Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 17 september 2011

Heilige koe

Ten eerste bedankt zeg voor jullie leuke reacties op mijn vorige berichtje. Maar nu even over de heilige koe. Kunnen jullie je het programma van Veronica nog herinneren; De heilige koe? Het ging over auto's. Eerlijk gezegd keek ik er nooit naar, geen belangstelling, voor mij was een auto geen heilige koe maar een vervoermiddel. Het belangrijkste aan een auto is dat je erop kunt vertrouwen.
Maar toen kreeg ik een auto. Een nieuwe. Van mijn vader. Eigenlijk natuurlijk van mijn ouders, maar mijn moeder heeft Alzheimer in ver gevorderd stadium. Zij zou het ook geweldig hebben gevonden. En dus is het wel een beetje een heilige koe, door de emotionele waarde. En laat er nu toch een deuk in de motorkap van mijn heilige koe zitten! Ik heb het niet eens zelf ontdekt. Peter was er even mee naar Lennart (onze garageman) en terwijl ze erbij stonden te kletsen zagen ze het. Peter wist ook gelijk wanneer de deuk in de motorkap was gekomen. Het was tijdens de trip naar Stekenjokk op 14 augustus.


Het "ding" boven de bumper zijn drie schijnwerpers.
Daar kan je hier niet buiten!


Er kwam ons een lege "bomenwagen" tegemoet. Die wagens betekenen vaak ellende. Al twee keer in voorgaande jaren kostte zo'n wagen met onverantwoordelijke chauffeur ons bijna het leven. Echt waar! Deze wagen scheurde ook als een gek. Er klonk een zeer harde dreun op de auto. Achteraf moet het een steen zijn geweest. Waarschijnlijk ter grootte van een tafeltennisbal. Een wonder dat hij niet dwars door de ruit is gekomen. Behalve de deuk (waar ik nog mee zou kunnen leven) is de lak er plaatselijk af tot "op het bot". Dat betekent roest in de toekomst en dát wil ik dus niet. Lennart is van alle markten thuis en zei dat hij het wel weer mooi kan krijgen. De lak besteld (Lucifer heet de kleur) en nu staat hij dus bij Lennart. Morgen gaan we een uitstapje maken, weer dezelfde kant op, maar nu dus met de Vaneo. Ik ben benieuwd of Lennart er iets van bakken zal.
Inmiddels is de gastenstuga winterklaar en liggen de aardappels schoon en droog in de aardappelkelder hier onder in huis.
Vandaag kwam Kerstin koffie drinken en even gedag zeggen. Ze gaat op vakantie naar Peking. Een culinaire vakantie, want ze gaan daar koken. Ben benieuwd.
Een fijn weekend.