkt er weer te zijn. Veel geluk daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Gonny
  Ik ken het lied ook van Josh Groban, en dan heet het ,,vincent,,
  Heel mooi , zeker de moeite waard om eens op te zoeken op het internet.
  groetjes, Bea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Bea!
  Ik kende de zanger Josh Groban niet, maar heb natuurlijk even gezocht en gevonden op YouTube. Zeker ook heel mooi vertolkt, mooie man ook ;-) !!

  BeantwoordenVerwijderen