Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 12 juli 2012

En ik wilde alleen maar vragen of ze op de koffie wilden komen...

Gisteren was het 's avonds nog heerlijk weer en ik kreeg zin om nog even met de hond naar het meer bij het dorp te lopen en daar langs de oever. Ik nam dus Rushy én het fototoestel mee.

Mijn lange schaduw, want het is al tegen tienen.

Het was heerlijk aan het meer met een briesje, zodat het water zo heerlijk tegen de kant aan kabbelt. We liepen een lekker eind tegen dit briesje in. Daarna omhoog en weer terug.

Zo mooi, die wilde margrieten langs de oever!

klik klikDit pad houden ze de hele zomer bij.
's Winters maken ze er een pad voor sneeuwscooters van.

Ik kom dan later langs het huis van Margit en Erik. Het was nog voor midsommar dat ik ze voor het laatst zag, ze zouden toen naar Sundsvall gaan.
Toen ze weer terug waren, troffen we elkaar steeds maar niet tijdens het wandelen 's morgens. Er brandde nog licht boven het aanrecht in de keuken, maar het was niet al te vroeg meer. Toen zag ik een schim voor het raam en besloot dat ik toch wel even aan kon bellen. Ik wilde ze op de koffie vragen. Voor ik het wist zat ik aan de keukentafel (met hond). Of ik iets wilde drinken. Nou nee, ik kwam zo laat binnenvallen, dat wilde ik niet en kwam gelijk maar met mijn vraag of ze langs wilden komen. Ja, dat wilden ze graag. Ze waren al bang dat we naar Nederland waren. Ze wilden gelijk morgen (dus vandaag) wel komen. O.K. prima, leuk! Margit liep even weg en kwam terug met een vloerkleedje in haar hand. Ze had het net af en gaf het aan mij, een cadeautje!  'Dit heeft Margit zelf geweven, het is voor jou, dan kun je nog eens aan me denken!' zei ze en gaf me een knuffel. Ik stond helemaal perplex en was er superblij mee. Een echte Zweedse 'trasmatta'! Helemaal blij ermee naar huis. Ook een mooi plekje gevonden. 'Dan kan Margit het morgen zien liggen!' dacht ik.

Klik maar eens op de foto, dan kun je zien hoe mooi en netjes Margit kan weven!

En daar kwamen ze aan vanmorgen, lopend. Een klein bloemetje uit de tuin erbij. Het was erg gezellig. Ze vonden het leuk dat ze het hele huis, het gastenhuisje en de tuin en zo mochten zien.

Het 'bloemetje' uit de tuin; pioenroos, akelei en sedum.

Maandag gaan ze naar de Lofoten - Noorwegen. Ze gaan naar een kleinzoon, die iets met visverkoop doet en zelf een vissersboot heeft. Ze gaan met de ouders van de kleinzoon. Ze blijven twee weken weg. Ik ben erg benieuwd naar hun foto's... De Lofoten, geweldig!