Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

dinsdag 5 januari 2016

Nou hier ook!


Zag het nieuws over de ijzel in het noord-oosten van Nederland. Dat was goed raak. 
Zag ramen die matglas geworden waren, mensen schaatsen op straat, zelfs een marathon in de stad Groningen. Bijzonder is het wel. Best leuk voor de kinderen een dagje vrij en lekker schaatsen op straat.
Hier hadden we in Zweden ook zo'n ijzel half december, een heel groot gebied, wel enkele malen het formaat van Nederland. Onze buren hebben toen zelfs nog twee dagen vast gezeten onderweg. Maar daar is allemaal allang weer sneeuw overheen gekomen en de wegen zijn goed te berijden.
Maar na de jaarwisseling is het hier koud geworden, echt het weer zoals januari hier hoort te zijn.

Dit zijn de vooruitzichten (even op de foto klikken hoor, hij is nogal klein):
De grote getallen zijn de temperaturen rond 12.00 uur 's middags en de kleine getallen eronder de nachttemperaturen. De ervaring leert dat het hier nog wel iets kouder wordt, komt door de ligging van het huis, dus we zullen de -30 zeker halen. Vanaf het weekend wordt het weer milder.

Maar geen zorgen hoor, de hondjes krijgen bij temperaturen kouder dan vanaf ongeveer -10 à -15 een jasje aan en wij doen ook een extra laagje. En of het buiten nu +10 is of -40 (koudst wat we hier meegemaakt hebben) in huis is het altijd lekker 22 graden!

't Zou toch ook leuk zijn als het in Nederland nu nog eens echt ging winteren met een elfstedentocht tot gevolg! De keren dat ze er vroeger waren zat ik (in de Randstad) de hele dag te genieten voor de buis.

Bedankt voor jullie berichtjes op mijn buikpijn en de e-mails met bezorgheid vooral ook! Het is nu rustig in m'n buik en ik wacht nog maar even af. Ik hoop dat het wegblijft.

Gon