Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

zondag 3 juni 2012

Stille getuigen

Hoe lang zal deze fiets, of zullen de restanten ervan, hier al liggen?
Ik vind hem erg fotogeniek.
Met dit formaat komt dat niet zo uit, dus klikklik!

Degenen die wel vaker in Zweden komen of blogs lezen van mensen in Zweden, weten het wel. De Zweden zijn niet zo goed in het opruimen van oude dingen. Dingen als bijvoorbeeld oude huizen, schuren, auto's, landbouwwerktuigen, sneeuwscooters, en ga zo maar door.
Toen wij begin mei nabij Gävle in een hotel sliepen, liet ik Rushy uit. Jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had. Het waren juweeltjes om te fotograferen. Een vrachtwagen en een personenbus. Zeker al 50 jaar geleden dat ze daar waren geparkeerd. Er zat geen glas meer in, geen lak meer op. Ze waren opgenomen in de natuur. Een roestig stalen ding, maar eigenlijk ook mooi! Als we er weer eens overnachten gaat het toestel mee, ze zullen er nog wel een jaartje of wat staan.
Als je de bossen in gaat, is het niet ondenkbaar dat je stille getuigen tegenkomt. Wat je hier al heel gemakkelijk vindt zijn bijv. zinken emmers. Gedeukt, dat wel, dunne kwaliteit, bodem er vaak uit. Ik heb er al een paar meegenomen, ha, ha, ik zie er weer eens iets in. Leuk als de Oost-Indische kers eerdaags bloeit. Vast een leuk stel samen. Maar goed, als ik met de hond wandel, kom ik wel eens wat tegen. Afgelopen week dus deze fiets en bijvoorbeeld dit:


Deze oude schuur...

ziet er van binnen zo uit, de sparretjes groeien er al in.

Dit is er ook in.

Dit is een paar honderd meter verderop.
Deze schuur ligt al tientallen jaren plat.
Er groeien al bosbessen op en mos.

Je moet wel goed uitkijken voor roestige spijkers.
Bij deze platte schuur lag ook de fiets.

Wie weet wordt dit nog vervolgd...