A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 2 december 2009

Verhuiswagen

De verhuiswagen kwam vanmorgen. Drie man sterk waren ze. Ze arriveerden hier om 08.00 uur en namen eerst een lekker bakkie. Ze begonnen tegen half negen en vertrokken om 13.00 uur. Alles is in 3 grote houten kratten / kisten (van ieder 10 m3) gegaan. Houten kratten zoals hierboven op de foto. Ze staan nu opgeslagen tot 2e helft januari in een verwarmde geconditioneerde ruimte. Ik heb tot nu toe alleen maar lof over het verhuisbedrijf. Alles werd erg zorgvuldig ingeruimd. Dit is ook wel te zien aan de tijd die ze gebruikten. We hoefden zelf niets te doen, ik heb alleen maar een paar potten koffie gezet en grote koeken en later frisdrank uitgedeeld. Toen moest er nog even een globale lijst ingevuld worden voor de douanepapieren. Ze hebben ook nog een kast meegenomen die bestemd is voor Oosterwolde. Die slaan ze ook even apart voor ons op. Heel handig! Heerlijk dat alles voor Zweden nu weg is hier. En wat heeft een mens dan veel troep he?! We redden ons namelijk nog steeds, ook zonder al die spullen die nu weg zijn. Het was trouwens best wel een beetje emotioneel hoor dat die verhuiswagen wegreed. Internationale verhuizingen staat erop. Joke, die van de geitjes die altijd onze planten en post verzorgd als we weg zijn, kwam ook even langs toen we in de garage bij alle dozen stonden. Met tranen in haar ogen. Later kwam Ed onze buurman, hij had de verhuiswagen weg zien rijden en was ook emotioneel. "Kom nog maar een paar keer gezellig bij me langs, gezellig bij de houtkachel voor jullie weggaan." We gaan nog een keer wat leuks doen met deze buren en ook Mark en Mathilde erbij. Die wonen weer naast Joke en Teun. Dus eerst krijg je hiernaast Ed, dan Teun en Joke en dan Mark en Mathilde. Vanmiddag hebben we alvast veel keukenspul (kruiden, voorraad e.d.) naar het huisje in Westerland gebracht en de verwarming op 15 graden gezet, dan kan het al een beetje opwarmen allemaal. Morgen een dagje uit naar Twente en dan vrijdag de kantoorspullen naar Westerland. Zal nog een klus worden.

2 opmerkingen:

 1. Oh Gon, ik kan me het zooo goed voorstellen hoor. Tis zo dubbel allemaal... En dan zo definitief als je de auto ziet weg rijden he... dan wordt je extra met je neus op de feiten gedrukt.
  het is hier koud nu, was -17,4 vannacht en nu nog -16 of zo. Maar zo mooi. Ik heb fot¨'s gemaakt die zal ik proberen te plaatsen nu op de blogg.
  Liefs S10

  ps heb je eventueel nog plaats om wat mee naar boven te nemen, of kun je niets meer bij de verhuiswagen erbij leggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gon,

  Ja joh het komt allemaal steeds dichter bij he, wat op zich heel leuk is maar er zitten ook minder leuke kanten aan om afscheid te nemen van mensen, wel jammer is het zeker voor het buurtje waar je nu woont want dat was toch wel erg gezellig.
  Maar gelukkig maken jullie snel vrienden dus ik ben er helemaal niet bang voor dat dat in Zweden niet gaat lukken, jullie zijn daar al goed op weg met kennis maken met mensen.
  Nou sterkte met de rest van jullie spullen verhuizen, en dan nog ff, en dan lekker genieten in Zweden.

  Liefs Suzan x

  BeantwoordenVerwijderen