A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
dinsdag 27 maart 2012

Rijden, rijden, rijden in een wagentje...


Vorig jaar maakte ik bovenstaande en onderstaande foto op 21 april in Friesland (vanuit de auto). Hier in Jämtland - Zweden bloeien de bomen ruim een maand later, dus zitten we 2x in de blommetjes! Dit jaar zullen we ook weer in Nederland zijn in april. Sterker nog, we vertrekken a.s. donderdag. In de loop van het weekend zullen we dan in Friesland zijn.
We hadden nog wat (Hollandse) aanloop de laatste weken. Eerst kwam Tineke, samen met Rob. Tineke is nu ook definitief in Zweden. Ze bleven eten en het was erg gezellig. Een paar dagen later kwamen Chris en Georgette onverwacht langs, die roken in het dorp al dat ik een cake aan het bakken was :-). Ze dachten al dat we zo'n beetje naar NL zouden gaan en kwamen even gedag zeggen, leuk! Toen kwam Jens langs, die zag Peter buiten lopen. Goh, dat we er eindelijk waren dacht hij. Peter zei dat we hier de hele winter gewoon zijn, vanaf half november al weer. Hij zei dat hij nooit een auto zag staan als hij langs reed. Peter legde hem uit dat die altijd in de garage staan. Dat is toch veel fijner met al die sneeuw?! Voortaan dus gewoon even aanbellen Jens!

We zijn van de week ook nog naar Els en Max geweest in Dorotea, Els is n.l. hier! Ze moet helaas vrijdag weer naar NL.

Hier in huis ben ik al aan kant, dat was n.l. gemakkelijk deze keer. We kunnen gewoon alles aan laten, want Annelies en Pim komen in ons huis zolang wij naar NL zijn. Al een hele tijd zitten ze te denken om ook hier neer te strijken. We stelden voor om dan een poos hier in ons huis te zijn, in een regulier huis, in een seizoen dat nog niet geweldig is, een overgangstijd qua weer. Dat is het beste, je moet natuurlijk nooit gaan als het op z'n mooist is! Ze waren enorm blij met het aanbod, dus dat was snel in kannen en kruiken. Morgen komen ze aan, dan kan ik nog even de werking van ons verwarmingssysteem uitleggen. Als we terugkomen in mei, zien we wel of ze weer naar NL willen, of nog iets langer willen blijven, dan kunnen ze altijd in de gäststuga trekken. Misschien willen ze wel op huizenjacht. We zullen zien. Ben wel erg benieuwd.
Goed, wij zijn dus even onderweg. Tot eerdaags!

13 opmerkingen:

 1. Ik wens jullie alvast een fijne tijd in Nederland en een veilige reis.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is heerlijk als je twee keer de lente meemaakt. Wij hadden vorig jaar gwee keer fluitekruid, ook al zo'n luxe. Doe de groeten aan je moeder en we spreken elkaar wel. Geen tijd om langs te komen begrijp ik....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prettige reis toegewenst voor jullie drieën! Wat bijzonder dat je tweemaal de lente kan ontdekken! Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede reis naar Hollandia. Paul komt as woensdag een weekje naar hier, samen met mijn broer en zijn vrouw. Gezellig :-) Knuffel voor je moeder.
  Natje xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede reis. Het lijkt mij een erg mooie trip met dit weer. Ik ben benieuwd naar de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gonny en Peter
  We wensen jullie een goede thuisreis!!
  groetjes,
  Frans en Bea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een goede reis naar Nederland!
  Zou ook wel even willen!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goeie reis! Kom veilig thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @allemaal, bedankt voor al jullie goede wensen via dit reactieformulier, per e-mail en sms! Leuk!

  @Huldra,
  Ja, daar zeg je wat, veilig thuis, wat is thuis? We hebben dus eigenlijk 2x thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie reis en geniet ook weer van NL. Wij vertrekken volgende week naar de Pyreneen , Marijke O

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goede reis en maar hopen dat je strax je huis nog weer in kunt :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het wel iets hebben, die "radiostilte" op de blog. Lekker spannend afwachten tot jullie weer hoorbaar worden. Ik vergelijk het een beetje met de terugkeer van een ruimtecapsule door de dampkring.
  Afwachten en vol interesse telkens gaan kijken op hoe het vordert. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Geert
  Maar ik ben er wel af en toe hoor Geert. We rijden nu nog door Zweden, het zonnetje schijnt, het waait hard en Rushy vindt er niks aan. Reizen is best leuk zo. Vaak interessante ontmoetingen, zoals gisteravond in het hotel. Een Nederlander die ons 'eet smakelijk' wenste en waar we later mee in gesprek raakten. Hij exporteert een groot deel van de diepgevroren groenten die in Zweden geconsumeerd worden. Was een leuk gesprek en leuke avond daardoor. Maar bloggen, dat duurt nog een paar dagen. Tot dan!

  BeantwoordenVerwijderen