A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
donderdag 24 mei 2012

Genieten

Het is prachtig weer geworden. Al twee dagen lopen we in korte broek met hemdje. Dat kan nu nog zonder je in te hoeven smeren met goedjes tegen vervelende insecten. Maar als het zulk mooi weer blijft, zullen die ellendelingen wel snel tevoorschijn komen. De zon heeft hier zo veel kracht, dat we al behoorlijk verkleurd zijn. Vooral Peter.
Peter is vorige week gevallen en heeft een aantal dagen zijn beenprothese niet kunnen dragen vanwege een zwelling. Gelukkig gaat het nu wat beter en kan hij hem weer dragen, maar niet volledig belasten, hij loopt nu dus met krukken erbij. Zelf ben ik druk geweest met behangen en zo. Echt leuk om iets zo te zien opknappen! Maar de laatste twee dagen zijn we dus de hele dag buiten. Heerlijk.

Waar ik ben is Rushy, dus staat zij er ook weer eens op :-)

Ik geniet van het hier zijn, samen.
Ik geniet van het mooie weer.
Ik geniet van de dennengeur, die vrij komt door de warmte van de zon.
Ik geniet van zo enorm veel vogels die, nu het niet meer donker wordt, de hele nacht zingen!
Ik geniet van een eland die op de berg loopt waar we tegenaan kijken, terwijl we buiten thee drinken.
Ik geniet van alles wat nu in bloei komt.
Ik geniet van de wilde zwaan die iedere avond overvliegt, veel geluid makend. Drie wilde zwanen grondelen wat af op het meer hier. Zouden het dezelfde drie zijn als vorig jaar?
Ik geniet van de koekoek die sinds gisteren weer terug is.
Kortom, ik geniet van alles om ons heen.

Vandaag heb ik een rekje opgehangen bij de altan die ik vorig jaar opgevrolijkt heb. De tuin is groot en vrij open, het is moeilijk om, zoals in Nederland gemakkelijker gaat, 'hoekjes' te maken. In NL zijn de tuinen doorgaans kleiner en aanplant groeit veel sneller. Dus opvrolijken op andere manieren, zoals bijvoorbeeld met dit rekje. Een paar geraniums er aan en het staat gelijk weer veel leuker zo'n hoek.
Ik was er net mee klaar toen Chris en Georgette onverwacht op bezoek kwamen. Heerlijk buiten gezeten, was gezellig.

De komende dagen blijft het nog mooi weer en hebben we bezoek. Dat is mooi dus. Vanaf dinsdag blijft het wel goed weer, maar de temperatuur gaat wel omlaag. Maakt ons niet uit, als de zon schijnt is het hier zo snel lekker!

6 opmerkingen:

 1. Gelukkig om te lezen dat het terug beter gaat met Peter.

  Geweldig ook natuurlijk dat je begonnen bent met het behangen. Dat stond al lang in het verschiet. 'k heb zo het idee dat Rushy aanvoelt dat er weer een lange zomer vol spannende avonturen op stapel staat en overal weer bij moet zijn om het in goede banen te leiden....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor het mee mogen genieten.
  groeten Arnoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed. We vertrekken zondag noordwaarts . Waarheen is nog de vraag maar het woord Varangerfjord blijft vaak genoemd worden.....We zien wel, de muggennetjes en olie zijn in ieder geval ingepakt :-) groet Marijke O

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Marijke
  Ah, dan gaan jullie ook weer genieten! Een heel fijne vakantie gewenst. Ik ben benieuwd of het de Varangerfjord wordt.
  Groeten van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gon, ik krijg je berichten niet meer in mijn inbox. Balen om te lezen dat Peter een rot week gehad heeft. Dan ben je opeens wel kwetsbaar. Dan wil je het liefst lekker dingen rond het huis klussen en knutselen, maar dan zit je toe te kijken. Gelukkig was het lekker weer. Na je gekleurde bloembakken vind ik je rekje ook heel leuk. Wij lopen ieder jaar tegen hetzelfde probleem aan. Een lap grond met gras en vlierbomen. Maar waar zet ik mijn leuke kruidenplanten en mijn worteltjes en mijn astilbes en..... En kan ik er dan nog langs met mijn grasmaaier? Dat zijn de rare dingen waar je tegenaan loopt, maar ook wel grappig om te zien. Goed, ik ga even bij je bijlezen. En kijken waarom ik je niet meer binnenkrijg. Groeten en geniet van het lekkere zomerse weer! Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk, he, dat prachtige zomerweer!

  Volop genieten is dat, vooral met van alles in en rond de tuin. Daar zijn wij nu ook mee bezig. Wanneer het mooie weer eenmaal is aangebroken, kom ik aan binnenshuis klussen eigenlijk niet meer toe.

  Leuke vrolijke potten aan je witte rek!
  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen