A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 21 december 2013

Oh deer 2


Ik kreeg een paar e-mailtjes waarin men schreef toch vooral wel een vervolg te verwachten op "Oh deer". Daarom zal ik maar vertellen hoe het verder ging...

De Kerstman sneeuwde nog eens onder, en nog eens, en nog eens. Dan dooide het weer en dan was het weer erg koud. Steeds kwam hij dan toch weer even binnen om op te warmen, ondanks zijn grote mond dat hij goed tegen de kou kan. Maar ja, dat houdt toch ook geen mens vol om etmalen achtereen bij temperaturen rond en onder nul in een oude arrenslee te zitten. Zit niet comfortabel bovendien, ondanks het lekkere kussen dat ik hem in bruikleen had gegeven, zo'n kussen van vertragend schuim. 
Het voordeel van zo'n kussen is dat het zich naar je lichaam vormt door je lichaams- warmte, maar als hij een poosje bij ons binnen was, werd het kussen in de vrieskou keihard. Het duurde dan toch wel weer een half uurtje eer je hem weer zachtjes in het kussen zag zakken. Ik raadde hem een volgende keer dan ook aan het kussen maar even mee naar binnen te nemen. Ja, we hadden er echt even een kostganger bij. Vroeg zelfs een keer om een borreltje. Was best gezellig hoor, echt waar, maar je had die rode neus eens moeten zien! Een beetje nukkig was hij ook, maar dat kwam omdat hij verwacht had dat er veel eerder vanzelf rendieren zouden zijn gekomen. Toch wist ik hem niet te overtuigen vooral toch eens contact op te nemen met de Samen en te vragen om een paar rendieren. Op mijn vraag of hij niet altijd dezelfde rendieren heeft zei hij dat z'n rendieren misschien allemaal in quarantaine moeten i.v.m. mond- en klauwzeer. De dierenarts vertelde hem dat hun ziekteverschijnselen er op lijken. Uit voorzorg meende hij alvast wat andere rendieren te zoeken.


Tja, omdat het toch al aardig naar kerst loopt en de toestand toch niet leek te verbeteren ging ik toch maar weer eens een gesprek met hem aan. Inmiddels had ik uit eerdere gesprekken met hem begrepen dat de Kerstman verschillende verblijven heeft. Een verblijf in Finland (waar HANS laatst over schreef), een verblijf in Zweden, een in Groenland en een op IJsland. Voor hij bij ons aankwam, was hij in zijn verblijf op IJsland.
"Zo, zo, doe maar luxe! En dan blijft er ook nog geld over voor zóveel cadeautjes?" vroeg ik. "Ja hoor, nog jaren en jaren en jaren", lachte de Kerstman. Ik vertelde hem dat ik zijdelings iets had vernomen over ontwikkelingen op IJsland en dat ik hem wilde aanraden toch vooral naar IJsland te gaan, omdat zijn probleem dan waarschijnlijk wel opgelost zou kunnen worden. Helemaal zeker was ik er niet van, maar dat zei ik niet omdat ik toch vrij hoopvol was en wat moesten we anders?
Ik zei dat hij de slee wel mocht lenen om naar IJsland te gaan, maar ja, dat was natuurlijk een domme opmerking van mij. Nee, hij zou eerdaags gaan zoals hij gekomen was en hoe dat was zal voor mij altijd een raadsel blijven.


Toen ik vanavond buiten kwam en voor het huis langs liep, zag ik dat de Kerstman niet in de slee zat, sterker nog, daar waar hij steeds zat hing nu een briefje opgeplakt. 
Dat briefje ben ik natuurlijk even van dichtbij gaan bekijken.


Ah, gelukkig, hij is naar IJsland gegaan! Nou, dan vallen we daarmee misschien in het kerstverhaal, dus als je wilt weten hoe dit afloopt, lees je daar verder.
Je vindt het op een-na-laatste deel nu HIER.

13 opmerkingen:

 1. Aardige kerstman heb jij, kan zelfs Nederlands!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Madcap
  Tuurlijk Willem, de Kerstman spreekt alle talen, het is immers een sprookje en in een sprookje spreken ze altijd alle talen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja in sprookjes kan alles een wat fijn dat je kerstman goed naar je geluisterd heeft!!!!!

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij boft toch maar Gon, de kerstman op visite, dat gebeurt hier niet. Alleen de Sint brengt hier wel huisbezoeken.
  Leuk verhaal en die arreslee is prachtig, benieuwd of het er ooit van komt om er met een paard ervoor in te gaan rijden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat heerlijk hebben we gelachen. Je hebt zo leuk er je eigen fantasie ingebracht.
  We krijgen ook weer zin om nog een keer naar IJsland te gaan, indrukwekkend land is dat.
  groetjes Marlies en Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij heeft ons allemaal bezig gehouden, begrijp ik wel! Ik zat er al aan te denken om extra grote rendieren te maken,( die je laatst hebt laten zien). Want ieder kind weet, dat die in de Kersttijd levend worden... Dan had hij zijn vervoer gehad... En niet langer hoeven kleumen in zijn (prachtige) slee. Gelukkig is het nu opgelost, misschien mailt hij je nog eens?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een eer om de kerstman te mogen ontvangen. Jullie zijn praktisch buren, allebei in het hoge noorden wonend. Hij deed wel een beetje vreemd. Hopelijk komt hij terug op zijn positieven zo vlak voor de kerst. Maar met jullie hulp komt het wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Gon
  Dat was wel hoog bezoek, leuk dat je het met ons deelde.
  Voor jou en de familie fijne kerstdagen en een goed en gezond 2014.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dear Gon!
  I love your story and I love your banner ...
  Christmas can come ...
  I wish you a very merry christmas but I think we will see us again before ...
  I want to know the rest of the story!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is zeker naar IJsland gegaan om boven zo'n geiser te zitten. Lekker warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gon wat heb je je eigen fantasie op je blog leuk verweven met het kerstverhaal op je kerstverhalenblog. Nu nog het laatste deel, maar we krijgen al een vermoeden...
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig verhaal!!
  Fijne dagen gewenst,
  Bea en Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig!!!! Morgen komen Sophie en Finn terug van logeren bij oma. Dan ga ik ze dit kerstverhaal voorlezen. Zullen ze helemaal geweldig vinden!!

  Kram Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen