A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 4 juli 2012

Almanackan (de kalender)

Vrienden zijn een belastingvrij voorrecht

Als ik hier zit, kijk ik altijd tegen de leuke kalender aan die we afgelopen winter kregen van Ulla van het kleine winkeltje in Svanabyn. Nu, in de maand juli, zie ik bovenstaande afbeelding met gezegde.

Deze met merels is weer van een andere maand.
En zo zijn er dus twaalf.

De afbeeldingen zijn kunstwerken van Timo Horne. Hij schildert vooral graag vogels. Maakte er bijvoorbeeld erg veel van merels. Je kunt er veel zien op zijn website Timo's Ateljé. Ook is hij natuurfotograaf.
Mooie plaatjes om te bewaren, om eens in een lijstje te doen. Zo jammer van dat verdraaide boorgat in elke plaat! :-)

9 opmerkingen:

 1. Leuke kalender met mooie afbeeldingen. De Trompe l'oeil op de website vind ik ook mooi.
  Als je er één wilt inlijsten kun je een passe partout gebruiken, dan kun je het gat er buiten laten vallen.
  Fijne dag, kram

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Trompe l oeil is inderdaad leuk. Vooral die met dat gebroken glas. Leuke spreuk trouwens. Zou hij er ervaring mee hebben :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was afgelopen Oktober in zijn atelier op Öland, zo leuk. Mooie dingen...Ik was bijna in de verleiding maar de aquarellen van Lars Jonsson (hij woont op Gotland en heeft daar een eigen museum) raken me toch meer... Vooral zijn beelden van strandlopertjes. Deze afbeeldingen zijn wel erg vrolijk. Je wordt er blij van...Dat is het!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé Gon: we zitten in Dalarna op het moment. We zijn vandaag helemaal in het noorden van Dalarna geweest en toen vroeg ik me ineens af hoeveel 100 km. we nog van julllie verwijderd waren. Ik heb het ooit eens vanaf Linköping opgezocht, maar nu was ik in Dalarna en nu wist ik het vanaf hier weer niet. Ik meen ooit gelezen te hebben dat je een uur moest rijden naar Östersund. Wij waren vandaag twee uur rijden ten zuiden van Östersund. We komen echt nog een keer hoor, maar dan moeten we het beter voorbereiden. Lijkt me zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @baasbraal
  Hej Janneke,
  We wonen 150 km boven Östersund. Jullie waren dus vier uur rijden bij ons vandaan. Ik heb net even op je blog gelezen. N.a.v. de getallen wil ik nog even vertellen dat Jämtland ongeveer net zo groot is als NL, en iets minder dan 300.000 inwoners heeft. Net zo dus bevolkt dus. Als je de mensen hier verteld dat er in NL op zo'n zelfde stuk 16 à 17 miljoen mensen wonen, kunnen ze zich daar moeilijk een voorstelling van maken. Volgende keer dus ietsje langer op vakantie, er is een huisje hier met alles erop en eraan! Hier bloeien de lupinen ook nog, ze zijn nu op z'n mooist!Dit is inderdaad een vakantieland. Vandaag zijn we naar de fjällen geweest. Fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Gonny,
  Wil even zeggen dat ik je header zo prachtig vind. Komt vast nog wel een logje over die trip van 6 juli naar de bergen denk ik zo. Ik kijk ernaar uit. Ik hoop dat je nog lang doorgaat met schrijven.
  Groetjes,
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even nagekeken en Marsliden ligt zo'n 150 km bij jullie vandaan? De foto is inderdaad prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Marijke O
  Hej Marijke,
  Toevallig dat je in zijn atelier op Öland bent geweest en leuk! Ik vind de 'strandpipare' op de bovenste plaat hier ook zo mooi. En die van de 'Lange Jan' op Öland. Wat je zegt; je wordt vrolijk van het werk van Timo Horne. Maar natuurlijk heb ik daarnet ook even bij Lars Jonsson gekeken, zeer fraai!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad een super mooie, vrolijke en grappige kalender.

  BeantwoordenVerwijderen