Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

vrijdag 17 mei 2013

Een heerlijke...


's Avonds laat aan het meer tegenover ons huis.
Het wordt niet meer donker, het schemert alleen nog maar.
Klik op de foto voor mooie vergroting.

douche heb ik genomen! We hebben weer water. Het kostte me wel wat telefoontjes en ja, de mevrouw van de klantenservice begreep wel dat we voor het pinksterweekend water wilden hebben. Je moet er wel achteraan zitten hier, anders gebeurt er weinig tot niets. En ja hoor, daar kwamen vanmorgen twee auto's van Strömsunds kommun, de leverancier van het water. Ze hadden met Clas gesproken en ja, die vond het prima dat wij van hem, via een 'noodleiding' water zouden krijgen. Daar kwamen ze dan met een dikke splinternieuwe polyethyleen (geloof ik) slang van 100 meter en gingen aan de slag. Anderhalf uur later hadden we water, gewoon zoals het normaal gaat, overal in huis water! Ze hebben hem aangesloten in het stookhok beneden. Op mijn vraag hoe dit dan financieel opgelost gaat worden, ik bedoel de kosten van het water, kreeg ik als antwoord dat zowel Clas als wij voorlopig gratis water hebben, er zitten nu geen meters tussen. Dit totdat de leiding in de weg in ontdooid.

Verder gaat het goed hier. We genieten ervan dat we de hele dag buiten kunnen zijn, want het is stralend zonnig en 22 graden in de schaduw. Dat blijft zeker tot dinsdag zo. We rommelen lekker in de tuin en zo en krijgen door dit alles onze energie weer terug. Onze hond Rushy is enorm vrolijk en struint heerlijk het terrein over, heeft het zo naar haar zin.

En dan de vogels, wat een gezang! Overal vogels, nestkastjes allemaal bezet. In het nieuwste kastje dat ik afgelopen najaar ophing (zodat het al gewoon zou zijn dat het er nu hangt) zit een echtpaar 'bonte vliegenvanger'. De wilde zwanen zijn er ook weer, elk jaar komen ze terug op het meer hier tegenover. Aan het eind van de zomer zie je ze zwemmen met z'n (ongeveer) vijven, meestal hebben ze n.l. drie jongen. We hebben zelfs weer meeuwen op het meer, zo ver landinwaarts! De vos die hier in ons bos woont zagen we ook alweer, ik vond hem mager. De kramsvogels hebben hun nesten in de dennen en houden de eksters, die in andere dennen zitten met jongen, kranig op afstand :-). Ik kan nog wel even doorgaan zo, maar ik ga stoppen en jullie dit toewensen: