A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
vrijdag 27 december 2013

De tijd tussen de jaren


Nog even, dan is ook december om en is het jaar voorbij...

Als ik hier zo zit, zie ik dit plaatje van de Zweedse kalender in mijn rechter ooghoek. December. Kerstmis is alweer voorbij en we zitten nu in de tijd die ik altijd zo noem, de tijd tussen de jaren, de tijd waarin een jaar wordt afgesloten en een ander jaar klaar staat om te beginnen. De tijd waarin we denken over wat is geweest en ons afvragen wat er gaat komen.

Vorig jaar vroeg ik me ook af wat er zou gaan komen en kon niet vermoeden dat er zoveel mensen om ons heen weg zouden vallen. Ik ga dat nu niet weer allemaal opnoemen, ik deed dat al een keer in november. Wat dat betreft hoop ik dus op een beter jaar. Ik heb geen grote toekomstplannen, vind het prima zoals het nu gaat en hoop ook dat dat nog een tijd zo zal blijven gaan. Gezondheid, geluk in je relatie, geluk met de plek waar je woont, zijn dat niet de belangrijkste dingen? Als je dat geluk hebt moet je toch heel dik tevreden zijn (het is ook wel eens anders geweest) en daarom heb ik verder geen grote toekomstplannen. Voor het nieuwe jaar hoop ik juist voor mensen die dit nu niet zo beleven op meer geluk en gezondheid in het nieuwe jaar. 

Het oude jaar, meer mensen zijn ermee bezig. Veel mensen zelfs. Waarschijnlijk was het ook daardoor dat iemand die hier leest op het idee kwam een kort verhaal te schrijven en naar mij toe te sturen. Hij heeft heel mooi Zweden, oudjaar en wat melancholie met elkaar vermengd en kwam tot het verhaal Oudjaar in de jachthut. Het mocht van hem geplaatst worden. Zo ontstond het idee hier nog maar een bladwijzer te plaatsen bovenaan onder de header, de bladwijzer Verhalen door lezers. Dus uiteraard is er plaats voor meer verhalen. Weet dat ik het erg leuk vind ze te krijgen en te plaatsen. Vorig jaar immers genoot ik ook zo van de ingezonden stukjes voor de afloop van het kerstverhaal Julotta, geschreven door Jan, Arnoud en Hans. Ik zou zeggen 'Kom maar op!'
  Gon


7 opmerkingen:

 1. Altijd knap als mensen verhalen schrijven. Het is iets wat ik absoluut niet kan :-(. Zouden ze vroeger al over mij: Fantasie...geen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel ontroerend en mooi geschreven door Rienk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verhaal, Rienk.
  Al is het daar nog zo prachtig, in je eentje kun je het niet delen.

  Wie volgt? :)

  groetjes Marlies en Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker een mooi verhaal wat Rienk heeft geschreven.
  Zelf kan ik jammer genoeg niet zo goed schrijven, maar ik hoop wel op meer verhalen hier. Ik zou het natuurlijk eens kunnen proberen.
  Gezellig weekend en liefs,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Gon
  Wat goed om zo te kunnen schrijven, dat kan lang niet iedereen, maar ik geniet er van.
  Groeten en een goede jaarwisseling. Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Gonny,
  allereerst een goede jaarwisseling, wat geniet ik altijd van je belevenissen en verhalen.
  1e kerstdag was ik ziek en alleen thuis en heb met heel veel plezier naar een kinderfilm "nils holgerson" gekeken. Wat een prachtopnames van jouw mooie land.
  Hoop inderdaad voor jou dat alles nog zo voor je mag blijven doorgaan, nog heel heel lang en ik nog vaak van je blogs en prachtige foto's mag genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dear Gon!!
  I' m glad to know you and your beautiful blog with all the wonderful stories!
  And I know you had a very hard year!
  I hope and I wish you a happy new year and good luck and health for you and your beloved ones!
  With love, Geli

  BeantwoordenVerwijderen