A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 17 september 2011

Heilige koe

Ten eerste bedankt zeg voor jullie leuke reacties op mijn vorige berichtje. Maar nu even over de heilige koe. Kunnen jullie je het programma van Veronica nog herinneren; De heilige koe? Het ging over auto's. Eerlijk gezegd keek ik er nooit naar, geen belangstelling, voor mij was een auto geen heilige koe maar een vervoermiddel. Het belangrijkste aan een auto is dat je erop kunt vertrouwen.


Maar toen kreeg ik 3 jaar geleden een auto. Een nieuwe. Van mijn vader. En dat is dus wel een beetje een heilige koe, door de emotionele waarde. En laat er nu toch een deuk in de motorkap van mijn heilige koe zitten! Ik heb het niet eens zelf ontdekt. Peter was er even mee naar Lennart (onze garageman) en terwijl ze erbij stonden te kletsen zagen ze het. Peter wist ook gelijk wanneer de deuk in de motorkap was gekomen. Het was tijdens de trip naar Stekenjokk op 14 augustus.


Het "ding" boven de bumper zijn drie schijnwerpers.
Daar kan je hier niet buiten!


Er kwam ons een lege "bomenwagen" tegemoet. Die wagens betekenen vaak ellende. Al twee keer in voorgaande jaren kostte zo'n wagen met onverantwoordelijke chauffeur ons bijna het leven. Echt waar! Deze wagen scheurde ook als een gek. Er klonk een zeer harde dreun op de auto. Achteraf moet het een steen zijn geweest. Waarschijnlijk ter grootte van een tafeltennisbal. Een wonder dat hij niet dwars door de ruit is gekomen. Behalve de deuk (waar ik nog mee zou kunnen leven) is de lak er plaatselijk af tot "op het bot". Dat betekent roest in de toekomst en dát wil ik dus niet. Lennart is van alle markten thuis en zei dat hij het wel weer mooi kan krijgen. De lak besteld (Lucifer heet de kleur) en nu staat hij dus bij Lennart. Morgen gaan we een uitstapje maken, weer dezelfde kant op, maar nu dus met de Vaneo. Ik ben benieuwd of Lennart er iets van bakken zal.
Inmiddels is de gastenstuga winterklaar en liggen de aardappels schoon en droog in de aardappelkelder hier onder in huis.
Vandaag kwam Kerstin koffie drinken en even gedag zeggen. Ze gaat op vakantie naar Peking. Een culinaire vakantie, want ze gaan daar koken. Ben benieuwd.
Een fijn weekend.

5 opmerkingen:

 1. Lees dat jullie weer richting Stekenjokk gaan, ben benieuwd, zou het erg anders zijn in de herfst? Wat die auto betreft dat komt vast en zeker goed. Daar kunnen ze wonderen mee doen.
  Geniet van het uitstapje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou inderdaad, die bomenwagens!! Levensgevaarlijk zijn ze!! Verschrikkelijk zwaar beladen en karren maar! Niet links of rechts kijken, gewoon doorkarren. Als ze zouden moeten remmen, zouden ze belsist te laat zijn om een botsing te vermijden... Wanneer gaan jullie nou naar Nederland en kom je nog even langs Linköping?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen zo'n deuk. Maar beter een deuk, dan dood! Vriendin B. hier uit het dorp is vorig jaar letterlijk ondersteboven gereden door zo'n brokkenpiloot. Gewoon van de weg afgeduwd tegen een sneeuwwal op. Is gelukkig goed afgelopen.Ben ook wel benieuwd wanneer jullie naar Nederland vertrekken. Moeilijk om alles weer achter te laten lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n deuk zit je altijd tegenaan te kijken als je 'm ontdekt hebt. Als ik in Zweden zo'n wagen zie zal ik zeker aan je verhaal denken.
  Kerstin zal jullie vast een keer voor jullie koken als ze weer terug is.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje,
  Dat is/en blijft een ellende... als je in de buurt van zo'n wagen rijdt. Ze hoeven maar even niet op te letten...en dan... Overal zijn van die brokkenpiloten. Gelukkig mankeren jullie niks!
  Nog even en jullie gaan naar Nederland. Goed uitgerust op pad, en overal mee rekening houden onderweg (ik spreek uit ervaring).
  xxx
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen