A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 14 december 2013

Eerst 'Ivar de verschrikkelijke', toen Lucia


Eerst Ivar de verschrikkelijke, toen Lucia, over een verrassingspakket en het vervolg van het kerstverhaal...

Gisteren zou de zoveelste storm over ons heen komen, Ivar was zijn naam. Hij zou nog erger worden dan Hilde. Hij zou niet lang duren. Ik had al gekeken op verschillende weerberichten en op väderradar.se naar de vindkarta. Ook naar de windkaart (gribfiles) op Klart.se. Het was duidelijk dat hij tussen 23.00 en 02.00 uur hier op z'n hevigst zou zijn. We besloten pas naar bed te gaan als hij beduidend zou afnemen. Het klopte precies en het was erg.
Rond half twee zaten we in de "serre" en kwam het heel plots dat hij afnam. Het waaide nog erg hard, maar wat een verademing! Gelukkig is er bij ons niets gebeurd, behalve dat we vanaf kwart over twaalf weer geen stroom hadden en dat gedurende 8 uur. Nou, dat kon niet zoveel kwaad. Je vriezer gewoon dicht laten zitten en niets pakken, evenals de koelkast. In Jämtland is wel weer veel schade aangericht.
De stormen komen door grote temperatuursverschillen op het noordelijk halfrond. Hier hadden we ook grote temperatuursverschillen. Vorige week was het een keer -20 en twee dagen later was het +8 graden, alle sneeuw smolt. Nog noordelijker nabij de Finse grens, daar waar de Lovikka wanten gemaakt worden, was het toen -44 en twee dagen later +2 graden. Ook niet fijn voor de dieren die net afgehard zijn en dan weer denken dat het voorjaar wordt.Vrijdagmorgen om 07.00 uur zou de Lucia-viering vanuit Örebro uitgezonden worden op SVT2, maar het zou om 18.00 uur herhaald worden. Je begrijpt dat wij, na om 02.00 uur naar bed te zijn gegaan, kozen voor de herhaling om 18.00 uur. Het liedje dat je nu hoort en dat ik zo geweldig mooi vind heet Frid på jord (vrede op aarde) en wordt gezongen door Sofia Karlsson. Ze zong het ook vandaag tijdens de Lucia-viering. Je kunt de Lucia-viering HIER zien bij SVT2. Het staat online tot en met 12 januari.


Afgelopen week reed er hier een vrachtauto van de Zweedse posterijen het erf op. Een dag eerder had ik wel iets online besteld, maar dat kon er onmogelijk al zijn. Peter nam het pakje aan bij de deur, want ik liep verderop met Rushy in het bos en hield haar bij me, zodat ze niet bij die auto in de buurt zou komen.
Eenmaal binnen zag ik het doosje, er stond geen afzender op. Wel heel nieuwsgierig geworden. En toen ik het open had gemaakt zat dit er allemaal in!


De cadeautjes voor Peter en mij waren ingepakt. De twee vacuümverpakte worsten waren voor Peter. De gehaakte pannenlappen en eierwarmers voor mij, maar het meeste volume in de doos werd ingenomen door twee grote zakken met lekkernijen voor Rushy. Gedroogde kippennekken. Ze vindt ze onwijs lekker.
Conny heeft de pannenlappen/eierwarmers zelf gehaakt omdat ze weet dat ik vroeger kippen had en nu ook wel weer kippen zou willen hebben. De worsten voor Peter naar aanleiding van deze blogpost.
Zomaar een doos met cadeautjes van Conny en Erik die al een paar jaar deze blog volgen. Weet je dat ik er helemaal van onder de indruk was, dit is echt zo leuk en lief.
Conny en Erik, enorm bedankt voor deze leuke verrassing!

En dan is het nu weer tijd voor het vervolg van het kerstverhaal. 
Het derde deel vind je HIER.

8 opmerkingen:

 1. Die blogpost over de worsten had ik gemist. Waanzinnig leuk. Een verfroller invriezen, hoe kom je erbij. Nu dan toch een echte worst. Smullen maar. Rushy zal ook wel verwend zijn met de kippenekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een weer toch bij jullie met die stormen. Gelukkig niets naars gebeurd.
  Ik heb de Lucia-viering gekeken, erg mooi om dat een keer te zien. Ik ben er eens lekker voor gaan zitten.
  En dan die verwennerijen, wat zul je inderdaad opgekeken hebben en wat ontzettend aardig! Het kerstverhaal ga ik in één keer lezen op kerstavond.
  Een fijn weekend verder voor jou en Peter Gon.
  Liefs,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marlies en Arnoud14 december, 2013

  Hej Gon en Peter,

  Nou we hopen nu toch wel dat de stormen deze winter niet meer komen, echt niet prettig.Wat een leuk pakket, echt een leuke en lieve verrassing zeg. Mooi lied.

  Groetjes, Marlies en Arnoud

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat jullie geen schade hebben. Zoiets moet je niet te vaak hebben, want het zijn wel angstige momenten. Mooie Luciaviering, ik heb het al een aantal keren beluisterd. Veel plezier met jullie mooie pakket, lieve verrassing van Conny en Erik.
  Fijne week, kram!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Gonny
  Mooi die Lucia viering. Wel leuk om zo verrast te worden. Nu wacht ik op het volgende deel van je verhaal.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi cadeau van Conny en Eric, echt een verrassingspakketje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Gon,
  Wat een geluk dat de storm zonder veel schade bij jullie weer over is maar wat hebben jullie wat gehad zeg, niet leuk meer!! Ja mooi die Lucia viering! En wat een mooi verrassingspakket kregen jullie, prachtig die pannenlappen en eierwarmers! En die worsten voor Peter, leuk! Zijn leuke dingen voor de mensen!
  Ga nu je Kerstverhaal lezen!
  Lieve groet Richt

  BeantwoordenVerwijderen