Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zaterdag 29 maart 2014

Wauw, wat heerlijk!


Blauw!!!

Niet alleen in Nederland is het heerlijk weer, ook hier genieten we al dagen en dagen van het stralende weer en hebben al menig kopje koffie gedronken buiten. In T-shirt nog wel! Het ziet er alleen een beetje anders uit omdat de sneeuw nog niet allemaal is gesmolten, maar verder...

Nou, kom op, ik wil verder

Ik liep hier gewoon in een sweater. 
En iedereen geniet, buitendeuren staan open, mensen picknicken overal, een favoriete bezigheid hier in maart en april. De supermarkten adverteren om het hardst wat ze allemaal niet te bieden hebben op het gebied van de picknick. 

Ja Rushy, maar ik wil eerst nog even een foto maken van
deze kei die met z'n mooie mossen ligt te baden in de zon!

Voorjaar, tijd van nieuw leven. We zagen de eerste wilde zwanen al hier en wachten met smart op de kraanvogels die al onderweg zijn vanuit Afrika. Ze zullen nog wel even in het zuiden van Zweden blijven hangen tot de sneeuw echt weg is hier. Maar dan komen ze in grote aantallen deze kant op om te broeden. Ik heb ze ook zien gaan in september, maar nu is het alweer zo ver, ze komen er weer aan.

Ik was zo goed geluimd door het mooie weer en de vooruitzichten op vogels die terugkomen. Toch wierp iets een schaduw over dit moois. 
Ik bracht een bezoek aan Margit en Nils-Erik. Iedereen die hier langer leest kent ze wel uit eerdere berichten. Typ je in het zoekvak de naam Margit, dan verschijnen er wel een aantal berichten, altijd zeer positieve berichten van dit enorm aardige lieve echtpaar. 
Op mijn vraag of alles goed ging haalde Margit haar neus op en schudde haar hoofd. Nee, het ging helemaal niet zo goed. 
Vorige week was Nils-Erik een paar dagen in het ziekenhuis in Östersund i.v.m. iets aan zijn been. Margit was dus alleen thuis. Toen hij haar op een gegeven moment belde nam ze niet op en na herhaaldelijk proberen werd hij natuurlijk ongerust. Om een lang verhaal kort te maken, Margit heeft vorige week op een dag van 's middags (namiddag) tot de volgende ochtend op het toilet gezeten, ze kon onmogelijk opstaan. Ze denken aan een TIA of iets van dien aard. De ringvinger en pink van beide handen zijn gevoelloos en staan opeens in een stand alsof ze er ernstig reuma aan heeft. Ze had zo'n pijn van het zo lang op het toilet zitten, dat kun je je voorstellen. Haar tijdsbesef was weg en ze zei dat ze eigenlijk in die periode niets dacht, dat haar hoofd leeg leek. Ze hebben moeten inbreken in een kelderraampje en de brandweer kwam daarna met een brancard en heeft haar naar Strömsund gebracht. Twee dagen later weer naar huis en meer onderzoek volgt. De altijd enorm vrolijke en altijd grapjes makende Margit was erg down. Logisch!
Haar auto is nu te koop (Lars-Erik (86) rijdt al niet meer), Margit wil nu ook niet meer rijden. Ze is 85 en vindt zelf dat het niet meer kan. Margit en Nils-Erik zijn beiden al eens eerder getrouwd geweest, waren weduwe en weduwnaar en kwamen elkaar tegen. 
Nog zo gelukkig met elkaar, de liefde spat ervan af, ja, dat kan heus nog op die leeftijd!
Ik hoop oprecht dat ze nog een poos van elkaar kunnen genieten, ze zijn nog zo levenslustig.

Leuk als de handjes ook nog even kunnen
wapperen als je lekker in de zon zit!

Sluit ik maar af met vrolijke kleurtjes. Ben al eventjes bezig met twee van deze "dingen". Als ze af zijn zal ik het laten zien, maar dat duurt nog even, eerst zijn er nog andere dingen aan de beurt. Heerlijk om er even aan te werken op het bankje in de zon!Fijn weekend verder!
Gon