A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
vrijdag 17 mei 2013

Een heerlijke...


's Avonds laat aan het meer tegenover ons huis.
Het wordt niet meer donker, het schemert alleen nog maar.
Klik op de foto voor mooie vergroting.

douche heb ik genomen! We hebben weer water. Het kostte me wel wat telefoontjes en ja, de mevrouw van de klantenservice begreep wel dat we voor het pinksterweekend water wilden hebben. Je moet er wel achteraan zitten hier, anders gebeurt er weinig tot niets. En ja hoor, daar kwamen vanmorgen twee auto's van Strömsunds kommun, de leverancier van het water. Ze hadden met Clas gesproken en ja, die vond het prima dat wij van hem, via een 'noodleiding' water zouden krijgen. Daar kwamen ze dan met een dikke splinternieuwe polyethyleen (geloof ik) slang van 100 meter en gingen aan de slag. Anderhalf uur later hadden we water, gewoon zoals het normaal gaat, overal in huis water! Ze hebben hem aangesloten in het stookhok beneden. Op mijn vraag hoe dit dan financieel opgelost gaat worden, ik bedoel de kosten van het water, kreeg ik als antwoord dat zowel Clas als wij voorlopig gratis water hebben, er zitten nu geen meters tussen. Dit totdat de leiding in de weg in ontdooid.

Verder gaat het goed hier. We genieten ervan dat we de hele dag buiten kunnen zijn, want het is stralend zonnig en 22 graden in de schaduw. Dat blijft zeker tot dinsdag zo. We rommelen lekker in de tuin en zo en krijgen door dit alles onze energie weer terug. Onze hond Rushy is enorm vrolijk en struint heerlijk het terrein over, heeft het zo naar haar zin.

En dan de vogels, wat een gezang! Overal vogels, nestkastjes allemaal bezet. In het nieuwste kastje dat ik afgelopen najaar ophing (zodat het al gewoon zou zijn dat het er nu hangt) zit een echtpaar 'bonte vliegenvanger'. De wilde zwanen zijn er ook weer, elk jaar komen ze terug op het meer hier tegenover. Aan het eind van de zomer zie je ze zwemmen met z'n (ongeveer) vijven, meestal hebben ze n.l. drie jongen. We hebben zelfs weer meeuwen op het meer, zo ver landinwaarts! De vos die hier in ons bos woont zagen we ook alweer, ik vond hem mager. De kramsvogels hebben hun nesten in de dennen en houden de eksters, die in andere dennen zitten met jongen, kranig op afstand :-). Ik kan nog wel even doorgaan zo, maar ik ga stoppen en jullie dit toewensen:10 opmerkingen:

 1. Valkommen tillbaka!! Had gemist dat jullie al lekker terug waren. Ja, en dat heerlijke weer. Hier is het nog steeds beroerd. Lig al op de bank met een deken en een hele zere keel. Waardeloos. Leuk dat gevecht hoog in de bomen om de kroost te kunnen beschermen. Jullie ook hele mooie Pinksterdagen en ik ga je eerdere post lezen. Van de ik denk bevroren waterleiding.

  Kram, kram.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig nog water voor de Pinksteren. SI het laatste nestkastje niet Litet bo? De foto is weer eens erg mooi. Hier heerlijk regen, dat maakt alles wel mooi groen. Jullie ook fijne Pinksterdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. he wat heerlijk daar en wat een prachtfoto
  geniet
  '
  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet maar lekker van de zon. Hier is het weer nat en somber. Zo sneu voor alle evenementen met de pinksterdagen.
  Zo met jongste naar de zwemtraining en nog wat boodschappen doen. Geloof niet dat er een zeiltochtje in zit dit weekend als het weer zo blijft.
  Wat leuk al die beestjes om je heen.
  Hier zijn de zwaluwen er weer.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat je dubbel geniet van zo'n douche nadat je je hebt moeten behelpen met poedelen uit een emmertje :-).
  Ook mooie pinksterdagen Gon, met het weer zal het wel lukken bij jullie als ik dat zo zie, beter dan hier.
  Liefs,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dear Gon!
  I' m glad that you have water now ...
  What a wonderful photo!
  I love it!
  Enjoy this wonderful time of the year!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hej Gonny,

  Fijn te lezen dat jullie weer fijn thuis zijn en, mede door het goede weer, kunnen genieten en op krachten komen. Kan me voorstellen dat het heerlijk is om weer vrij over water te kunnen beschikken, wat zijn we ook eigenlijk verwend, hé?
  Over een goede maand hoop ik jullie weer te ontmoeten maar deze maand heb ik het wel nog heel druk. Hoe heerlijk om dan bij mijn lief vakantie te kunnen houden!

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Gon
  Fijn dat je weer water hebt, want dat is toch een van de eerste levens behoeften. Het is hier niet zo warm als bij jullie, maar de natuur is al aardig ontwaakt.
  Fijne pinksterdagen.
  groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig weer water. Duurde wel langer als gedacht. Maar dat je hardnekkig bleef bellen. Wat een mooie foto en dan al die vogels heerlijk. Lekker rommelen rondom huis, lekker buiten, daar krijgen jullie zeker weer energie van en vitamientjes D.
  Wij gokten verkeerd, we hadden eerst regen en dat was voor de hele dag voorspeld en besloten dus toch maar eerder naar huis te gaan. Thuis kwam de zon er alweer door. Dus zijn we 2e pinksterdag lekker thuis.

  Oh ja, fijn voor je Els dat je je vriend in Zweden weer treft.

  groetjes Marlies en Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk om te lezen dat jullie weer in de plooi zijn gevallen. En dat het met jullie drietjes weer uitstekend gaat. Met Rushy op kop. Haha die heeft er natuurlijk weer zin in om een zomer lang avonturen te beleven. Geniet nu maar volop...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen