A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
zaterdag 29 maart 2014

Wauw, wat heerlijk!


Blauw!!!

Niet alleen in Nederland is het heerlijk weer, ook hier genieten we al dagen en dagen van het stralende weer en hebben al menig kopje koffie gedronken buiten. In T-shirt nog wel! Het ziet er alleen een beetje anders uit omdat de sneeuw nog niet allemaal is gesmolten, maar verder...

Nou, kom op, ik wil verder

Ik liep hier gewoon in een sweater. 
En iedereen geniet, buitendeuren staan open, mensen picknicken overal, een favoriete bezigheid hier in maart en april. De supermarkten adverteren om het hardst wat ze allemaal niet te bieden hebben op het gebied van de picknick. 

Ja Rushy, maar ik wil eerst nog even een foto maken van
deze kei die met z'n mooie mossen ligt te baden in de zon!

Voorjaar, tijd van nieuw leven. We zagen de eerste wilde zwanen al hier en wachten met smart op de kraanvogels die al onderweg zijn vanuit Afrika. Ze zullen nog wel even in het zuiden van Zweden blijven hangen tot de sneeuw echt weg is hier. Maar dan komen ze in grote aantallen deze kant op om te broeden. Ik heb ze ook zien gaan in september, maar nu is het alweer zo ver, ze komen er weer aan.

Ik was zo goed geluimd door het mooie weer en de vooruitzichten op vogels die terugkomen. Toch wierp iets een schaduw over dit moois. 
Ik bracht een bezoek aan Margit en Nils-Erik. Iedereen die hier langer leest kent ze wel uit eerdere berichten. Typ je in het zoekvak de naam Margit, dan verschijnen er wel een aantal berichten, altijd zeer positieve berichten van dit enorm aardige lieve echtpaar. 
Op mijn vraag of alles goed ging haalde Margit haar neus op en schudde haar hoofd. Nee, het ging helemaal niet zo goed. 
Vorige week was Nils-Erik een paar dagen in het ziekenhuis in Östersund i.v.m. iets aan zijn been. Margit was dus alleen thuis. Toen hij haar op een gegeven moment belde nam ze niet op en na herhaaldelijk proberen werd hij natuurlijk ongerust. Om een lang verhaal kort te maken, Margit heeft vorige week op een dag van 's middags (namiddag) tot de volgende ochtend op het toilet gezeten, ze kon onmogelijk opstaan. Ze denken aan een TIA of iets van dien aard. De ringvinger en pink van beide handen zijn gevoelloos en staan opeens in een stand alsof ze er ernstig reuma aan heeft. Ze had zo'n pijn van het zo lang op het toilet zitten, dat kun je je voorstellen. Haar tijdsbesef was weg en ze zei dat ze eigenlijk in die periode niets dacht, dat haar hoofd leeg leek. Ze hebben moeten inbreken in een kelderraampje en de brandweer kwam daarna met een brancard en heeft haar naar Strömsund gebracht. Twee dagen later weer naar huis en meer onderzoek volgt. De altijd enorm vrolijke en altijd grapjes makende Margit was erg down. Logisch!
Haar auto is nu te koop (Lars-Erik (86) rijdt al niet meer), Margit wil nu ook niet meer rijden. Ze is 85 en vindt zelf dat het niet meer kan. Margit en Nils-Erik zijn beiden al eens eerder getrouwd geweest, waren weduwe en weduwnaar en kwamen elkaar tegen. 
Nog zo gelukkig met elkaar, de liefde spat ervan af, ja, dat kan heus nog op die leeftijd!
Ik hoop oprecht dat ze nog een poos van elkaar kunnen genieten, ze zijn nog zo levenslustig.

Leuk als de handjes ook nog even kunnen
wapperen als je lekker in de zon zit!

Sluit ik maar af met vrolijke kleurtjes. Ben al eventjes bezig met twee van deze "dingen". Als ze af zijn zal ik het laten zien, maar dat duurt nog even, eerst zijn er nog andere dingen aan de beurt. Heerlijk om er even aan te werken op het bankje in de zon!Fijn weekend verder!
Gon14 opmerkingen:

 1. Goh wat sneu voor Margrit en Nils-Erik.
  Geniet toch maar het mooie voorjaars weer.
  groetjes van Marlies en Arnoud die net klaar zijn met pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @M&A
  Snel gegaan het pakken van de bus. Een heel goede reis en tot gauw!
  Welkom in Hoting!
  Groetjes van Peter & Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat zielig voor die mevrouw! Dat is heftig, ik hoop met jou dat ze nog een poos van elkaar kunnen genieten. En mooie gekleurde haaksels! Fijn weekend, XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan is Margit er nog goed afgekomen zeg. Wat een verschrikkelijke situatie zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een tegenstelling in je bericht. Aan de ene kant het genieten van het stralende weer met de zon en de belofte van voorjaar. En dat het bericht over mevrouw, die alleen in huis, zo'n nare ervaring had. Ik kreeg er kippenvel van - die totale onmacht... Hopelijk hebben ze nog een goede tijd verder samen, zonder dit soort afschuwelijke akkefietjes.

  Ga lekker genieten van de zon met je haakwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je eerste foto leek me op het eerste gezicht een totem paal! Gonny en Peter bij de indianen dacht ik? Een leuke blog. Ondertussen is "het bankje" uitgegroeid tot een wel gekend item tot ver buiten Zweden.
  Wel jammer van Margit en Nils - Erik. Wens ze veel sterkte. Als ze maar weten dat als men éénmaal op Gonny's blog staat men wereldberoemd wordt.
  Groetjes aan iedereen die klein Höting groot maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gon niet te geloven hé! hier was het gisteren 18 gr en we hebben helemaal geen sneeuw meer de planten lopen 2 maanden vooruit, de narcissen steken hun kopjes al op
  Wat een verhaal! hoop dat ze snel opknapt
  Je haakwerk word mooi
  Tot vrijdag koffie staat klaar
  Fijne zondag groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hej Gon,
  Wat is het nu genieten bij jullie! Ik zie op fb ook steeds foto's van Simone, de zumba mevrouw uit Dorotea, die hele dagen buiten is, sneeuwscooteren, skien paardrijden en natuurlijk buiten eten en drinken. In T-shirt!!!
  Vreselijk dat Margit zo lang zonder hulp op de wc hefft gezeten. Ik hoop dat het allemaal niet al te ernstig is en zij samen met Nils-Erik nog vele fijne jaren heeft.

  Kram, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog even een speciale reactie voor Rushy! Op die foto lijk je wel een echte poolhond. Stoer hoor om zo door de sneeuw te lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dear Gon!
  That's really bad with your friends!!!
  I' m glad that you have so beautiful weather!
  Enjoy spring with Peter!
  And a lot of fun with your crochet!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Gon,
  Ja, wat is het genieten hè! Hier hebben we geen sneeuw meer, 's morgens een klein laagje ijs in het meer en dan weer een stralende dag! Wat een zorg om en met Margit en Nils-Erik, hoop dat het nu beter met ze gaat.
  Wat een prachtige "dingen" ben je aan het haken, mooie kleurtjes! Ben benieuwd wat het wordt!
  Mooie foto's!
  Lieve groet,
  Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een vervelend bericht over Margit en Nils-Erik. Ik hoop dat ze nog een aantal jaar van elkaar mogen genieten. En jullie uiteraard van het naderende voorjaar. Ik ben een tijdje afwezig geweest bij je, omdat jouw blogs zo typisch Zweeds zijn, en zo vol geluk zitten dat het af en toe een beetje lastig was. Maar nu mogen we over 3 weken weer naar huis. Daarnaast zijn er nu gegadigden voor de panden van Ben, dus wie weet komen we toch nog definitief naar Zweden. Is het niet dit jaar, dan toch later. Heel veel liefs en de groeten van Sophie.
  Kram Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Anna Marie
  Ik had je ook zeker gemist Anna Marie, de reden wist ik niet.
  Het is me nu duidelijk. Heerlijk dat jullie over drie weken naar Zweden kunnen komen en ook het vooruitzicht op misschien permanent!
  Lief, die groeten van Sophie! Geef haar een knuf terug.
  Ik ga voor jullie duimen i.v.m. de te verkopen panden.
  Liefs van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Margit, je kent mij niet, toch wil ik jou en Nils-Erik heel veel sterkte wensen!!!

  Gon, wat een mooie foto's heb je weer gemaakt! En wat leuk die foto met dat mos op de steen. Wij kunnen ons ook altijd zo verwonderen, hoeveel soorten mos er zijn! Hoog, laag, licht, donker. En zo zacht dat het is! Toen wij een aantal jaren geleden de tuin moesten ophogen, ging alle mos eruit (dat heb je met een tuin op het oosten, veel mos). Nu naar vele jaren, is spontaan de mos er weer gekomen. Wij zijn er blij mee. Met groen in de tuin, tussen de mooie planten. Echt niet dat wij altijd aan het schoffelen zijn, echte natuur in je eigen tuin, dat is past mooi.

  Wat een mooie kleedjes maak je toch!
  Kan ik iets op bestelling krijgen ;-) ???

  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen