A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
woensdag 27 januari 2016

Over de berg
Hij is er alweer even, sinds afgelopen weekend komt de zon weer over de berg en inmiddels schijnt hij alweer zo'n 2½ uur op het erf. Dan wordt de berg weer hoger daar waar de zon dan staat, maar dit is een kwestie van misschien nog een week. 
De zon schijnt nu dus ook weer in de keuken en dat vinden we in januari altijd een heuglijk moment, de eerste keer van het jaar dat hij weer in huis schijnt.
Ik nam de foto bewust met de berk voor de zon omdat er anders teveel tegenlicht zou zijn. Ik sta hier met mijn rug naar het gastenhuisje en rechts voor me staat ons huis.

Momenteel is het weer erg mild te noemen, gelukkig blijft het wel onder nul. Het is nu werkelijk heerlijk weer om erop uit te gaan. De paden liggen er prima bij! De dagen lengen erg snel dus het wordt tijd om het luie zweet er weet eens uit te gaan lopen. 
Ik weet wel iemand die graag mee zal willen en dat is onze Sim. 
Rushy wordt 1 juni 17 jaar en laat duidelijk merken dat ze geen lange wandelingen meer wil. Heerlijk even rondrennen hier op het erf en bos, maar dan weer lekker lui zijn.
Dat mag lieve lieve Rushy!

Gon11 opmerkingen:

 1. Fijn he dat de dagen langer worden en de zon zich laat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Gonny,

  Fijn dat het zover is dat de zon weer in huis komt. Met licht vriesweer en zon zal het heerlijk zijn.

  Kram, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dear Gon!
  Yes, in January the light is special and the days are getting brighter.
  It's such a difference between December and January!
  I'm glad that the sun is now in your kitchen again and you can look forward to spring.
  Hope Rusty is well, such a cute dog.
  Here the snow is away and every day the sun shines in the new house.
  My old house was also very light, but now we have so much windows, no shadow caused by large trees ...I must nearly close my eyes to read a newspaper.
  It's such a gift ...only my forest,garden and my cats and animals ....I miss them so.
  And what's also new ...I live now in a very small town only 1500 inhabitants and it' s when I am alone so silent. I can really hear my blood in the ear. This is new for me but really great when we get older.
  So enough of me ....dear Gon ...have a very happy week in Sweden!
  With love,
  Geli

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha lekker hoor zulk weer!
  Wandel ze samen :-)

  Liefs,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, heerlijk de zon weer in je huis! Gezellig en goed voor het humeur van ieder mens. Je krijgt er weer zin in. Lekker naar buiten en weer het gevoel van iets langere dag. Nee, lente is nog te vroeg, de winter is vast nog niet voor bij, maar het voelt toch anders aan als je de zonnnestralen weer in huis hebt.
  Hier is dat al een week niet zo, maar grauw en "warm" en regenachtig, van de door het weerbericht beloofde sneeuw is niets terecht gekomen. De hele week dooi, en bijna alle sneeuw in een week tijd verdwenen. Van de ruim -20 in een week naar de +5 graden. Wat een overgang. En dan nu storm, het lijkt wel herfst. Ik zie uit naar volgnde week dan komt de kou weer terug, zeggen ze...we zullen zien.
  Groetjes, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat woon je toch heerlijk! En Rusty 17 jaar, dat is toch wel heel bijzonder. Ik ken geen enkele hond die zo oud is geworden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is het MOOI bij jullie... Net een kerstkaartje!
  Fijn dat de zon weer over de berg is, dat maakt de dagen toch heel anders.
  Geniet van je wandelingen met Sim en ah .. die Rushy weet zelf wel wat er goed voor haar is!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is vast heerlijk om er op uit te gaan in die prachtige witte wereld, en de zon weer in huis te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat heerlijk dat de zon er weer is!! Dat is genieten! De sneeuw is hier nu weg...maar het ziet er naar uit dat het volgende week weer gaat vriezen.

  groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie foto die ik kan bewonderen op mijn vrije dag! Ik kan het perfect inbeelden hoe het is om de eerste zonnestralen in de keuken te mogen ontvangen! En natuurlijk betekent dit ook dat er een nieuwe bankmomentje gaat komen om van de eerste lente warmte te genieten met een kopje koffie en lekkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zag u blog via andere blogster, zo gaat dat, ik volg blogjes die te maken hebben met haken,koken,fotografie en leuke momenten uit ons leven, ik kijk naar om terug te komen, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen