Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!





dinsdag 16 februari 2016

Lekker buiten met Leonidas en denken aan morgen, de verjaardag van Mam





Hier was het wachten op, lekker buiten zitten in de zon in de sneeuw! Natuurlijk met koffie en iets lekkers. Dit zijn de laatste vier Leonidas pralines, wat een heerlijke combinatie. Zon, sneeuw, heerlijke koffie en heerlijke bonbons. We hebben er extra van genoten omdat het de laatste waren. Lekker zo lang mogelijk in je mond houden :-).




Maar waar zouden we gaan zitten? Op het bankje kon het niet. Vorige week hadden we een paar dagen dooi waarbij de hele gigantische lading sneeuw van het dak van het gastenhuisje kwam. Dat is allemaal weggewerkt en Clas heeft het met zijn tractor allemaal weggereden. Voor de dubbele deuren ging het weg scheppen goed, maar het bankje staat op tegels en daar zat de onderste dikke laag muurvast. Het bankje stond net onder het overstekende dak, maar ja, voor het bankje...  En om nu op het bankje te gaan zitten met je knieën tot okselhoogte. Nee, dan maar een paar tuinstoelen gepakt. Het kon voor de voordeur van het huisje of voor de dubbele deuren. Deze plek is het dus niet geworden, maar voor de dubbele deuren. Het maakte niet uit, als het maar in de zon was.




Moeilijk kiezen, wie mag welke? Van Peter mocht ik het hartje in het rode zilverpapier en de witte, want daar geeft hij niet zo om. Ik vond het prima, zou ze evengoed gekozen hebben.




't Zal nog wel een poos duren eer er echte plantjes opgehangen kunnen worden, maar deze staan nu ook vrolijk op de buitenmuur. Ze hebben het ook prima naar hun zin in het zonnetje :-)




Het is altijd bijzonder hoe ongelooflijk blauw de lucht is bij zulk zonnig winterweer. 
Zo blauw, zo intens helder en zo schoon. Hier kijk ik omhoog, links PINUS (klik) en onderaan de nieuwe sneeuw op het dak van het gastenhuis.




Dit mooie hart is weer voor mijn moeder die 17 februari jarig is, of eigenlijk moet ik zeggen zou zijn. Ik denk er natuurlijk al een paar dagen aan, 86 zou ze zijn geworden. Wat zou ze ook van de bonbons genoten hebben, maar het grootste plezier deed je haar met een moorkop bij de koffie. 

Lieve Mam, ik mis je nog altijd, dat gaat nooit over. 
We nemen er een op jouw verjaardag. 
Dag lieve, lieve schat!

Gon