A Dutch woman living in Sweden.

Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!
dinsdag 5 januari 2016

Nou hier ook!


Zag het nieuws over de ijzel in het noord-oosten van Nederland. Dat was goed raak. 
Zag ramen die matglas geworden waren, mensen schaatsen op straat, zelfs een marathon in de stad Groningen. Bijzonder is het wel. Best leuk voor de kinderen een dagje vrij en lekker schaatsen op straat.
Hier hadden we in Zweden ook zo'n ijzel half december, een heel groot gebied, wel enkele malen het formaat van Nederland. Onze buren hebben toen zelfs nog twee dagen vast gezeten onderweg. Maar daar is allemaal allang weer sneeuw overheen gekomen en de wegen zijn goed te berijden.
Maar na de jaarwisseling is het hier koud geworden, echt het weer zoals januari hier hoort te zijn.

Dit zijn de vooruitzichten (even op de foto klikken hoor, hij is nogal klein):
De grote getallen zijn de temperaturen rond 12.00 uur 's middags en de kleine getallen eronder de nachttemperaturen. De ervaring leert dat het hier nog wel iets kouder wordt, komt door de ligging van het huis, dus we zullen de -30 zeker halen. Vanaf het weekend wordt het weer milder.

Maar geen zorgen hoor, de hondjes krijgen bij temperaturen kouder dan vanaf ongeveer -10 à -15 een jasje aan en wij doen ook een extra laagje. En of het buiten nu +10 is of -40 (koudst wat we hier meegemaakt hebben) in huis is het altijd lekker 22 graden!

't Zou toch ook leuk zijn als het in Nederland nu nog eens echt ging winteren met een elfstedentocht tot gevolg! De keren dat ze er vroeger waren zat ik (in de Randstad) de hele dag te genieten voor de buis.

Bedankt voor jullie berichtjes op mijn buikpijn en de e-mails met bezorgheid vooral ook! Het is nu rustig in m'n buik en ik wacht nog maar even af. Ik hoop dat het wegblijft.

Gon
9 opmerkingen:

 1. Och dat is heel andere koek daar bij jullie!!!
  (Vannacht is het ijs op de ramen verdwenen (???) dus we kunnen weer wat zien)
  Geniet van de winter en hopelijk blijft je buikpijn weg, beterschap.
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier is het ijs bijna weer van der ramen en is de straat goed te berijden/fietsen/lopen. Afwachten of er misschien later nog een echte kouperiode komt. De meeste 11-stedentochten zijn in februari gehouden.
  Gelukkig, dat je buik zich nu rustig houdt, dan kun je genieten van het fijne winterweer bij jullie. Blijf warm (en maak mooie foto's voor het blog).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier -20 en kat zegt!! bekijk het maar!!!!!!!!

  Ligt nu op het warmste plekje in huis

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Gon,
  Hoop dat je buik zich rustig blijft houden!!! Maar als ie weer opspeelt zou ik toch echt gauw even naar de dokter gaan!
  Wat heerlijk die kou! Hier is het momenteel minus 15 en dat is best veel voor het zuiden van Noorwegen. Geniet van het mooie winterweer! Lieve groetjes van ons, Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, maar dat is koud! Ik schrik ervan.. Ik heb Jämtland maar eens opgezocht op de kaart van Zweden. Maar het kan dus nog veel noordelijker...
  Van mij mag het winter worden in Nederland! Het hoort er toch gewoon bij... ik houd van de seizoenen...
  En jullie lekker bij kachel blijven, Gonny!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjonge dat is andere koek, wat een temperaturen zeg. Hier minus vier en Zoonlief is al drie dagen ijzelvrij van school :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste wensen voor het nieuwejaar Gonny ,terug een jaartje met veel blogplezier ,hier in Belgie nog geen ijzel of sneeuw veel regen ,oeie dat wordt heel koud -30 ,hou jullie warm en hopelijks ben je terug aan de betere hand groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig gaat het beter met je buik! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen