A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 30 mei 2012

Oude Zweedse quilts


Voor de liefhebbers van quilten en quilts het volgende.
Onlangs las ik op de blog van Willy over een boek dat ze had gekocht tijdens een vakantie in Zweden. Het gaat over het boek 'Old Swedish quilts'. Ik plaats hier verder geen foto's, want die kun je bij Willy zien. Ik ben zelf helemaal niet zo geïnteresseerd in quilten, niet om het zelf te doen bedoel ik, maar ik wilde het boek wel erg graag hebben. Dit omdat er dus oude Zweedse quilts in staan met een verhaal. Vaak gemaakt uit armoede van bijvoorbeeld oude kleding, puur voor de warmte. Deze verhalen spraken me aan en daarom vroeg ik aan Willy waar ze het gekocht had.
Tijdens de reis van Nederland naar hier, heb ik het boek gekocht. Liever gezegd, ik kocht er twee. Het tweede met de gedachte dat er misschien wel een volgster is die het boek ook graag zou willen hebben, maar er niet aan kan komen in NL.
Dus... heb je belangstelling, mail me dan. Mijn adres vind je in de rechtkolom onder  'Mail me maar'. Ik zal je dan de prijs laten weten en de verzendkosten.
Wees er dus snel bij! Mocht het echt storm lopen, dan kan ik er in september meer aanschaffen, dan kom ik weer langs het verkoopadres hier in Zweden.
p.s.
Het boek heeft een harde kaft, natuurlijk heel veel kleurenfoto's, soms ook van de makers/maaksters van de quilts, telt 190 bladzijden en is beslist goedkoop te noemen!

4 opmerkingen:

 1. J ik heb dat boek al jaren het is ook in het Nederlands uitgegeven voor de liefhebbers
  Is het bij jou ook zo koud!
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om iets te kopen en dan door te verkopen. De geschiedenis achter gebruiksvoorwerpen is vaak al leuk en bijzonder om te lezen. Staan we vaak helemaal niet bij stil. Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Johanna / Joke
  Natuurlijk heb ik eerst ook gekeken of er een Nederlandse uitgave is voor ik de Engelse kocht in Zweden. Ik heb het nergens kunnen vinden op het net.
  Misschien ooit per toeval eens op Marktplaats in de toekomst...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Gonny/Joke, het boek is alleen in het Zweeds en Engels uitgegeven.

   Verwijderen