A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
donderdag 14 juni 2012

Altijd anders

Gisteren zagen we rond half twaalf 's avonds een mooi verschijnsel. De berg schuin achter ons huis was helemaal rood gekleurd. Hoe kan dat nu? Aan de voorkant zagen we wel de zon nog net op het meer schijnen. Snel het fototoestel gepakt...


Ja, dan ook naar het meer natuurlijk, want hoe kan dat beetje zon nu zo'n gloed veroorzaken? Aan het meer gekomen zag het er zo uit...Het was drie dagen prachtig weer geweest, waarin we heerlijk hele dagen buiten waren, buiten aten, buiten klusten, buiten genoten. We wisten dat het een dagje zou gaan regenen en in de loop van de avond zagen we de regen ook aankomen vanuit het zuiden. De zon op het meer staat om die tijd in het noorden, de voorste bewolking is dan ook nog net voor de zon.
Een half uurtje later begon het te regenen en zag het er zo uit...Over de berg aan de achterkant was toen een hele regenboog te zien. Dus echt 180 graden. Ik dacht dat die moeilijk in z'n geheel vast te leggen zou zijn, genoot er van en ben er niet meer voor naar buiten gegaan.

Het meer hier tegenover. Ik geniet er dagelijks van. Het is geen dag hetzelfde. Soms denk ik wel eens er iedere avond op hetzelfde tijdstip een foto te maken, bijvoorbeeld een maand lang. Je zult versteld staan, zoveel mooie gezichten het meer heeft. Sommigen denken misschien 'Heb je haar weer met haar meer!', maar ik weet dat ik er ook veel mensen een plezier mee doe. Daarom plaats ik de foto's van gisteren ook op m'n fotoblog, daar kan ik ze n.l. groter op plaatsen. Ik plaats er ook meer.

9 opmerkingen:

 1. Heb je Gonny met haar meer weer :-). Maak me maar weer jaloers.

  Het verschijnsel op de eerste foto hebben we ook meegemaakt bij de Flatruet. Mooie foto trouwens. De andere kant ziet er dan ook geweldig uit. Ik vond het toen heel apart en natuurlijk geweldig mooi. Het is toch mooi dat je een wisselend schilderij voor de deur hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch nog even gezocht naar hetzelfde soort effect wat wij ook gezien hebben. Ik heb de foto's onderaan de blogpost van Flatruet gezet.

   Helaas kan ik geen afbeeldingen in een reactie opnemen. Vandaar maar deze link naar de foto.

   Het is niet zo duidelijk als die foto van jou, maar het effect lijkt er wel op.

   Verwijderen
 2. Hej Gonny, prachtige foto's van je meer en dat is een leuk idee om elke dag een foto te maken ook in de andere seizoenen.
  Op die eerste foto is het inderdaad een heel bijzonder verschijnsel. Fijn dat je ons zo mee laat genieten en ik ben ook net als Hans wel een beetje jaloers ;)
  Kram,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hej gonny

  ik begrijp heel goed wat je bedoelt hoor en ja in zucht
  maar weer eens diep je foto,s zijn prachtig zo is Zweden
  fijn he digitale foto,s maken moet er niet meer aan denken rolltjes!
  fijn weekend
  Hans en hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gonny, Het zelfde plaatje maar altijd weer verrasend.

  Kan het zijn dat de reflectie van de zon in het meer het bos erachter in een extra intens rood licht zet? (het blauw is uit het laag invallende zonnelicht eruit gefilterd)
  Door reflectie schijnen er als het ware 2 zonnen op het bos.
  Ik laat me graag verbeteren.

  Hoe dan ook: Doe mij maar meer meer.

  groet Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gonny en Peter
  Wat heb je weer een mooie plaatjes op je blog!!
  En wat is de natuur toch prachtig.

  groetjes, Bea en Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn de luchten toch prachtig in Scandinavië!!
  Ik geniet daar ook elke keer weer van!
  Prachtige foto's heb je er van gemaakt!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier zag het er dinsdagavond laat ook zo uit. Prachtig! Ik zat in de auto en had moeite mijn aandacht bij de weg te houden. Wat een bofferds zijn we, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een super prachtige foto is die eerste! Ik vind hem héél origineel. Het is een echte "once in a lifetime" foto. Prima gedaan!
  Nee, het meer verveelt me niet. Het geeft een bepaald rustgevoel, zelfs al is het zover weg.
  Trouwens een heel leuk idee om elke dag vanop dezelfde plaats het meer te fotograferen. Dat moet onwaarschijnlijk voor leuke plaatjes zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen