Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 14 juni 2012

Altijd anders

Gisteren zagen we rond half twaalf 's avonds een mooi verschijnsel. De berg schuin achter ons huis was helemaal rood gekleurd. Hoe kan dat nu? Aan de voorkant zagen we wel de zon nog net op het meer schijnen. Snel het fototoestel gepakt...


Ja, dan ook naar het meer natuurlijk, want hoe kan dat beetje zon nu zo'n gloed veroorzaken? Aan het meer gekomen zag het er zo uit...Het was drie dagen prachtig weer geweest, waarin we heerlijk hele dagen buiten waren, buiten aten, buiten klusten, buiten genoten. We wisten dat het een dagje zou gaan regenen en in de loop van de avond zagen we de regen ook aankomen vanuit het zuiden. De zon op het meer staat om die tijd in het noorden, de voorste bewolking is dan ook nog net voor de zon.
Een half uurtje later begon het te regenen en zag het er zo uit...Over de berg aan de achterkant was toen een hele regenboog te zien. Dus echt 180 graden. Ik dacht dat die moeilijk in z'n geheel vast te leggen zou zijn, genoot er van en ben er niet meer voor naar buiten gegaan.

Het meer hier tegenover. Ik geniet er dagelijks van. Het is geen dag hetzelfde. Soms denk ik wel eens er iedere avond op hetzelfde tijdstip een foto te maken, bijvoorbeeld een maand lang. Je zult versteld staan, zoveel mooie gezichten het meer heeft. Sommigen denken misschien 'Heb je haar weer met haar meer!', maar ik weet dat ik er ook veel mensen een plezier mee doe. Daarom plaats ik de foto's van gisteren ook op m'n fotoblog, daar kan ik ze n.l. groter op plaatsen. Ik plaats er ook meer.