Wie het leuk vindt kan hier lezen hoe wij genieten van ons verblijf in Zweden.
Over hoe het met ons gaat en wat we zoal meemaken...


Zweden... rust, ruimte, oneindige natuur, frisse lucht en veel aardige mensen!

donderdag 15 januari 2015

't Stalletje


Nee, het gaat niet weer over het mooie kerststalletje van m'n vader. Het gaat over een stalletje hier op het erf. Een varkensstalletje. 


Hogerop op ons erf is onze bosrand. De rand van ons stuk bos dus. Ik loop daar vaak met de honden en daarom herkennen jullie het misschien wel op de foto hier boven. 
Die stond al wel eens vaker op m'n blog met een van de honden. Het pad liep eigenlijk tot het stalletje, maar we hebben de weg door laten trekken, zodat we door het bos weer naar beneden kunnen, ook met de auto en dus altijd rond kunnen rijden en niet altijd bovenaan hoeven te keren, wat natuurlijk wel makkelijk kan. 
Het stalletje werd vroeger gebruikt om elk jaar twee varkens vet te mesten om ze daarna vóór Kerst te slachten en in te vriezen. Ook de kinderen kregen, toen ze eenmaal de deur uit waren, een deel. Van een van deze kinderen kochten wij dit huis, hij woonde er na het overlijden van de ouders. Er hebben dus al heel lang geen varkens meer in dit stalletje geleefd (gelukkig).

Ik zie hier al een leuke landelijke tuinset voor staan.

Zo lang we hier wonen lijkt het me al zoooooo leuk iets met het stalletje te doen. 
De buitenkant is nog klokgaaf, geen rot, dus een kwast zwarte beits en de raampjes opknappen en klaar. Van binnen is het helemaal wit, een soort kalk. Deden mijn ouders vroeger in het kippennachthok tegen luis, dus misschien had het wit hier ook een soortgelijke achterliggende gedachte / bedoeling. 
Het is al dubbelwandig, maar aan de binnenkant staat nog een staande rachel. Dus... met wat dwarsbalkjes daar tussen kun je het zo bekleden met nieuw hout. Ik had er mijn loppis kunnen houden die ik destijds in een van de garages hield, ook niet verkeerd hoor. Maar hier zie ik nu twee eenpersoonsbedden in staan, ieder aan een kant (hoofdeinden aan de kant waar de pijp uit het dak komt). Nachtkastje ertussen. 
In het midden van het stalletje een tafeltje met twee stoelen en rechts een afgesloten ruimte met een porta potti. Douchen kan elders. Een eenvoudige boshut voor mensen die daar van houden, een soort luxe tent dus eigenlijk.


In het bos ligt de sneeuw altijd minder hoog, dus ik kon netaan in het stalletje komen zonder mijn laarzen vol te scheppen tijdens het lopen. 
Dus... 's morgen wakker worden, deur open en dan de boslucht opsnuiven. Met een zomerlandschap dan hé!


Maar ja, ik loop maar weer door met mijn gedroom. Peter vindt het een onnozel idee, we hebben immers een gerieflijke gäststuga?! Tja, dat is zo natuurlijk, maar het lijkt me zo leuk om te doen gewoon. Ik vind werken met hout leuk al heb ik er 's zomers eigenlijk niet zoveel tijd voor.

Om over Peter te spreken, voor de geïnteresseerden... hij heeft deel 2 geplaatst. Het staat onder deel 1 en je komt er door HIER te klikken.

Morgenavond plaats ik weer nieuwe spulletjes op mijn andere blog. Je komt er door HIER te klikken. Vrijdagavond dus, lekker voor het weekend.

Alvast een mooi weekend dan!

Gon