A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
donderdag 16 mei 2013

Even beknopt


Nee, dit is nog niet bij ons. Hier moet ik nog aan beginnen.
Maar eerst even heel beknopt... We zijn gisteren goed aangekomen. Waterleiding blijkt aan de kant van de waterleverancier bevroren te zijn, we hebben dus geen water. Wordt aan gewerkt, maar nu, meer dan een etmaal later nog geen water. Twee jaar geleden hadden we dit ook. 
We waren erg moe na aankomst, waarschijnlijk mede door de moeilijke tijd in NL. Gelukkig heerlijk geslapen!
Vandaag scheen de zon volop, om vijf uur was ik even wakker vanmorgen en toen was hij al zeer nadrukkelijk aanwezig en scheen lekker naar binnen. De hele dag dus zon en dus wil ik alles tegelijk doen. Auto uitpakken, dozen uitpakken, gras aanharken (nog veel blad), dode stelen van overblijvende planten afknippen, auto wassen, zaaien, schilderen, vakantiehuisje klaar maken voor gasten, planten verpotten, mest halen voor op de groentetuin en ik vergeet vast van alles, jullie blogs lezen (ik heb enorme achterstand). Natuurlijk hoef ik dit niet allemaal alleen te doen.  Eerst maar zaaien denk ik dan, dan kan dat gaan groeien. Ik ben nog wel op tijd, ijsheiligen, dat hier vast heel anders heet, is toch ongeveer een maand later. Alles is hier later. Vorig jaar had ik Oost-Indische kers gezaaid en die bloeiden pas eind juli. Maar toen, volop en zo prachtig!
Kortom, ik heb er zin in. Gelukkig wordt het een aardige tijd mooi weer. Met mijn ribben gaat het nu ook eindelijk wat beter. Ik heb gekneusde ribben door het hoesten tijdens de griep, echt waar!


10 opmerkingen:

 1. Hoi Gon,
  Hangt er nu weer een verwarming in de put om de boel te ontdooien?
  Druk programma. Kost veel vrije tijd, net als werken.
  groet Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dear Gon!
  Welcome at home!
  Don' t make to much ...
  Enjoy your day!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoor het al. Druk druk druk :-). Klinkt goed. In ieder geval welkom terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, alles tegelijk, ik herken dat wel. En de dag is al zo lang dat je werkelijk dubbele diensten kunt draaien ;-) Alles op z'n tijd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai!
  Jullie zijn weer veilig gearriveerd in Zweden, goed om te lezen!
  Ik kan mij voorstellen dat je van alles en nog wat (tegelijk) wilt doen... Het loopt niet weg ;-) Probeer rustig aan te doen en geniet tussendoor. Een bakkie in de zon bijvoorbeeld.
  Ik wou dat wij dat konden (hier is geen zon en morgen weer aan het werk...)
  Geniet van de mooie dingen! En dat doen jullie ook!
  KusssSilvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja als je een poosje weg bent geweest moet het huis eerst weer tot leven komen. Meestal lukt dat snel met de bulten wasgoed. Maar ja geen water dan ook geen schone was. Dan eerst de tuin in. Als dat gedaan is doet de natuur de rest. Bij jullie wel zon?? Hier is het gelukkig wel droog (nog wel) maar de zon zit achter de wolken.
  Niet meteen te hard van stapel lopen hoor!!
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Lieve Gon en Peter, Eindelijk dan weer thuis zijn na toch een verdrietige tijd in Nederland. En dan ook nog een zware griep krijgen,allemaal niet leuk. Ik wens jullie veel sterkte nog in de komende tijd en ga genieten van de zomer en al het werk dat je stond te wachten.
  Een lieve groet, Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gonny en Peter
  We wensen jullie weer een fijne tijd in Zweden, we gaan jullie volgen op de blog!!
  groetjes, Bea en Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beautiful flowers, fantastic colours:) I am greeting

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O, dat is balen. Als je thuis komt, wil je toch altijd even je handen wassen en een plens water over je gezicht gooien. Je hebt al een druk programma staan lees ik al. Denk je wel een beetje om jullie zelf? De zomer duurt nog wel even hoor!

  Geniet van het lekkere weer!!

  Kram Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen