A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
maandag 15 december 2014

Over Rudolph en Jan Boezeroen


Konden jullie vorig jaar in het kerstverhaal FLUGUR (klik) lezen dat Rudolph (je weet wel 'the red nosed reindeer') de weg kwijt was, wat later goed kwam, nu is Rudolph weer de weg kwijt. Hij leert het ook nooit!
Rudolph, populair gezegd ook wel Rudy genoemd, loopt hier bij ons in Hoting! Ik neem je echt niet in de maling, het is echt waar!

Klik maar op de foto voor groter en mooier beeld!

Laatst waren we op bezoek bij Marlies en Arnoud en daar liep hij in de buurt. 
We hoorden dat hij aansluiting heeft gezocht bij een groepje gecastreerde stieren bij een boer op Andersnäset. De stieren hebben Rudolph helemaal geaccepteerd. We hebben hem ook gezien, ik had alleen geen fototoestel bij me.


Zoals je kunt zien is Rudy nog een jong rendier.

Had Rudy vorig jaar dus gezelschap van een vliegend paard, nu heeft hij dat dus van stieren. Maar ja, of die hem zoals Flugur bij de kerstman kunnen brengen? 
We wachten maar af...


Bedankt voor je foto's Arnoud! Ik heb deze een beetje bewerkt :-)


Dan over de verhalen van Peter...
Heel veel verhalen ken ik natuurlijk al. Die heeft Peter me in de loop der jaren, vanaf augustus 2001 toen we elkaar leerden kennen, wel verteld. Ik  genoot er altijd van!
Dat is één. 
Dan is twee, dat we een totaal verschillende muzieksmaak hebben. Het is zo dat ik Peter zijn smaak meer verafschuw (nou ja, zo erg nu ook weer niet), dan hij mijn smaak die nogal breed is. 
Had ik honderden cd's, Peter had er misschien tien of twintig.

Zo kwam het dat wij eens een keer op een markt liepen en ik Peter kwijt was.
Dat gebeurt wel vaker, Peter loopt overal nogal snel voorbij. Op een gegeven moment kwamen we elkaar weer tegen en hij had een klein plastic zakje in zijn hand.
"Wat heb je gekocht?" vroeg ik en hij gaf me het tasje. Het waren twee cd's.
Ik was verheugd over het feit dat hij nu eens cd's had gekocht, tot ik ze uit het tasje haalde. Ik was erg teleurgesteld na het zien van een cd van Jan Boezeroen (klik) en een van Freddy Quinn (klik). Bah!
Ik moest eraan geloven, ze werden gedraaid. Voornamelijk in de auto. Ach, en op een gegeven moment was het eigenlijk nog heel gezellig toen we onderweg naar Frankrijk samen uit volle borst meezongen met Jan Boezeroen. Alles went.
Peter heeft altijd gelachen om mijn aversie tegen de twee cd's (voornamelijk tegen Jan Boezeroen). Het was toch prachtige muziek, terwijl ik aldoor heb getwijfeld of hij dat nu meende of niet. Dat is nogal eens moeilijk in te schatten bij Peter. 

Peter heeft nu een bericht geplaatst op zijn blog. Het is een nagekomen bericht op het vorige. Als je het gelezen hebt zul je begrijpen waarom ik nu in ene snapte waarom hij die cd's destijds gekocht heeft! Hij heeft het me nooit verteld van de muziek. De rest van het verhaal wel, maar niet over de muziek.
De moraal van dit verhaal is weer eens dat je nooit te snel moet oordelen.

Als je Peter wilt volgen kun je rechts bovenin op zijn blog je mailadres invullen. Je krijgt dan telkens een automatisch gegenereerde email wanneer hij een nieuw bericht heeft geplaatst.

Je kunt het verhaal van Peter HIER (klik) nu lezen.


Gon

11 opmerkingen:

 1. Het is voor Rudolph natuurlijk veel leuker en gezelliger met een stel van die stoere mannen rond te lopen dan in zijn uppie...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, mijn keuze van muziek is het ook niet, maar met het verhaal erachter... is het toch anders. Groetjes, Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach die Rudy, hij loopt er zo onzeker en verlegen bij lijkt het haast. Gelukkig heeft hij een plekje gevonden!
  Ik kan me voorstellen dat je de muziekkeuze niet geweldig vond, maar wat Antoinette ook al schreef, met het verhaal erachter is het goed te begrijpen dat hij die cd's kocht!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej Gon,
  Wij vinden Rudolph er een beetje zielig bij staan. Meestal op afstand van zijn vrienden. Alleen als er kijk-toeristen komen zoekt hij bescherming tussen de jongens. Hopelijk vindt hij snel weer aansluiting bij zijn familie. Wie weet helpt zijn rode neusje daarbij.
  groejes Marlies en Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @M&A
  Hej Marlies en Arnoud,
  Ja, het is ook zielig. Maar hij heeft nu tenminste wel wat gezelschap en hij kan mee-eten. Ik ben erg bang dat hij niet snel bij zijn eigen familie terecht kan en zal komen. Hij zou misschien wel bij een willekeurige kudde gezet kunnen worden, lijkt mij van wel. Maar ja, hoe krijg je dat voor elkaar? Gunnar zal toch wel een rendierhouder kennen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O die lieve Rudolph! Ik hoop dat het goed met hem komt! Enne Jan Boezeroen, ik heb er niets mee. Maar ieder zijn ding toch? XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtig blog! ik vindt je header mooi zeg
  ik zal ook elke week iemands blogje in het zonnetje zetten
  zo kunnen ook anderen je blog kennen..

  groetjes gonny...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dear Gon!
  Your Rudolph is so funny and cute ...
  Thanks for these extraordinary photos!
  Enjoy this week and thanks for your kind message!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat weer een prachtige foto bovenaan je blog (bij jou in de buurt?????)
  Gelukkig dat Rudolph gezelschap heeft gevonden.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook nog even naar Jan Boezeroen geluisterd, de fles. Gaat wel over de scheepvaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ach ja die muziek, jan boeseroen ken ik niet maar freddy quinn wel.
  hier in het zuiden kenden we heel veel duitse muziek draait ie dan noeit de regentro stars met Laila, of Lugano?
  groet mien

  BeantwoordenVerwijderen